mam wrazenie czytając twój dziennik, że twoja gra to sztuka spekulacji a my uprawiamy spekulację. jak dla mnie twój dziennik frustruje mnie

Niczego nie zmieniałem. Pisałem, że siedzę w domu na chorobowym i że dużo piszę a więc z jednej strony mam więcej czasu na spekulację a z drugiej strony jest go mniej i wychodzi pseudo-skalp. Przyznałem się, że zacząłem wyprzedzać i wchodzić za wcześnie. Ot co, cały biznes. Poza tym jesteśmy w konsolidacji pod ważnym oporem i dlatego pewniejszy był skalp moim zdaniem. Ruchy a przez to zakres konsolidacji okazały się spore i przekazałem w jednym z postów moją myśl, która miała oznaczać, że deko żałuję, że nie grałem normalnie. Pchnąłem wczoraj w nocy Skę na Edku (za wcześnie!), dzisiaj też drugą za wcześnie. Stopy nie wytrzymały. Ska na Kablu jeszcze się trzyma itd ... Czasami się wygrywa a czasami przegrywa. Nie jestem nieomylny i w tej chwili bardziej oczekuję korekty na koncie niż jakiegoś pokaźnego dalszego zysku. Dobrze idzie ale MUSI skorekcić.Tig3r pisze:Strategie zmieniłeś? Pamiętam jak swego czasu grywałeś tylko na H4 i wyżej oraz przede wszystkim to że nie wyłapywałeś dołków/szczytów a podłączałeś się pod ruch jeśli nastąpiło testowanie pewnego poziomu S&R potwierdzone kilkoma pullbackami. Teraz widzę że jest zupełnie inaczej - próbujesz złapać jak najwięcej z rynku - przecież cena jak to kiedyś sam zresztą pisałeś pokonuje coraz to bardziej ekstremalne poziomy i dlatego należny grać to co widać na wykresie.
Kurna Panowie! Cena w takim miejscu a Wy pytacie jaki SL? Proszę! Pisałem w wątku o smoleńsku (zażarta dyskusja) i wydawało mi się to oczywiste, że pisać nie muszę jeśli cena jest w takiej odległości. Najłatwiejszy jaki może być i wynoszący dokładnie 1.4006. Chyba, że zdejmę z palca wcześniej.RAY of Sunshine pisze:Cześć. Jaki SL?