7LS part 1

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Pomimo, że imponuje mi ta liczba pipsów - jeszcze raz gratulacje :) to zadam przewrotne pytanie: po co łapać aż tak wielką ich liczbę? nie lepiej łapać mniej a większym lotem? toż przecież w tym dzienniku od samego zliczania tych pipsów można już zadyszki dostać, a co dopiero robić taki wynik ;)

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

Dzięki!

Zależy jak gram. Jeśli wychodzi skalp, to wychodzi "milion" zleceń i faktycznie trzeba to liczyć i liczyć. Normalnie gram na H4 i wtedy średnio jedno lub dwa zlecenia na dzień z zabezpieczeniem na BE. Wtedy faktycznie idzie większa stawka na 100% a nie na 30% tak jak pod "włos". Albo zdejmie wtedy na BE albo czekam na koniec ruchu. Inaczej wtedy rozkłada się R:R, biorąc pod uwagę wielkość stawki do potencjalnego SL i zasięgu ruchu.

Tera nie mam czasu, zdrówko znowu dopisuje a wiec inwestycje będą "dłuższe" i bardziej przemyślane. Dzisiejsza Lka z rańca była z czapy i czapą się skończyła. Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, to zajrzę do MT4 dopiero w okolicach 14:00 a pozycja była by dla świeczki H4 po 17:00 itd ...

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

Ciekawy pisze:po co łapać aż tak wielką ich liczbę?
bo liczy sie pier%^lniecie :lol:

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj do tej pory: -34 = -34 pipsiory

Łącznie zatem do tej pory: +1547-34 = +1513 pipsiory

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Wydaje mi się, że Kabel musi dolecieć do 1.5800 i dopiero wtedy coś się zacznie dziać z Edkiem na UP. Będzie chyba Edek czekał na Kabla. Ponieważ aktualnie po tym ruchu w dół z rańca moja strategia mówi mi, że gramy tylko DOWN na GBPUSD i EURUSD będę czekał na dogodne wejście po południu - mam nadzieję, że deko skorekcą :mrgreen:

Jak się machnę, to dumanie od początku ...

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

elo,

jeśli mogę coś od siebie dodać to dzisiejsze obroty w dołkach są o wile większe niż przy piątkowej sprzedaży. mimo bull reversalu na usd index i bearish patternie na euro istnieje szansa na dalsze umacnianie się euro. kluczem jest przedział 1.3930/1/4030. jesli poziomy łatwo zostaną złamane to test piątkowego high powiedzie się z pewnością.

w tym momencie widać słabość euro ale mam nadzieje że chwilowe i nie bede musiał zamykać pozycji

ja jestem długi od 1.3839

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

zastanawiajace, ze entry masz zawsze w miejscu , ktorym wlasnie odbilo (szczyt, dolek) i piszesz o tym kiedy kazdy juz widzial co sie wydarzylo a cena oddalila sie XX pipsow od Twojego wejscia

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

inwestor86 pisze:
zastanawiajace, ze entry masz zawsze w miejscu , ktorym wlasnie odbilo (szczyt, dolek) i piszesz o tym kiedy kazdy juz widzial co sie wydarzylo a cena oddalila sie XX pipsow od Twojego wejscia
bo w odróżnieniu od Ciebie potrafię grać to po raz a po dwa nie prowadzę serwisu z darmowymi sygnałami
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

crocopip pisze:
inwestor86 pisze:
bo w odróżnieniu od Ciebie potrafię grać to po raz a po dwa nie prowadzę serwisu z darmowymi sygnałami
Croco,
wklej screena z poziomem wejsciai będzie po dyskusji

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

JAREK67 pisze:
crocopip pisze:
inwestor86 pisze: zastanawiajace, ze entry masz zawsze w miejscu , ktorym wlasnie odbilo (szczyt, dolek) i piszesz o tym kiedy kazdy juz widzial co sie wydarzylo a cena oddalila sie XX pipsow od Twojego wejscia
Croco,
wklej screena z poziomem wejsciai będzie po dyskusji
jak wyżej.

szkoda mojego czasu tutaj.

Zablokowany