7LS part 1

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

inwestor86 pisze:co nie? daj palec to wezma cala reke.. daj dokladne wejscie to jeszcze wiecej beda chcieli
Tu nie o to chodzi, że robię jakąś tajemnicę. Odpowiedziałem wyżej. Za proste chyba było z tym SL :)
Ostatnio zmieniony 13 paź 2010, 12:53 przez <kerimb>, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Dlaczego SL jest istotny? A Wy nie stawiacie? :roll:
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

qba3 pisze:albo dużo czasu do siedzenia i pilnowania
<kerimb> pisze:Pisałem, że siedzę w domu na chorobowym i że dużo piszę a więc z jednej strony mam więcej czasu na spekulację a z drugiej strony jest go mniej i wychodzi pseudo-skalp.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

<kerimb> pisze:Najłatwiejszy jaki może być i wynoszący dokładnie 1.4006. Chyba, że zdejmę z palca wcześniej.
Ja to rozumiem, po prostu nie zawsze stopy stawia się w tak "oczywistym" miejscu, stąd pytanie,ale możecie być pewni, że o SL już nie zapytam :wink:

Pozdr.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Zdjąłem Skę na +7 pipsów ...

Lka na EURUSD 1.3975 ...

Moje ryzyko ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

RAY of Sunshine pisze:Ja to rozumiem, po prostu nie zawsze stopy stawia się w tak "oczywistym" miejscu, stąd pytanie,ale możecie być pewni, że o SL już nie zapytam
To fakt, że SL powinien nie być sztywny a dostosowany do aktualnej sytuacji na Rynku. Ja uzależniam SL od paru podstawowych rzeczy: MM, aktualne położenie ceny, TF na jakim gram itd itd ...

Na przykład ten dla Lki mam na 1.3948. Też prościutko - LOW poprzedniej na H4 wynosi 1.3951 a więc 1.3951 - 2pipsy spreadu - 1 pipsior zapasu = 1.3948 ... Proste?

W innych przypadkach, jeśli gram w oparciu o H4 np. to kieruję się swoją optymalizacją i wyliczam niezbędny SL ze wzoru przez siebie opracowanego na podstawie doświadczenia itd itd. Uwzględniam wtedy dodatkowo między innymi Fibo itd.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

SL jest tylko wyznacznikiem jeżeli miałoby się stać coś nieoczekiwanego lub jeśli nie kontroluję zlecenia. Normalnie jeżeli siedzę przy komputerze, to w większości przypadków zdejmuję zlecenie dużo wcześniej jak tylko stwierdzę, że idzie nie tak jak przyjąłem. Proste ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

<kerimb> pisze:LOW poprzedniej na H4 wynosi 1.3951
<kerimb> pisze:W innych przypadkach, jeśli gram w oparciu o H4
Dla jasności, to co napisałem nie oznacza, że gram dzisiaj w oparciu o H4! Jeśli bym grał na H4, to powinienem siedzieć w L na Edku od wczoraj od 1.3820 do teraz ... Liczę więc na kontynuacje tego ruchu ... czyli staram się podpiąć w ruchu w oparciu o niższy TF. Może znowu wyjdzie skalp, zobaczymy ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

-16

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Dziękuję za odpowiedź. Pomyślnych wiatrów życzę :)

Zablokowany