Never Lose Again by DRAGON33
- klonmarcin
- Maniak
Wg mnie masz złe podejście do tego - nie możesz NIC na sztywno ustalać - ja dopiero niedawno to zrozumiałem - wszystko musi zależeć od aktualnej sytuacji na rynku - ale to tzw. doświadczenie przychodzi niestety dopiero z czasem.HunterPL pisze:a na np gdy zysk wynosi 10 pipsow

Bo stosując sztywne zasady np. BE - dzisiaj taka zasada może działać - ale za tydzień już nie - za tydzień może działać np. nieznacznie większy BE.
Już rozumiesz o co mi chodzi ??
Musisz mieć strategię, która ma odpowiednie tzw. marginesy tolerancji przy ustawianiu różnych parametrów w trakcie gry - głównie sl.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
ufff... 136 stron tematu w jeden dzień to niezły wynik
Przygotowałem sobie pytania do ludzi, którzy mają w swojej karierze już przynajmniej kilka tygodni grania tą strategią i co najmniej z dobrym rezultatem(bez urazy dla początkujących, ale chciałbym, żeby zostały dopowiedziane co niektóre kwestie dotyczące systemu).
1. Czy są jakieś godziny w których polecalibyście grać, a w których nie...?
2. Stopy wyznaczacie na podstawie PA, czy macie jakieś ściśle określone wartości...?
3. zdarzają się przypadki, że wchodzicie w pozycje więcej niż raz w danej godzinie na danej parze?
4. jak wyznaczacie TP? ...PA? trailing stop? przy kupnie przy linii sell, a przy sprzedaży na linii buy? (Wejścia zgodnie z D1)
5. wchodzicie od razu jak godzinna świeca przybierze pożądany przez was kolor, czy czekacie na dodatkowe potwierdzenie?(np. zamkniecie się w tym kierunku 1M świecy).
...i pytanie czysto techniczne z dzisiejszego dnia:
6. Czy, żeby wejście na kolejnej świecy na sprzedaż, było prawidłowe cena musi najpierw dotknąc/przebić linę sell, czy wchodzimy od razu gdy świeca zmieni się na czerwono(i wchodzimy bo mamy wystarczająco miejsca do linii buy)?

co niektóre sprawy były już co nieco omówione, ale tak dla podsumowania nie zaszkodzi...
byłoby mi miło gdyby sam autor się wypowiedział, oraz podzielił się spostrzeżeniami jakie udało mu się dokonać odkąd założył temat
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki...
PZDR.

Przygotowałem sobie pytania do ludzi, którzy mają w swojej karierze już przynajmniej kilka tygodni grania tą strategią i co najmniej z dobrym rezultatem(bez urazy dla początkujących, ale chciałbym, żeby zostały dopowiedziane co niektóre kwestie dotyczące systemu).

1. Czy są jakieś godziny w których polecalibyście grać, a w których nie...?
2. Stopy wyznaczacie na podstawie PA, czy macie jakieś ściśle określone wartości...?
3. zdarzają się przypadki, że wchodzicie w pozycje więcej niż raz w danej godzinie na danej parze?
4. jak wyznaczacie TP? ...PA? trailing stop? przy kupnie przy linii sell, a przy sprzedaży na linii buy? (Wejścia zgodnie z D1)
5. wchodzicie od razu jak godzinna świeca przybierze pożądany przez was kolor, czy czekacie na dodatkowe potwierdzenie?(np. zamkniecie się w tym kierunku 1M świecy).
...i pytanie czysto techniczne z dzisiejszego dnia:
6. Czy, żeby wejście na kolejnej świecy na sprzedaż, było prawidłowe cena musi najpierw dotknąc/przebić linę sell, czy wchodzimy od razu gdy świeca zmieni się na czerwono(i wchodzimy bo mamy wystarczająco miejsca do linii buy)?

co niektóre sprawy były już co nieco omówione, ale tak dla podsumowania nie zaszkodzi...
byłoby mi miło gdyby sam autor się wypowiedział, oraz podzielił się spostrzeżeniami jakie udało mu się dokonać odkąd założył temat

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki...
PZDR.
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"
oczywiście masz racjeHunterPL pisze:ja narazie jestem poczatkujacym wiec mi nie ufaj ale wg mnie tutaj nie bylo spelnionych conajmniej 1 podst zalozenia to znaczy zasady wejscia czyli sell pod kanałem trendu narysowanym za pomoca średnich kroczących...

"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"
z mojego krotkiego dosw zauwazylem ze linie sell buy sa naprawde dodatkowym sygnalem bo jakby sie kierowac wszystkim i nimi to bardzo ograniczaja ci liczbe wejsc. na poczatku uwazalem je za wazniejsze od swieczki H1... uwazam ze bardzo sie mylilem... te moje rozwazania dotycza tradingu nla na nastepujacych parach: eurusd/usdchf/gbpusd
Natomiast na krosie eur/jpy zauwazylem ze te linnie sa 2x lub nawet 4x bardziej oddalone od linni oporu wsparcia wyznaczanych przez kropki niz na parach walutowych ktorych tradowalem wczesniej... i uwazam ze na tym krosie te linnie sa o wiele bardziej znaczace tylko jeszcze nieocenilem jak bardzo
bo za krotko gram na tym krosie...
Natomiast na krosie eur/jpy zauwazylem ze te linnie sa 2x lub nawet 4x bardziej oddalone od linni oporu wsparcia wyznaczanych przez kropki niz na parach walutowych ktorych tradowalem wczesniej... i uwazam ze na tym krosie te linnie sa o wiele bardziej znaczace tylko jeszcze nieocenilem jak bardzo

Pieniądze są krwią tego świata...