Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Witam 2 nocne trejdy
Myślałem że usdjpy 85.200 będzie minięte ale trzymałem shorta i jak się okazuje,było warto,dlaczego tam grałem?
-poziom
-fibbo 23.6
-pivot
-linia trendu w bliskiej odległości
-200ema
Audusd buy 0.94679
-poziom
-fibbo 50.0
-pivot
-linia trendu
Salam malejkum
Myślałem że usdjpy 85.200 będzie minięte ale trzymałem shorta i jak się okazuje,było warto,dlaczego tam grałem?
-poziom
-fibbo 23.6
-pivot
-linia trendu w bliskiej odległości
-200ema
Audusd buy 0.94679
-poziom
-fibbo 50.0
-pivot
-linia trendu
Salam malejkum
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No właśnie o to mi chodziło pisząc "powrót do korzeni". Pytanie czy dobrze analizuję to co widzę, a jeżeli nie to gdzie popełniam błędy, no i czego nie zauważyłem ?Mr.T pisze: Lepiej spróbuj PA wskażniki tylko przeszkadzają
<ot>
Ściągnąłem sobie Bryce Gilmore Price Action Chronicles, pytanie czy pozycja jest warta przeczytania ? - tym bardziej, że mój angielski nie jest jakiś rewelacyjny więc czytanie zajmuje trochę więcej czasu.
</ot>
Ok widocznie nie doczytałem uważnie.ze mną było podobnie,wchodziłem w poz.widząc tylko jedno potwierdzenie a nie zwracałem uwagi np: na korelację par,że jedna ciągnie drugą.przykładów jest wiele. Lektury są ok,ale nie zastąpią godzin przed ekranem czyli praktyki.Wejścia są z czasem coraz rzadsze,przemyślane dokładniej z mniejszą dawką emocji i zaczyna powoli wychodzić,choć są okresy kilku porażek pod rząd.Ale ważne żeby stacić jak najmniej pipsiorów. Wchodzisz w pozycję jak do łóżka czyli na pewnego i od czasu do czasu z coraz wyższym depo.pin54 pisze:Pytanie czy dobrze analizuję to co widzę, a jeżeli nie to gdzie popełniam błędy, no i czego nie zauważyłem

- inwestor86
- Pasjonat
-
- Gaduła
-
- Gaduła