Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

1.Jak to usunąć?
Klikasz prawym przyciskiem myszy na wykres.Następnie wybierasz - Lista wskażników.Kasujesz wskażnik który za to odpowiada.Nie wiem jak on się nazywa ale pewnie będzie miał w nazwie fibo.

2.Dlaczego to mi ciągle wychodzi poza ekran?
Popatrz na mój załącznik.Odnajdz coś takiego na górnym pasku narzędzi i kliknij to co jest zakreślone na czerwono.

NLA nie gram więc tylko tyle moge Ci pomóc.Pozdrawiam :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

Awatar użytkownika
morderca
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: morderca »

Seneszal26 pisze:2.Dlaczego to mi ciągle wychodzi poza ekran?
Popatrz na mój załącznik.Odnajdz coś takiego na górnym pasku narzędzi i kliknij to co jest zakreślone na czerwono.
A no fakt, wstyd:)
Seneszal26 pisze:1.Jak to usunąć?
Klikasz prawym przyciskiem myszy na wykres.Następnie wybierasz - Lista wskażników.Kasujesz wskażnik który za to odpowiada.Nie wiem jak on się nazywa ale pewnie będzie miał w nazwie fibo.
Tak wiem, że w ten sposób się usuwa wskaźniki, ale te napisy są częścią wskaźnika. Na szczęście udało mi się pousuwałć ręcznie te napisy.
Seneszal26 pisze:NLA nie gram więc tylko tyle moge Ci pomóc.
Dzięki za odpowiedzi na te niezbyt mądre pytania:) Teraz tylko rozpoznawanie sygnałów zostało.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

no ja mam te same pytania co ty jesli chopdzi nla ale chyba juz nikt kto to uzyw nie patrzy na ten watek;p...
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Tak na szybko - co mi się nasuneło

Obrazek

aha - pierwsze posty w tym temacie mają się nijak do późniejszych - to właśnie później hex zaczął grać tak jak dragon33. I ja trzymam się tej wersji.

8)

W razie pytań pisać - ale odpowiem dopiero po weekendzie.

pozdrawiam i życzę miłego weekendu. 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

niekapuje troche tego... jeden mowi tak jeden tak i ja mowie o ostatnich postach wlasnie... chodzi mi teraz czy grać w kanale ? poprawiasz po nim ze powinien dac buy w kanale a to podobno nie wolno w oryginalnym NLA... mam racje?

powiem wiecej sa osoby ktore chwala sie jak to im idzie z NLA i maja niezle wyniki a jak pokazuja jak wchodzili to widze ze 70-80% ich tranzakcji to bylo wchodzenie przy sell nieznacznie nad kanalem i wchodzenie do BUY nieznacznie pod kanalem co jest zaprzeczeniem... nawet w pdf od TEXS mowi o tej zasadzie ze tak nie wolno a pozniej na przykladowych tranzakcjach pokazuje bardzo pomyslne tranzakcje przeczace tej zasadzie... to troche miesza w głowie :P

Dodano po 2 minutach:

zaczynam powoli myslec ze ten system nei jest za bardzo przyjazny dla poczatkujacych.... jest jakis niedorobiony jak wszystkich sygnalow dodatkowo nei analizujesz pod kontem PA... czasmai mysle ze ten system to moze byc najwyzej dodatkiem do PA...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Sam tak kiedyś myślałem - ale po czasie wystarczy Ci rzut oka, żeby stwierdzić OCB w tej strategii - naprawdę jest prosta jak drut.

Najlepiej zacznij go analizować tak jak to się Tobie wydaje - główna zasada - ruch - korekta - i to właśnie gramy - a jeśli korekta zatrzyma się w kanale - wtedy jest to strefa sygnałowa - i tutaj szukamy wejścia.

W sumie po czasie nie dziwię się hexowi, że tak się pienił, gdy ludzie nie rozumieli tej strategii. :D

Wg mnie nla jest właśnie bardzo przyjazna nowicjuszom - tutaj masz wszystko podane jak na tacy - naprawdę jest małe pole manewru dla tzw. uznaniowości.

Uwierz na słowo - gdybyś zobaczył mój nowy system (oparty całkowicie na czystym wykresie) wtedy mógłbyś powiedzieć, że jest nieprzyjazny początkującym - obawiam się, że jest zbyt uznaniowy i podpasowany dla mnie, że nie wiem, czy potrafiłbym wytłumaczyć komuś dokładnie jego zasady. Także nie pisz takich rzeczy.

Zbyt szybko się zniechęcasz - żeby poznać dobrze strategię potrzeba ok miesiąca gry. Nie da się tego zrobić w jeden dzień - a tym bardziej nie można rezygnować po paru wtopach.

Piszcie jakie macie uwagi - tylko dokładnie - po weekendzie postaram się odpowiedzieć.
8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
morderca
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: morderca »

Też na razie nie rozumiem transakcji w kanale. Ale staram się. I nie rozumiem też jednego sygnału. Znów w załączniku screen.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

ale oto takie przemyslenia nooba po tyg testowania :P

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

morderca pisze:I nie rozumiem też jednego sygnału
:lol:

Robiąc analizę historii wykresu ZAWSZE pamiętaj, że w realnej sytuacji nie widzisz przyszłości - także w momencie wystąpienia sygnału - niebieska kropka czy to na poprzedniej h1 (czerwona) czy na tej którą zaznaczyłem na buy - nie widzisz, tego, że ta świeca stała się w ostatnich 15 minutach czerwona - max było 11p na plusie - była świeca zielona. Już rozumiesz ??

Odrębną sprawą jest to, że na tej poprzedniej czerwonej wystąpił nowy LH - i to dokładnie na oporze - także dla mnie jest to już oznaka tego, że cena będzie spadać. Ja wg swojej strategii sygnał na sell miałem właśnie na tej świecy na poziomie ok 2740.

8)

Dodano po 4 minutach:

Dodatkowo zauważ jak cena zachowuje się w okolicach s/r - prawie zawsze tańczy jakiś czas - tak sytuacja właśnie tutaj wystąpiła - ale do oceny tego potrzebny jest wgląd na wyższy TF i spore opatrzenie w wykresach - także zdaję sobie sprawę z tego, że na pewno nie zrozumiesz wszystkiego od razu.

Co dla mnie może być jednym rzutem oka dla Ciebie może być całkowicie niezrozumiałe. Ale dasz radę.

8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

wg tego poradnika w pdf ale ja tego nei opanowalem swieczka godzinowa jest DODATKOWYM SYGNALEM... nie jest wymogiem... jest tylko upewnieniem ze wszysko pojdzie z planem...

a co jak te dodatkowe sygnaly potraktujemy jako WYMÓG?

poscilem sobie wlasnie i analizowalem tydz za pomoca presuwania sobei wykresu m15 i h1 co jakis czas i wyszlo tylko pare takich IDEALNYCH wejść nad/pod kanalem z swieczka zielona D1 byl zgodnie z tranzakcja i kanalem srednich kraczacych... no i swieczka H1... i powiem wam plusy i minusy chodz to tylko analiza tyg:

+bardzo wysoka skutecznosc 80%
+niezle pipsy by wyskoczyly jakby dobrze ustawiac SL i TP na podst jakiegos innego sposobu np mediany i linni do nich równloleglych...

-STRASZNIE MALO SYGNALOW
-zdarzył sie dzień bez sygnalow wogole co jak zdarzy sie pare dni takich pod rzad?(to moze byc niezle wfrustrujace jak posiedzisz np 8 h 3 dni pod rzad)
-rzadko sygnaly wieczorem miedzy 17-21 a ja wtedy najczesciej traduje ;/

oczywiscie to analiza tyg dla usdjpy i przy zalozeniu ze wszystkie zasady maja byc spelnione w 100%... i ze emocje i "ręka" początkującego czegos nei spierr... no wiecie o co chodzi::P czyli idealne warunki ktore nigdy nie wystapia heh;p

ODPOWIEDZ