Pozdrawiam
7LS part 1
Pomimo, że imponuje mi ta liczba pipsów - jeszcze raz gratulacje
to zadam przewrotne pytanie: po co łapać aż tak wielką ich liczbę? nie lepiej łapać mniej a większym lotem? toż przecież w tym dzienniku od samego zliczania tych pipsów można już zadyszki dostać, a co dopiero robić taki wynik 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dzięki!
Zależy jak gram. Jeśli wychodzi skalp, to wychodzi "milion" zleceń i faktycznie trzeba to liczyć i liczyć. Normalnie gram na H4 i wtedy średnio jedno lub dwa zlecenia na dzień z zabezpieczeniem na BE. Wtedy faktycznie idzie większa stawka na 100% a nie na 30% tak jak pod "włos". Albo zdejmie wtedy na BE albo czekam na koniec ruchu. Inaczej wtedy rozkłada się R:R, biorąc pod uwagę wielkość stawki do potencjalnego SL i zasięgu ruchu.
Tera nie mam czasu, zdrówko znowu dopisuje a wiec inwestycje będą "dłuższe" i bardziej przemyślane. Dzisiejsza Lka z rańca była z czapy i czapą się skończyła. Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, to zajrzę do MT4 dopiero w okolicach 14:00 a pozycja była by dla świeczki H4 po 17:00 itd ...
Zależy jak gram. Jeśli wychodzi skalp, to wychodzi "milion" zleceń i faktycznie trzeba to liczyć i liczyć. Normalnie gram na H4 i wtedy średnio jedno lub dwa zlecenia na dzień z zabezpieczeniem na BE. Wtedy faktycznie idzie większa stawka na 100% a nie na 30% tak jak pod "włos". Albo zdejmie wtedy na BE albo czekam na koniec ruchu. Inaczej wtedy rozkłada się R:R, biorąc pod uwagę wielkość stawki do potencjalnego SL i zasięgu ruchu.
Tera nie mam czasu, zdrówko znowu dopisuje a wiec inwestycje będą "dłuższe" i bardziej przemyślane. Dzisiejsza Lka z rańca była z czapy i czapą się skończyła. Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, to zajrzę do MT4 dopiero w okolicach 14:00 a pozycja była by dla świeczki H4 po 17:00 itd ...
- inwestor86
- Pasjonat

Wydaje mi się, że Kabel musi dolecieć do 1.5800 i dopiero wtedy coś się zacznie dziać z Edkiem na UP. Będzie chyba Edek czekał na Kabla. Ponieważ aktualnie po tym ruchu w dół z rańca moja strategia mówi mi, że gramy tylko DOWN na GBPUSD i EURUSD będę czekał na dogodne wejście po południu - mam nadzieję, że deko skorekcą
Jak się machnę, to dumanie od początku ...
Jak się machnę, to dumanie od początku ...
elo,
jeśli mogę coś od siebie dodać to dzisiejsze obroty w dołkach są o wile większe niż przy piątkowej sprzedaży. mimo bull reversalu na usd index i bearish patternie na euro istnieje szansa na dalsze umacnianie się euro. kluczem jest przedział 1.3930/1/4030. jesli poziomy łatwo zostaną złamane to test piątkowego high powiedzie się z pewnością.
w tym momencie widać słabość euro ale mam nadzieje że chwilowe i nie bede musiał zamykać pozycji
ja jestem długi od 1.3839
jeśli mogę coś od siebie dodać to dzisiejsze obroty w dołkach są o wile większe niż przy piątkowej sprzedaży. mimo bull reversalu na usd index i bearish patternie na euro istnieje szansa na dalsze umacnianie się euro. kluczem jest przedział 1.3930/1/4030. jesli poziomy łatwo zostaną złamane to test piątkowego high powiedzie się z pewnością.
w tym momencie widać słabość euro ale mam nadzieje że chwilowe i nie bede musiał zamykać pozycji
ja jestem długi od 1.3839
- inwestor86
- Pasjonat

bo w odróżnieniu od Ciebie potrafię grać to po raz a po dwa nie prowadzę serwisu z darmowymi sygnałamiinwestor86 pisze:zastanawiajace, ze entry masz zawsze w miejscu , ktorym wlasnie odbilo (szczyt, dolek) i piszesz o tym kiedy kazdy juz widzial co sie wydarzylo a cena oddalila sie XX pipsow od Twojego wejsciaja jestem długi od 1.3839
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Croco,crocopip pisze:bo w odróżnieniu od Ciebie potrafię grać to po raz a po dwa nie prowadzę serwisu z darmowymi sygnałamiinwestor86 pisze:zastanawiajace, ze entry masz zawsze w miejscu , ktorym wlasnie odbilo (szczyt, dolek) i piszesz o tym kiedy kazdy juz widzial co sie wydarzylo a cena oddalila sie XX pipsow od Twojego wejsciaja jestem długi od 1.3839
wklej screena z poziomem wejsciai będzie po dyskusji
jak wyżej.JAREK67 pisze:Croco,crocopip pisze:bo w odróżnieniu od Ciebie potrafię grać to po raz a po dwa nie prowadzę serwisu z darmowymi sygnałamiinwestor86 pisze: zastanawiajace, ze entry masz zawsze w miejscu , ktorym wlasnie odbilo (szczyt, dolek) i piszesz o tym kiedy kazdy juz widzial co sie wydarzylo a cena oddalila sie XX pipsow od Twojego wejscia
wklej screena z poziomem wejsciai będzie po dyskusji
szkoda mojego czasu tutaj.