7LS part 1

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

<kerimb> pisze:Zastanawiam się nad jedną rzeczą. Na Edku na W1 mamy UP cały czas a na D1 podleźli blisko OPEN i D1 nie ma górnego knota. Co prawda teraz deko schodzą ale będą dane. Ale cóż, Lka na USDCHF jest więc jak nie zdejmie do FOMC, to zobaczymy. Dzisiaj pod dane liczę na farta z małym SL, więc moje ryzyko.
No i podleźli w górę na Edku, zrobili knota i mały korpusik. Wyczułem pajaca ale ból, że pod dane zainteresowałem się USDCHF a on dużo nie narobił, no może nie pojechał dużo ale stopa mi zdjął bo się tutaj machnąłem. Dzień piękny, ruchy duże a pipsiorów dzisiaj nie skosiłem za dużo, a to brakło cierpliwości a to deko się parę razy uparłem a to trochę popisałem ...

Podsumowując zatem ...

Dzisiaj do tej pory: +83-19 = +64 pipsiory

Łącznie zatem do tej pory: +1407-19 = +1388 pipsiorów

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nowy dzień się zaczął ... Mam nadzieję, że będzie pipsiorski :mrgreen:

Dałem małe S na EURUSD na 1.3920 ...

Don_rafael
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Don_rafael »

Jaki SL - jeśli mały S to grasz przeciwko trendowi jak rozumiem?
Nieważne jakie wykresy narysuje dzisiaj rynek - do każdej sytuacji analitycy i tak dopiszą świetne wytłumaczenie.

Awatar użytkownika
Kenia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kenia »

<kerimb> pisze:Dzień piękny, ruchy duże a pipsiorów dzisiaj nie skosiłem za dużo, a to brakło cierpliwości a to deko się parę razy uparłem a to trochę popisałem ...
a jak często zdażają się dni, godziny kiedy nie masz pomysłu na grę, kiedy pojawia się jakiś nieprzewidziany ruch?

axb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axb »

<kerimb> pisze:Nowy dzień się zaczął ... Mam nadzieję, że będzie pipsiorski :mrgreen:

Dałem małe S na EURUSD na 1.3920 ...
a ja sell limit na demo 1,3950
i konsekwencji postaram sie uczyć
wstępnie widze że zarobie :lol: pipsiory
do tej pory bawiłem się h4 20.15 po pare pipsiorów lewo prawo gwarantowanych
a w realu troszkę inaczej idę
ale myślę że wrócę do tego edka w końcu

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

poprawilem S na 1.3960

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Kenia pisze:a jak często zdażają się dni, godziny kiedy nie masz pomysłu na grę, kiedy pojawia się jakiś nieprzewidziany ruch?
Statystycznie jeden dzień w tygodniu kończę na minusie. Ile? Zależy od wielu czynników takich jak rodzaj trejdu (skalp czy jedno zlecenie). Ten jeden dzień, to bardzo często są czwartki ale nie ma reguły. Co do przyczyn, to ostatnio bardzo dużo odpisuję na PRIV i przez to gra zaczyna przypominać sklap. Napisałem przypomina ponieważ dobrze odczytuję kierunki, stawiam zlecenie tak jak powinno być aby je przytrzymać a po chwili zdejmuję, bo akurat coś napisałem na forum lub PRIV, wchodzę zerkam i ciach bo mi się wydaje, że sytuacja się zmieniła, więc właśnie taki pseudo-skalp wychodzi. Tak, jakby to była jakaś padaczka. Jak dużo piszę, to gorzej idzie ale to chyba normalne bo skupić się nie można itd itd ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Co do ogólnego dnia na minus, to bardzo często jest tak, że w środy następuje jakaś zmiana, którą dobrze wyłapię ale mam w czwartek zagwozdkę, że ta zmiana to była jakaś podpucha (bo przecież tak dziwnie nie może być!) i cena wróci do pozycji wyjściowej. Daję spore zlecenie i zapominam po czym okazuje się, że to co wyniuchałem było OK a po prostu psycha wysiadła. Jeśli wszystko jest OK i idzie takim torem jak powinno, to wtedy mogę stracić jak zagram np. pod dane mając wcześniej zebrane pipsy na SL i dodaję dodatkowo np. jeśli spodziewam się bujanki, tak aby zrobili najpierw korektę. Okazuje się czasami, że korekta owszem była ale zasięg był dużo większy itd itd. Czasami złamię reguły (nie jestem nieomylny jak każdy) i wlezę parę razy za wcześnie na kilku SL itd itd. Normalka ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Ska na Kablu na 1.5860 ... Mały SL ...

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

<kerimb> Strategie zmieniłeś? Pamiętam jak swego czasu grywałeś tylko na H4 i wyżej oraz przede wszystkim to że nie wyłapywałeś dołków/szczytów a podłączałeś się pod ruch jeśli nastąpiło testowanie pewnego poziomu S&R potwierdzone kilkoma pullbackami. Teraz widzę że jest zupełnie inaczej - próbujesz złapać jak najwięcej z rynku - przecież cena jak to kiedyś sam zresztą pisałeś pokonuje coraz to bardziej ekstremalne poziomy i dlatego należny grać to co widać na wykresie.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Zablokowany