Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc.
- WIELKIXJAN
- Stały bywalec
MajorGC Otwierasz wykres M1 powiedzmy EURUSD i odpalasz na nim skrypt. Ustawienia skryptu BarRange=25 i TimeFrame=2, MaxBars=10000 co oznacza, że jeśli otworzysz wykres Offline EURUSD M2, to będziesz miał przetworzony wykres 1minutowy na Range Barowy, gdzie każdy słupek będzie miał dokładnie 25 pipsów (niezależnie od czasu),a tych słupków na wykresie będziesz miał max 10000, więc jeśli chcesz większą historie sprawdzić to musisz zwiększyć tą wartość.
Wykres offline otwiera się w następujący sposób: lewy górny róg platformy PLIK --> OTWÓRZ OFFLINE ---> i szukasz wybranej waluty ( w tym przypadku EURUSD M2)
Pamiętaj by cały czas skrypt do range barów był odpalony na M1.
Wykres offline otwiera się w następujący sposób: lewy górny róg platformy PLIK --> OTWÓRZ OFFLINE ---> i szukasz wybranej waluty ( w tym przypadku EURUSD M2)
Pamiętaj by cały czas skrypt do range barów był odpalony na M1.
Czuje się jak idiota, ale mam wrażenie, że robie to tak jak piszesz, a mimo to nie działa. Zmieniłem jedynie w kodzie dwie wartości (mój broker nie obsługuje wykresu M2):
extern int BarsRange = 15;
extern int TimeFrame = 5;
I skompilowalem to.
W MT4 odpaliłem wykres M1 (w trybie online) i przeciągnąłem skrypt z range bars na wykres. Teraz pare pytań i ustawiam umożliw handel i drugie umożliw import DLL.
Otwieram offline jak powyżej zasugerowałeś wykres EURUSD M5 i nic sie nie dzieje. Spróbowałem również przeciągnąć tutaj skrypt w razie czego i nadal nic.
extern int BarsRange = 15;
extern int TimeFrame = 5;
I skompilowalem to.
W MT4 odpaliłem wykres M1 (w trybie online) i przeciągnąłem skrypt z range bars na wykres. Teraz pare pytań i ustawiam umożliw handel i drugie umożliw import DLL.
Otwieram offline jak powyżej zasugerowałeś wykres EURUSD M5 i nic sie nie dzieje. Spróbowałem również przeciągnąć tutaj skrypt w razie czego i nadal nic.
to niewżne że broker nie obsługuje M2, właśnie po to jest skrypt żeby go stworzył z M1 (zresztą można tak stworzyć dowolny TF w wyniku mnożenia wartości TimeFrame przez wartość wykresu na którym uruchamiamy skrypt), po utworzeniu pojawia sie on w offline skąd sie go otwiera.
Natomiast zmiana wartości TimeFrame na 5 powoduje że pliki się nakładają na oryginalne m5 które rownież są w offline z tym tworzonym m5 i dlatego prawdopodobnie jak otwierasz to działa normalnie jak M5 i świeczki zmieniają się co 5 minut
Jeszcze jedna uwaga skrypt uruchamiasz na normalnym M1(nie z offline) a M2 otwierasz z offline.
Natomiast zmiana wartości TimeFrame na 5 powoduje że pliki się nakładają na oryginalne m5 które rownież są w offline z tym tworzonym m5 i dlatego prawdopodobnie jak otwierasz to działa normalnie jak M5 i świeczki zmieniają się co 5 minut
Jeszcze jedna uwaga skrypt uruchamiasz na normalnym M1(nie z offline) a M2 otwierasz z offline.
Dzięki, obie informacje były pomocne, jeśli mod może wynagrodzić WIELKIXJAN i kris007 będę wdzięczny. Sugestia o M2 była dobra, bo tak jak wspomniałeś info nakładało się z obecnie otwartymi wykresami M5 i powodowało to, że zaczął mi się komp zamulać.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
hehe, dobreMajorGC pisze:Dzięki, obie informacje były pomocne, jeśli mod może wynagrodzić WIELKIXJAN i kris007 będę wdzięczny. Sugestia o M2 była dobra, bo tak jak wspomniałeś info nakładało się z obecnie otwartymi wykresami M5 i powodowało to, że zaczął mi się komp zamulać.

- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Widocznie przeoczył.kris007 pisze:hehe, dobre Smile widać mod coś ma do mnie bo nagrodził tylko jednego Smile
MajorGC pochwały zgłaszasz przez naciśnięcie tego trójkącika po prawej stronie.
Zgłaszasz wtedy modowi że chcesz nadać pochwałe, usunąć post, zgłosić złamanie regulaminu etc.
Nie liczcie że modzi będą czytali wszystkie posty

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein