Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Piforix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Piforix »

Na edku szykuje sie The Ghost Trade Short czy też Batman na D1co by to mogło znaczyć. :?
:d
-----------------------------------------------------------
Obecnie gram i udaję że się na tym znam :)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Na edku szykuje sie The Ghost Trade Short czy też Batman na D1co by to mogło znaczyć.
Nie do końca to Ghost lecz jego odmiana Mitten's Ghost z układem dwóch HTLB zewnętrzna i wewnętrzna w ujęciu D1 mała to informacja Bo co się dzieje na edku to skutek wzrostu indexu EUR niż spadku indexu USD .Ten ostatni praktycznie stoi od tygodnia w miejscu w okolicach 59 i wykonuje dzienne ruchy spadkowe rzędu 0,80% i nie są one większe niż ( przez cały ten okres) w zakresie 1PKT indeksowy .Jak widać CCI schodzi poniżej HTLB wewnętrznego a raczej snuje się po nim TCCI to samo .Czy to sygnał do zajęcia pozycji na D1?
Na tym TF trudno ocenić , za jakiś czas jak nastąpi "ślizg" tego na razie nie widać.
Z punktu mojego widzenia na CCI jest to sterowane sztucznie i tak jak się zaczęło tak szybko może się skończyć praktycznie w każdej chwili..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

czy to będzie kontynuowane czy cugan will come back ???

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Witam
Mam pytanie. Moze juz padlo. Czy mozna miec range bary w MT4. Jesli tak to jak to zrobic? Moze ktos ma jakic wskaznik?

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

exodus24 mozna miec, jak ktos wczesniej nie zalaczy to postaram sie po powrocie do domu zrobic to. Nie wiem jak sie spisuja, ale widzialem na niektorych wykresach, ze co ktorys bar jest niepoprawny. Szczerze mowiac to sam chyba bede musial tez to przetestowac, bo nie mam zadnej alternatywy jak narazie.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
WIELKIXJAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: WIELKIXJAN »

Mówisz i masz.... skrypt Range Bar pod mt4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

WIELKIXJAN pisze:Mówisz i masz
Dzieki. Napisz mi jak to jeszcze uruchomic. Wrzucilem w skrypty i zapuscilem na wykres. Zapytalo czy chce uruchomic i pare innych pytan, pozniej pojawil sie napis w lewym gornym rogu ake swieczki sie nie zmienily.

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

świeczki się nie zmianiają, skrypt tworzy nowy wykres a otwierasz go z zakładki "Otwórz offline", aby się uaktualniał skrypt musi być cały czas załączony.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

kris007 ale pomimo tego jak powyżej, moje świeczki zamykają się po czasie a nie po ilości pipsów. Że już nie wspomne jak mi kompa zamuliło, ale to już mniej istotne :lol:
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

BarsRange określa wielkość, aż sprawdziłem bo dawno nie używałem tego skryptu i działa prawidłowo, świeczki zamykają się o różnym czasie po osiągnieciu właściwego range bar, mulić też nie muli.

ODPOWIEDZ