Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc.
- WIELKIXJAN
- Stały bywalec
Jak dla mnie dobry wstęp, docenił wysiłek i zaangażowanie Cugana.pin54 pisze: Na początek szacunek Cugan za to, że Ci się w ogóle chce tyle pisać, tłumaczyć, przerabiać zdjęcia itp. bo większości się raczej nie chce. Ogólnie fajnie, że jest wątek, bo można znaleźć coś ciekawego, czegoś się dowiedzieć i spróbować.
Teraz kolej na konstruktywną krytykę. Podzielam zdanie pin54 co do komercyjnego charakteru wszelkich komentarzy, jak pewnie wiele osób na tym forum. Czyta to się jak opis wielu płatnych systemów.pin54 pisze: Ale żeby nie było tak kolorowo to jak już wrzucasz tłumaczenie czyjejś strategii to chyba lepiej by było, żeby było to pozbawione komentarzy, bo szczerze powiedziawszy czyta się to źle i wszelkie porównania dotyczące orgazmow pasuja do technicznego opisu gry na giełdzie jak do świni siodło. Całokształt informacji z kolei nabrał dziwnego "marketingowego" podtekstu, czasami mam wrażenie, że chcesz mi to sprzedać.
Kolejna konstruktywna krytyka. Ktoś znalazł błędy w tłumaczeniu i Ci to napisał. O co tu się obrażać?pin54 pisze: Odrębną sprawą jest jakość tłumaczenia, która pozostawia wiele do życzenia, tekst miejscami wydaje się być wyjęty z translatora (i to kiepskiego) bez żadnej korekty, a skutek tego taki, że jest po prostu niezrozumiały lub bardzo ciężko jest załapać o co chodzi. Osobiście nie dotrwałem do końca, stwierdziłem, że wolę to "męczyć" po angielsku niż po "polsku".
....pin54 pisze: Mam nadzieję, że nie bierzesz tego zbytnio do siebie i Cie to nie zniechęci, tylko zmobilizuje do dalszej pracy, ale zanim pojawi się kolejny rozdział przejrzysz poprzednie czy nie ma tam jakichś błędów.
Z tym to się zgadzam w 100%, ktoś zwrócił uwagę, że są błędy merytoryczne w tłumaczeniu woodiego, podzielił się wrażeniami z przeczytanego manuala. Aż strach człowiekowi cokolwiek napisać, bo psami zaraz poszczują.pin54 pisze: Dalszej dyskusji z Tobą na ten temat prowadził nie będę bo po pierwsze widzę, że nie ma sensu wprowadzanie tu słów konstuktywnej krytyki bo i tak nie zostanie przyjęta, zdolny jesteś do przyjmowania tylko pochwał i uwielbienia.
Cugan, nie za to się szanuje człowieka, który wie jak przyjmować pochwały, ale po tym jak potrafi przyjąć krytykę.
Jestem Ciekaw jaki będzie odzew na mój post. Pewnie będę przeklęty na tym forum i też bedę oskarżany o zabijanie tematu
dzikus pisze: Typowe zabijanie wątku chłopaki , bardzo typowe .

Pruszacie problem który w istocie do samej techniki handlowania nie jest istotny.Znam ten szczególik i wiem o co Ci chodzi ale taka jest moja interpretacja i ją podtrzymuję.Jak chcesz to sobie to sam obrabiaj ja napisałem tak jak moim zdaniem ma być .Jest podane kiedy handlować.kiedy przestać handlować,kiedy kontynuować handel i kiedy zrezygnować z handlu. Ów szczegół który który tak mocno obrabiacie jest przykładam w manualu kiedy handlować i kontynuować handel a kiedy zaprzestać .Przy forsownym rynku jest on nie istotny przy nudnym może tak.W sumie dla mnie nie biorę go pod uwagę ale skoro takie zasady są to je stosujcie.WIELKIXJAN pisze:Z tym to się zgadzam w 100%, ktoś zwrócił uwagę, że są błędy merytoryczne w tłumaczeniu woodiego, podzielił się wrażeniami z przeczytanego manuala. Aż strach człowiekowi cokolwiek napisać, bo psami zaraz poszczują.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Dzikus Ty jak Ci obrońcy krzyża... za nim coś dojdzie do cugana to Ty musisz all przetrawić,skomentować,po h**? chyba że masz 2 konta,ale tego do konca tez nie kumam w takim razie;d
swoją drogą,wielu z was jest takich co dla was wszystko jest logiczne,ale sądzę że jest tez grupka takich,która jak widzili rysunku tak a w opisie tak,to może się głowić co jest prawidłowe...
Chyba, że ten poradnik był pisany w sposób podchytliwy żeby tylko CI "lepsi" wiedzieli ocb
widać że do błedu też nie idzie się przyznać
ten system na każdego tak działa?:D chyba faktycznie jakies voodoo.
swoją drogą,wielu z was jest takich co dla was wszystko jest logiczne,ale sądzę że jest tez grupka takich,która jak widzili rysunku tak a w opisie tak,to może się głowić co jest prawidłowe...
Chyba, że ten poradnik był pisany w sposób podchytliwy żeby tylko CI "lepsi" wiedzieli ocb

widać że do błedu też nie idzie się przyznać

ten system na każdego tak działa?:D chyba faktycznie jakies voodoo.

Ale się ubawiłemChyba, że ten poradnik był pisany w sposób podchytliwy żeby tylko CI "lepsi" wiedzieli

Powiem tak CCI nie jest proste.Moja rada- przypominam

Zacznij od początku pierwsze rozdziały są ważniejsze niż formacje, .a związek CCi z orgazmem nie jest pomyłka jest to uzasadnienie wskaźnika emocji rynku.Ten system to inne spojrzenie na rynek ,to inna filozofia rynku tu graja emocje i na emocjach się gra.Kto tego nie zrozumie nie zrozumie systemu.cugan pisze:Myślę ,że nie od samych formacji powinieneś zacząć ale od CCI i TCCI ,l od obserwacji jak to się ma do siebie i czym jest.Formacje przyjdą same ważne są reguły i zasady .
cugan pisze:Cytat:
Technical Analysis with trend lines on price action is “typically“ slower than the CCI. As a study, do chart comparison and see how the CCI is usually one bar ahead of Trend Lines drawn on Price Action.
AT (analiza techniczna ) z linii trendu lub z ceny działa "zazwyczaj" wolniej niż CCI. W badaniach porównawczych wykresów ,CCI jest zwykle jeden bar przed linia trendu (Trend Linie) i ceną.
Świadczy to o tym,ze wszyscy którzy opierają swój handel o wg. wskazań CCI i jego wzorców wyprzedzają te podmiotów gospodarcze i inwestorów ,którzy korzystają z oglądaniem barów cen i wskaźników ponieważ, CCI daje sygnał przedsiębiorcy w handlu o jeden bar przed resztą świata.
To nie sloganycugan pisze:Historia formacji Ghost pokazuje, że wzory są bardzo czytelne. Nauka CCI, oraz umiejętność czytania schematów CCI i prawidłowe zastosowanie daje Ci przewagę nad stadem.

To prawda!!!
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
to się w wodzie stoi . Wasze szczekanie rośnie proporcjonalnie z moim rachunkiem , a zaznaczam że używam tylko ZLR i Vegas , nie porywam się na wszystko na raz , o co można was chyba oskarżyc co ?? Całkiem nice ! Nie jestem drugim kontem Cugana ale biorąc pod uwagę jego osobę miło mi że mnie o to oskarżasz . Nie wiem co tu jest trudnego do rozumienia w tym systemie , chociaż przyznam szczerze że czuje go po swojemu , nikt nie zrobi tu niczego za was , jeśli chcecie bezpieczeństwa dajcie je sobie sami , nikt nie zarobi za was kasy i nikt was nie pogłaska jak opierdzielicie rachunek , chcecie to zrozumiec to musicie zrobic to sami . Liczy się FURMAN . Amen . Oddajcie krzyż !Songo89K pisze:po h**?
Chyba, że ten poradnik był pisany w sposób podchytliwy żeby tylko CI "lepsi" wiedzieli ocb Laughing
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Price Action
Cugan, fajnie że robisz temat, sam śledzę woodiego, zgadzam się że liczy się Furman, ale gdzie są Twoje staty, wkleiłeś żeby mieć szacun moda a tu zonk, dla mnie staty są nie ważne, bo czy ktoś zarabia czy nie jego sprawa a wszelkie inne to typowa wścibskość , ale po co je zamieszczałeś skoro je usunąłeś ???
Stan konta osiągnął krytyczny stopień .Problem jest w tym ,ze jest to demo nietypowe .
1) nie ma hedgingu
2) nie można zamknąć jednej pozycji jeśli otworzyłeś więcej,
3) czas pracy konta 3-m-ce,
4) jeszcze chodzi wiec szansa jest 1% ze zostanie uratowane,
5) upublicznię jak co odrobi -bo nie ma na co patrzeć a ja nie będę do niego zaglądał przez 1-mc ,żeby mnie nie korciło

1) nie ma hedgingu
2) nie można zamknąć jednej pozycji jeśli otworzyłeś więcej,
3) czas pracy konta 3-m-ce,
4) jeszcze chodzi wiec szansa jest 1% ze zostanie uratowane,
5) upublicznię jak co odrobi -bo nie ma na co patrzeć a ja nie będę do niego zaglądał przez 1-mc ,żeby mnie nie korciło