WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Tu jest mój wątek w ff znaczy się w koszu a mi zablokowali opcję pisania.

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=237423
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

kradzież hasła ?

Nieprzeczytany post autor: reptile »

forexpolska ładny przegląd zrobiłeś :D
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 586#197586
http://www.avafx.com/mt4/ - zawsze korzystałeś u nich z mt4 ?
czy z tej drugiej http://www.avafx.com/tp/ - tylko oni korzystaja z tej platformy ? - może warto zapytać innych brokerów z tą platformą jak to wygląda w niej sprawa zabezpieczeń? W mt4 nie są takie chyba złe, ale kiedyś zalogowało mnie do nie mojego konta (demo) ale jak widać nie wszystko idealne i baza moze się "skrzywić", to był contest - potem dostałem nowy nr i hasło do mojego konta a w plecy byłem kilka godzin :roll: (taki przykład z życia wzięty)
Masówka u brokerów mt4 z gabinetem powoduje, że niektórych podkusza pewnie szukanie "dziurek" :lol:

Ekspertyza "fachowców" od zabezpieczeń może by była ciekawą lekturą w ew. sporze. Chodzi o skrypty do logowania i przypominania hasła.
Ciekawych rzeczy może mógłbyś się dowiedzieć.
Spotkałem kilka rozwiązań, gdzie istniał dostęp do moich logów logowań z historią.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Wczoraj jużl pisałem nie korzystałem z ich mt4 bo oni mają od nie dawna mt4.

Z tego co wiem to tą ich platformę ava trader mają tylko oni. Broker niestety s♠labo dba o klienta ponieważ jak wysłałem meile tak jak mi kazano w FPA do wszystkich kontaktów dostępnych na stronie ava i jakie maja w FPA to tylko odpisał jeden gość. Ten sam co zamieszczałem jego dane kontaktowe na forum.

Nie posiadają SSL jak widać na ich stronie. Troche mnie dziwi po co włamywaczom było włamanie się na moje konto forex z którego nie mogli ukraść pieniędzy.

Schemat był prawie taki sam: pierwsze włamanie na początku zamknięcie hedzów potem walenie pozycji oczekujacych o bardzo dużych lotach w drugim włamaniudokładnie tak samo tylko uderzenie większymi lotami tak żeby konto się rozleciało szybko.

Tak jak pisałem w zgłoszeniu do nadzorujących oraz policji brokerowi nie było i nadal nie jest na rękę zawiadomienie policji o mojej stracie bo on dostałte moje środki czyli on zarobił na tym. Wczoraj czytałem na ff że ktoś też odzyskiwał z ava 6k około 6 miesięcy

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

odnosze wrazenie ze nieco namieszales stary.

wez ta cala historie posegreguj w jeden logiczny ciag zawierajacy konkretne argumenty i dowody .
to czego nie potrafisz udowodnic po prostu pomin

w przeciwnym razie bedziesz wiarygodny jak wiadomosc o kozie z czterema glowami w superekspresie

/ zdumiewa mnie raczej brak zainteresowania z twojej strony po pierwszym oszustwie w jaki sposob zabezpieczyc sie / i dowody / przed kolejnymi oszustwami ;logi procesviewerow , logi analizatorow sieciowych typu wireshark , snort itd ktore bylyby wiarygodne dla ewentualnych rzeczoznawcow sadowych

z tego co mozna sie domyslac shakowali cie w javie /bywaja tacy magicy / przez tora albo inna siec proxy. broker oczywiscie mial motyw co jest wazna przeslanka
mozna domniemac rowniez ze bedziesz musial dowodzic swojej niewinnosci.: czy dokladnie o czasie kiedy trwonili twoj majatek miales wlaczony komp z ktorego najczesciej prowadziles transakcje itd
trudna i wymagajaca precyzji i konkretow sprawa.

istnieje ponadto mozliwosc ze przypadku braku dowodow broker moze pozwac cie o znieslawienie , narazenie firmy na straty itd i pozwac cie o sume dzieki ktorej twoje praprawnuki z pewnoscia cie nie zapomna

temat jest dla kazdego tradera bardzo wazny i powinno sie go przykleic pro publico bono z podtytulem :

W JAKI SPOSOB ZABEZPIECZYC SIE PRZED PODOBNYMI PRZYPADKAMI
Ostatnio zmieniony 21 cze 2010, 23:33 przez nasreddin, łącznie zmieniany 2 razy.
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Może tu na forum jest to pomieszane ale do FPA KNF ów i na policję poszedł opis całej sytuacji jaka miała miejsce od grudnia 2009 do ostatniego włamania po przez działanie a raczej nie działanie ava.

Ja przy pierwszym wlamaniu to byłem zaszokowany na początku myślałem, że to może jakiśautomat się odpalił w tej avie i zaczał sam grać no niestety co się potem okazało że to było ala włamanie z chin. Drugi raz z wietnamu niby z warszawy.

Niestety ja nigdy bym się nie spodziewał po co ma się ktośwłamywać na moje konto brokerskie żeby mi zniszczyć konto tak dla zabawy.

Ja widzę sprawę prosto jedyną stroną która mogła na tym zyskać była i jest ava ponieważ domniemany włamywacz nic z tego nie miał i jakby ktoś sugerował, że niby mogłem komuś dać dane i zrobić taki numer to niestety nie jest to możliwe, a po drugie czy ktoś by ryzykował swoją calą kase takimi zagrywkami.

Co do włamów to wszystkie były wtedy kiedy ja spałem i komp był wyłączony. Jak dobrze pamiętam to chyba jedno domknięcie mojego hedza było nawet wtedy kiedy ja miałem otwartą platformę co mnie zdziwiło, że 2 osoby mogą być zalogowane w jednym czasie co jest już nadużyciem. Bo tak mi się wydaje, że system powwinien blokować opcję logowania drugiej osoby.

Ja już w pierwszym przypadku zawiadomiłem ich że coś jest nie tak i po prostu olali sprawę i jak pisałem to nawet pozorów nie zrobili, że coś robią w tej sprawie.

Zawiadomiłem wszystkich chyba których już mogłem i zobaczymy. Zawiadomiłem też policję Irlandzką ciekawe co ona pokażę.

Dodano po 2 minutach:

Co do pozwania mnie to wiesz " broker sam popełnił bląd - przestępstwo ukrywając przestępstwo"

Znasz kogoś kogo by broker pozwał po takiej sprawie?

Dodano po 5 minutach:

Żeby to było w Polsce to już bym z tym brokerem ładnie zatańczył. Sprawa w sądzie była by już dawno złozona + nagonka medialna

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

nasreddin pisze:istnieje ponadto mozliwosc ze przypadku braku dowodow broker moze pozwac cie o znieslawienie , narazenie firmy na straty itd i pozwac cie o sume dzieki ktorej twoje praprawnuki z pewnoscia cie nie zapomna
cugan pisze:Twoje szansę na odzyskanie kasy oceniam jako 0% bierz co Ci proponują bo za chwilę i tego nie dostaniesz - to moje zdanie
Posłuchaj dobrych rad Kolegów z Forum
:516:

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Cugan to się okaże bo jak na razie to ja nic co mija się z prawdą nie przedstawiłem.

Na razie nie mogę pisać o tym co się zaczyna dziać ale będzie ciekawie :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

W każdym razie napisz po finale i podziel się z kolegami na forum,Twoje doświadczenie może być niezwykle pomocne na przyszłość
Życzę pomyślności w pozytywnym załatwieniu sprawy :!: :!:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Wiesz finał może być bardzo odległy jak poprzednicy pisali o batalii ponad pół rocznej to szybko może się nie skończyć.

Ja cały czas jestem otwarty na jakieś ciekawe propozycje, które mogą przybliżyć rozwiązanie tej sprawy oczywiście pozytywnie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Czy jest ktoś chętny pomóc mi uzupełnić dokument o wszczęcie postępowania przeciwko brokerowi?

ODPOWIEDZ