Sam tak kiedyś myślałem - ale po czasie wystarczy Ci rzut oka, żeby stwierdzić OCB w tej strategii - naprawdę jest prosta jak drut.
Najlepiej zacznij go analizować tak jak to się Tobie wydaje - główna zasada - ruch - korekta - i to właśnie gramy - a jeśli korekta zatrzyma się w kanale - wtedy jest to strefa sygnałowa - i tutaj szukamy wejścia.
W sumie po czasie nie dziwię się hexowi, że tak się pienił, gdy ludzie nie rozumieli tej strategii.
Wg mnie nla jest właśnie bardzo przyjazna nowicjuszom - tutaj masz wszystko podane jak na tacy - naprawdę jest małe pole manewru dla tzw. uznaniowości.
Uwierz na słowo - gdybyś zobaczył mój nowy system (oparty całkowicie na czystym wykresie) wtedy mógłbyś powiedzieć, że jest nieprzyjazny początkującym - obawiam się, że jest zbyt uznaniowy i podpasowany dla mnie, że nie wiem, czy potrafiłbym wytłumaczyć komuś dokładnie jego zasady. Także nie pisz takich rzeczy.
Zbyt szybko się zniechęcasz - żeby poznać dobrze strategię potrzeba ok miesiąca gry. Nie da się tego zrobić w jeden dzień - a tym bardziej nie można rezygnować po paru wtopach.
Piszcie jakie macie uwagi - tylko dokładnie - po weekendzie postaram się odpowiedzieć.