WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com
- forexpolska
- Pasjonat
Witam
Sprawa wygląda tak jakby skomplikowanie i prawdopodobnie skończy się w sądzie.
Niestety takie instytucje jak KNF nie pomogą nikomu w takiej sprawie to już wiem.
Następna porażka to SII przez nich straciłem dużo czasu i czuje się nabity w butelkę. Odradzam każdemu wstępowanie lub sięganie o pomoc do SII bo to fikcja. Nie wiem czemu ma służyć te stowarzyszenie.
No i najważniejszy winowajca AVA która miga się już kilka tygodni z zajęciem stanowiska w tej sprawie podsyłając ofertę 6000$ zwrotu z 19.000$ + jakieś bonusy od wpłaty ale konkretów nie chce podać, a to jest potrzebne temu knf w Irlandi.
Ostatnio dostałem po raz kolejny ofertę 6000$ ale na takiej zasadzie, że oni stanowisko podadzą ale wtedy wycofają te 6000$ bo kosza będą mieli porady prawnej.
Ostatecznie odrzuciłem tą propozycję ponieważ człowiek z Irlandzkiego KNF powiedział że oferta jaką przedstawiają to nie jest stanowisko w tej sprawie.
Co dalej to zobaczymy. Niestety nie jest łatwo.
Sprawa wygląda tak jakby skomplikowanie i prawdopodobnie skończy się w sądzie.
Niestety takie instytucje jak KNF nie pomogą nikomu w takiej sprawie to już wiem.
Następna porażka to SII przez nich straciłem dużo czasu i czuje się nabity w butelkę. Odradzam każdemu wstępowanie lub sięganie o pomoc do SII bo to fikcja. Nie wiem czemu ma służyć te stowarzyszenie.
No i najważniejszy winowajca AVA która miga się już kilka tygodni z zajęciem stanowiska w tej sprawie podsyłając ofertę 6000$ zwrotu z 19.000$ + jakieś bonusy od wpłaty ale konkretów nie chce podać, a to jest potrzebne temu knf w Irlandi.
Ostatnio dostałem po raz kolejny ofertę 6000$ ale na takiej zasadzie, że oni stanowisko podadzą ale wtedy wycofają te 6000$ bo kosza będą mieli porady prawnej.
Ostatecznie odrzuciłem tą propozycję ponieważ człowiek z Irlandzkiego KNF powiedział że oferta jaką przedstawiają to nie jest stanowisko w tej sprawie.
Co dalej to zobaczymy. Niestety nie jest łatwo.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy
- Janek Trader
- Pasjonat
chodzi o teren działania, czy z innych przyczyn, a jeżeli z innych to mógłbyś coś więcej napisać?forexpolska pisze:Niestety takie instytucje jak KNF nie pomogą nikomu w takiej sprawie to już wiem.
Następna porażka to SII przez nich straciłem dużo czasu i czuje się nabity w butelkę.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
- forexpolska
- Pasjonat
Witam
Jeżeli chodzi o KNF to po prostu totalna olewka. Jest to instytucja, która w założeniu powinna pomagać inwestorom ale tak nie jest. Nawet nie zaproponowali chęci pomocy w stylu, że oni skontaktują się z KNF Irlandzkim itp od razu powiedzieli to nie jest broker działający w Polsce i oni nic nie mogą.
Jeżeli chodzi o KNF to po prostu totalna olewka. Jest to instytucja, która w założeniu powinna pomagać inwestorom ale tak nie jest. Nawet nie zaproponowali chęci pomocy w stylu, że oni skontaktują się z KNF Irlandzkim itp od razu powiedzieli to nie jest broker działający w Polsce i oni nic nie mogą.
Dlatego od dwóch lat drążę temat że musimy mieć w Polsce usługi na najwyższym poziomie przynajmniej jeżeli chodzi o ECN oraz STP.forexpolska pisze:Jeżeli chodzi o KNF to po prostu totalna olewka. Jest to instytucja, która w założeniu powinna pomagać inwestorom ale tak nie jest. Nawet nie zaproponowali chęci pomocy w stylu, że oni skontaktują się z KNF Irlandzkim itp od razu powiedzieli to nie jest broker działający w Polsce i oni nic nie mogą.
Do tego co napisał forexpolska w przypadku problemów taka sama sytuacja panuje jeżeli chodzi o brokerów w USA.Kolega to przechodził i znikąd pomocy.....
Pozdrawiam.
Dodano po 15 minutach:
Ps.generalnie im bardziej skomplikowana sytuacja tym proporcjonalnie problemy narastają,mynie znamy tamtejszego prawa ,a oni biorą najlepszych prawników i jesteśmy z reguły na straconej pozycji.
Jeżeli chodzi o KNF to naprawdę wiele może jeżeli chodzi o instytucje które jej podlegają, abstrachując od tego że KNF przygotowuje i opiniuje rozwiązania prawne w PL,więc w stosunku do podmiotów działających na naszym rynku są mocni i wiele formalnie i nieformalnie......mogą...
Dodano po 3 minutach:
Innej drogi dla nas nie ma,mówię to po doświadczeniach nie tylko forexpolska lecz znajomych oraz sytuacjach które znam ze słyszenia.zz pisze: Dlatego od dwóch lat drążę temat że musimy mieć w Polsce usługi na najwyższym poziomie przynajmniej jeżeli chodzi o ECN oraz STP
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
A czego ty byś chciał? KNF ma nadzór nad polskim rynkiem i tyle.forexpolska pisze:Jeżeli chodzi o KNF to po prostu totalna olewka. Jest to instytucja, która w założeniu powinna pomagać inwestorom ale tak nie jest. Nawet nie zaproponowali chęci pomocy w stylu, że oni skontaktują się z KNF Irlandzkim itp od razu powiedzieli to nie jest broker działający w Polsce i oni nic nie mogą.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Ps. zresztą co się będziemy zapluwać...,wystarczy zrobić doświadczenie z brokerami którzy mają polski suuport....sami niejednokrotnie doświadczyliście że na to samo pytanie dostawaliście różne odpowiedzi.....,nie wspominając o mnie jak ostro mieszałem wskażnikami to na dwa tygodnie zwiesiłem platformę....
.
Reasumując jeżeli nie będzie ECN oraz STP z Polskim Call Center...dodatkowo bardzo kompetentnym i nie będzie to pod kontrolą KNF to ja bym osobiście wolał wybrać np. Bossę.
Pozdrawiam.
Dodano po 2 minutach:

Reasumując jeżeli nie będzie ECN oraz STP z Polskim Call Center...dodatkowo bardzo kompetentnym i nie będzie to pod kontrolą KNF to ja bym osobiście wolał wybrać np. Bossę.
Pozdrawiam.
Dodano po 2 minutach:
To prawda i w zasadzie to zamyka temat,niemniej mogliby pomóc inwestorom Polskim ponieważ mają swoje kontakty,zresztą do kogo mają się inwestorzy zwrócić jak nie do KNF?Tig3r pisze:A czego ty byś chciał? KNF ma nadzór nad polskim rynkiem i tyle.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
- forexpolska
- Pasjonat
Nie wiem jaki statut ma nasz KNF ale chyba już czas na zaproponowanie zmian odnoszących się do globalnych rynków. Niestety jak na razie ten nasz KNF opiera się tylko na naszym polskim rynku.
Ja bardzo bym chciał móc w tym temacie powiedzieć tak wygrałem z brokerem udowodniłem że to ja miałem racje i to on oszukiwał czyli okradł mnie. Zobaczymy jak będzie właśnie 1h temu skończyłem rozmowę z przedstawicielem SII i mam nadzieję, że teraz drugie podejście będzie lepsze i osiągniemy jakiś sukces.
Ja bardzo bym chciał móc w tym temacie powiedzieć tak wygrałem z brokerem udowodniłem że to ja miałem racje i to on oszukiwał czyli okradł mnie. Zobaczymy jak będzie właśnie 1h temu skończyłem rozmowę z przedstawicielem SII i mam nadzieję, że teraz drugie podejście będzie lepsze i osiągniemy jakiś sukces.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy
Teoretycznie każdy rynek ma swój nadzór i tam trzeba kierować sprawy - ew do sadu. KNF ma mieć nadzór a nie pełnić rolę adwokata - czy to w PL czy poza.zz pisze:To prawda i w zasadzie to zamyka temat,niemniej mogliby pomóc inwestorom Polskim ponieważ mają swoje kontakty,zresztą do kogo mają się inwestorzy zwrócić jak nie do KNF?
Nikt Ci nie pomoże jeśli nie ma w tym jakiegoś celu czy zadanie które musi realizować.
Nie ma co zresztą dyskutować - KNF ma inne zadania niż bycie mediatorem.
Obawiam się że sąd może tylko pomóc w Twojej sprawie, a z uwagi na odległości i wszelkie z tym związane trudności może być z tym marnie - szczególnie że czas działa na Twoją niekorzyść.forexpolska pisze:Zobaczymy jak będzie właśnie 1h temu skończyłem rozmowę z przedstawicielem SII i mam nadzieję, że teraz drugie podejście będzie lepsze i osiągniemy jakiś sukces.
Próbowałeś się kontaktować z nadzorem tego brokera?
======================================================
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Na pewno coś mogą tylko im się nie chce.forexpolska pisze:powiedzieli to nie jest broker działający w Polsce i oni nic nie mogą.
Żeby mieli też takie podejście do podatków.
Broker nie polski to nie musisz płacić ale w razie czego my ci nie pomożemy.
A w rzeczywistości rączki wszyscy wyciągają po pieniądze a pomocy znikąd.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein