Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Co o tym sądzicie ? Dawać short'a ?
"Goldman Sachs sent the dollar down by assessing that the Federal Reserve will need a dollar printing scheme of another 1 trillion dollars."

Na wszystkich parach USD można dzisiaj było zaobserwować gigantyczny ruch. Wujek Soros i jego szajka, na podstawie zapowiedzi FED o dodrukowaniu 1 tryliona dollarow, poszła krotko. Chłopaki z Goldmana potrafią mocno wpływać na walutę. Osobiście nie jestem wielkim fanem trendlinow.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
mario
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario »

inwestor86 pisze:przyklad to przyklad a ten watek po to chyba jest
no niestety nie zawsze na tym forum, pewnie Twój statement by nie wystarczył, najlepiej podaj login i hasło to kolega z jajcami może uwierzy :lol:

fxlamer pisze:grałem S po pinbarze na gbp/chf. Trad wyszedł miodny
gratulacje! ta para jest bardzo dobra do naszej zabawy i ostatnio dała całkiem dobrze zarobić, poziomy 0,0050 okazały się ważne
ostatni nie wszedłem, spodziewałem się szybszego powrotu

pozdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

fxlamer pisze:
RAY of Sunshine pisze: tranzakcja ma RR 1:1, 1,5:1
Transakcja na 2:1. Stop 130, TP 270. Dokładny opis na mojej stronce.
Aaa to co innego:) W takim razie zwracam honor i rzeczywiście transakcja miodzio :)
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Dzisiaj po zamknieciu dziennej na geju uformował się dobry pinbar do tego na silnym wsparciu. Otwierałem go gdzies ok 1 w nocy i mnie zwaliło do wyra. Tym razem R/R był 2.5 :1. Trad zamknięty +240 pips po ustawieniu targetu 131.50, gdybym był w domu rano może by się udało zamknąć wyżej.
Bedzie dobrze, luz......
=================

t.krolikowski
Bywalec
Bywalec

Setup

Nieprzeczytany post autor: t.krolikowski »

Kupił bym euro w tych 2 miejscach. Oczywiście jak w poniedziałek rynek na to pozwoli i nie zmieni zdania ;)
Co o tym myślicie??

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

wejście z wczoraj wieczorem, poziom plus dywergencja z h4, 6 pipsów od TP było :( moja wina, bo nie zauważyłem "wiadra" tuż obok i ustawiłem TP za nisko, ale zdecydowałem się zostawić na weekend...
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Cyan
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Cyan »

Witam

Jako że to mój pierwszy post chciałem podziękować Fxlamerowi i Asmo za wkład w ten wątek i zainteresowanie mnie PA. :) Co sądzicie o shorcie w tym miejscu:

http://img259.imageshack.us/img259/4741/usdcad.gif

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Cyan pisze:Witam

Jako że to mój pierwszy post chciałem podziękować Fxlamerowi i Asmo za wkład w ten wątek i zainteresowanie mnie PA. :) Co sądzicie o shorcie w tym miejscu:

Pozdrawiam
ja w tym miejscu czekam jeszcze na dywergencje, jesli sie pojawi to wchodze
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
mario
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario »

PB w niezłym miejscu, i co dalej?? :D

t.krolikowski
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: t.krolikowski »

Cyan pisze:Witam

Pozdrawiam
Też się zastanawiałem nad selem w tym miejscu. Przestraszył mnie jednak pinbar na W1 i odpuściłem ;)
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ