http://biznes.interia.pl/news/nie-badz- ... lo,1541185
Ewolucja Tradera
Ja jestem na etapie 2.
Testuje wiele wskaźników, które działają do póki nie zacznę na nich grać. Wtedy dziwnie wariują
Nagłe zwroty itp.
Ale znalazłem kilka które są dość ciekawe po lekkich modyfikacjach.
Zaczyna sie uczyć też MQL4 , coby w przyszłości napisać jakiegoś robocika
, jednak
Będę chciał zagłębić się również w kilka systemów jak PA i Woodie. Ale to dopiero później. skasowałem do zera co najmniej 10 kont demo.
Pozdrawiam wszystkich ze swojego poziomu zaawansowania.
Testuje wiele wskaźników, które działają do póki nie zacznę na nich grać. Wtedy dziwnie wariują
Ale znalazłem kilka które są dość ciekawe po lekkich modyfikacjach.
Zaczyna sie uczyć też MQL4 , coby w przyszłości napisać jakiegoś robocika
Będę chciał zagłębić się również w kilka systemów jak PA i Woodie. Ale to dopiero później. skasowałem do zera co najmniej 10 kont demo.
Pozdrawiam wszystkich ze swojego poziomu zaawansowania.
Szymon80 jeżeli już masz świadomość poziomu na jakim się znajdujesz to nie trwaj w nim tylko przeskakuj dalej, zignoruj wskaźniki i bierz się za PA nie ma co tracić czasu 
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
Ale w jakim czasie? Jak w ciągu tygodnia, to długa droga przed Tobą a jak w rok, to trochę krótsza ...Szymon80 pisze:skasowałem do zera co najmniej 10 kont demo.
Później Twój post będzie wyglądał tak ...
[...Skasowałem do zera co najmniej 2 konta REAL ...]
Jak, to napiszesz, to jeszcze zostanie poprawa psychiki i wtedy Twój post będzie wyglądał tak ...
[...Już mniej więcej wiem o co biega, utrzymuję moje REAL na poziomie 0 od ostatnich paru tygodni ale nie mogę zacząć piąć się w górę ...]
Zauważysz pewne zależności i wtedy Twój post będzie wyglądał tak ...
[...K...wa, a tak pięknie szło ale niestety stałem się Bogiem FX i du...a zbita ... Rezygnuję! ...]
Ale nie zrezygnujesz, przemyślisz, ogarniesz i wtedy Twój post będzie wyglądał tak ...
[...K...na Co Wy p....cie, że się nie da jak się da ...]
Zaczniesz ciukać tyle i tyle ale wtedy jeden z Twoich postów może wyglądać tak ...
[...K...wa, a miało zawrócić! Nigdy ale to nigdy nie będę kapitalizował wszystkich zarobionych środków ale będę 50% zarobku wypłacał sukcesywnie na konto a te pozostałe 50% będą kapitalizowane i dywersyfikowane ...]
I wtedy ... Ogarniesz MM ... I?
[...Widzę, widzę, widzę światło w tunelu ...]
Pozdrawiam i sukcesów życzę!
@kerimb rozlozyles mnie

@poczatkujacy (kolezanki i koledzy)
Nauka polega na doswiadczeniu, pozniej intuicja jako zbior doswiadczen bedzie najlepszym sprzymierzencem w podejmowaniu decyzji, ale nauka tylko dla nauki bez wsparcia praktyki pozostanie tylko niewykorzystana wiedza.
Dlaczego nie wpychamy reki do ogniska - tu chodzi o doswiadczenia dziecka, ktore nic nie maja z nauka - albo jej nie trzymamy tuz nad plomieniem swiecy?
Dlaczego kupujemy poledwice sopocka od rzeznika, a unikamy jakiejs syfiastej kielbasy z supermarketu, albo dlaczego nie pijemy beltow
. ?
Z pewnych (dobrych) rad i obserwacji mozna skorzystac np:
"Nie pij beltow!!!!!!" - bo zarzygasz pol szkoly jak kolega na studniowce - nie musialem tego wyprobowywac na wlasnej skorze - bo widzialem
Podchodzac natomiast do prowadzenia rachunku rzeczywistego, stajemy sie doroslymi bez doswiadczen z dziecinstwa i mlodosc i musimy te dwa okresy nadrobic

@poczatkujacy (kolezanki i koledzy)
Nauka polega na doswiadczeniu, pozniej intuicja jako zbior doswiadczen bedzie najlepszym sprzymierzencem w podejmowaniu decyzji, ale nauka tylko dla nauki bez wsparcia praktyki pozostanie tylko niewykorzystana wiedza.
Dlaczego nie wpychamy reki do ogniska - tu chodzi o doswiadczenia dziecka, ktore nic nie maja z nauka - albo jej nie trzymamy tuz nad plomieniem swiecy?
Dlaczego kupujemy poledwice sopocka od rzeznika, a unikamy jakiejs syfiastej kielbasy z supermarketu, albo dlaczego nie pijemy beltow
Z pewnych (dobrych) rad i obserwacji mozna skorzystac np:
"Nie pij beltow!!!!!!" - bo zarzygasz pol szkoly jak kolega na studniowce - nie musialem tego wyprobowywac na wlasnej skorze - bo widzialem
Podchodzac natomiast do prowadzenia rachunku rzeczywistego, stajemy sie doroslymi bez doswiadczen z dziecinstwa i mlodosc i musimy te dwa okresy nadrobic
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% 
<kerimb> pisze:Ale w jakim czasie? Jak w ciągu tygodnia, to długa droga przed Tobą a jak w rok, to trochę krótsza ...Szymon80 pisze:skasowałem do zera co najmniej 10 kont demo.
Później Twój post będzie wyglądał tak ...
[...Skasowałem do zera co najmniej 2 konta REAL ...]
Jak, to napiszesz, to jeszcze zostanie poprawa psychiki i wtedy Twój post będzie wyglądał tak ...
[...Już mniej więcej wiem o co biega, utrzymuję moje REAL na poziomie 0 od ostatnich paru tygodni ale nie mogę zacząć piąć się w górę ...]
Zauważysz pewne zależności i wtedy Twój post będzie wyglądał tak ...
[...K...wa, a tak pięknie szło ale niestety stałem się Bogiem FX i du...a zbita ... Rezygnuję! ...]
Ale nie zrezygnujesz, przemyślisz, ogarniesz i wtedy Twój post będzie wyglądał tak ...
[...K...na Co Wy p....cie, że się nie da jak się da ...]
Zaczniesz ciukać tyle i tyle ale wtedy jeden z Twoich postów może wyglądać tak ...
[...K...wa, a miało zawrócić! Nigdy ale to nigdy nie będę kapitalizował wszystkich zarobionych środków ale będę 50% zarobku wypłacał sukcesywnie na konto a te pozostałe 50% będą kapitalizowane i dywersyfikowane ...]
I wtedy ... Ogarniesz MM ... I?
[...Widzę, widzę, widzę światło w tunelu ...]
Pozdrawiam i sukcesów życzę!
HAHA świetne!
Witam. Tekst z pierwszej strony bardzo dobry.
Moja nauka na FX trwa jakieś 1,5 roku (na kontach real). aktualnie 4 podejście. 3 razy "przytrafiały" mi się transakcje, które obsuwały kapitał konta o jakieś 20-30% (złe MM, podwajanie stratnych pozycji itd.).
Po takich obsunięciach za każdym razem robiłem dłuższa przerwę, w trakcie której czytałem coraz to nowe książki (elder, murphy, schweiger, fale elliota).
Od 1,5 miesiąca nowe konto. na razie jakieś 12% zysku, co przy dźwigni wygląda mizernie, ale od czegoś trzeba zacząć
Moja nauka na FX trwa jakieś 1,5 roku (na kontach real). aktualnie 4 podejście. 3 razy "przytrafiały" mi się transakcje, które obsuwały kapitał konta o jakieś 20-30% (złe MM, podwajanie stratnych pozycji itd.).
Po takich obsunięciach za każdym razem robiłem dłuższa przerwę, w trakcie której czytałem coraz to nowe książki (elder, murphy, schweiger, fale elliota).
Od 1,5 miesiąca nowe konto. na razie jakieś 12% zysku, co przy dźwigni wygląda mizernie, ale od czegoś trzeba zacząć
Kolego jesli przez okres kilku lat co 1.5 miesiąca bedziesz uzyskiwal staly zysk na poziomie 10-12% (nie wazne czy to forex, kontrakty, surowce) - to co.....sober81 pisze:Od 1,5 miesiąca nowe konto. na razie jakieś 12% zysku, co przy dźwigni wygląda mizernie, ale od czegoś trzeba zacząć Smile
niejeden profesjonalista bedzie ci zazdroscil.
Tak ze nie mow iz 12% wyglada mizernie.
1. "KISS" - Keep It Simple Stupid
2. SYNERGIA - współdziałanie różnych czynników, którego efekt jest większy niż suma oddzielnych działań
3. STOP LOSS - niedoceniony przyjacielem TRADERA.
2. SYNERGIA - współdziałanie różnych czynników, którego efekt jest większy niż suma oddzielnych działań
3. STOP LOSS - niedoceniony przyjacielem TRADERA.
- Alchemia-inwestowania
- Bywalec

Witamy,RobsonFX pisze:Kolego jesli przez okres kilku lat co 1.5 miesiąca bedziesz uzyskiwal staly zysk na poziomie 10-12% (nie wazne czy to forex, kontrakty, surowce) - to co.....sober81 pisze:Od 1,5 miesiąca nowe konto. na razie jakieś 12% zysku, co przy dźwigni wygląda mizernie, ale od czegoś trzeba zacząć Smile
niejeden profesjonalista bedzie ci zazdroscil.
Tak ze nie mow iz 12% wyglada mizernie.
Warto dodać, iż w świetle teorii procentu składanego taki wynik utrzymany przez kilka lat uczyni każdego milionerem.
Tylko jest jeden problem, a mianowicie utrzymanie powtarzalności/skuteczności.
Pozdrawiamy
Zespół Alchemii Inwestowania
Prowadzimy szkolenia z rynku Forex oraz giełdy. Nie dostarczamy gotowych rozwiązań, ponieważ ich nie ma, ale dajemy więcej: uczymy myślenia. Wzbogacamy inwestorów o spryt inwestycyjny, często pomijany w książkach i tradycyjnych szkoleniach.