Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
norbu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: norbu »

MajorGC pisze:Mam pytanie odnosnie ustalania trendow i przeciec na woodiem. Mianowicie kiedy lepiej stosowac styczne do CCI lub do TCCI. Szczerze mowiac sam osobiscie kresle je po konturach CCI, ale widze ze np Cugan lecisz po szczytach i dolkach TCCI. Czy ktores z nich maja wieksze znaczenie czy poprostu roznia sie rodzajem sygnalu?
linia TCCI jest linia pomocnicza, do wejscia/wyjscia uzywamy tylko i wylacznie CCI za wyjatkiem jednego z sygnalow wyjscia kiedy TCCI robi "hak" na CCI.

Dopuszczalne jest natomiast rysowanie trendow przez dolki/gorki samego CCI jak również CCI i TCCI razem. Tak mowi Woodi.
To predict is for slaves… To react is for kings!

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Mam pytanie odnosnie ustalania trendow i przeciec na woodiem. Mianowicie kiedy lepiej stosowac styczne do CCI lub do TCCI. Szczerze mowiac sam osobiscie kresle je po konturach CCI, ale widze ze np Cugan lecisz po szczytach i dolkach TCCI. Czy ktores z nich maja wieksze znaczenie czy poprostu roznia sie rodzajem sygnalu?
Polish CCi zerknij formacja HTLB dopuszcza rysowanie stycznych TCCI po dołkach i wzniesieniach.Często mając wyznaczone TL można kłaść styczna równoległą do TL względem TCCI , bo może nam to wyznaczyć punkt WE lub WY z pozycji lub określić kontynuacje formacji..TL wyznaczasz wszak względem CCI.
Manewrując stycznymi po wykresie waloru i tego co wskazuje CCI i TCCi jesteś w stanie przewidzieć wcześniej co się stanie szczególnie na nudnym rynku.jesteś na dobrej drodze i jeśli zauważysz ta zależność na pewno będzie ci to pomocne.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Witam

Cos wam opowiem.
Siedze sobie siedze w sobote przed kompem i przegladam wykres patrzac co sie dzialo w tygodniu i zauwazylem pewna zaleznosc. Gdy CCI idzie do gory/ dolu powyzej/ nizej +200/-200 (mamy HFE) pozniej zawraca i schodzi ponizej/wyzej +100/-100 (a najlepiej +50/-50) i nastepnie powraca min powyzej/ nizej +100/-100 i znow zawraca daje to dobry sygnal wejscia (roboczo nazwalem ta formacje tak jak w klasycznej AT podwojnym szczytem).
I co sie okazalo. Otwieram w niedziele forum a tu ni mniej ni wiecej jak wyczailem formacje Vegas :lol: . Tylko w moim wykonaniu oprocz warunku zielonego Lsma dalem czerwone SI. SI swiadczy o sile trendu, wiec gdy jest czerwone swiadczy to, ze trend slabnie i moze nastapic zmiana. W moim wykonaniu troche inaczej tez jest wejscie. Nastepuje wczesniej niz w oryginale. Nie przegladalem formacji przeciwtrendowi, Przegladalem tylko te, ktore pojawily sie w watku. Skupialem sie na te z trendem.
Moral z tego taki, ze obserwujac wskaznik mozna dojsc do ciekawych spostrzezen.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

exodus24 pisze:Moral z tego taki, ze obserwujac wskaznik mozna dojsc do ciekawych spostrzezen.
:clap: :clap: :clap: :clap: :516:
No wreszcie ktoś coś zakumkał :!:
Pierwszy krok naprzód,pora na drugi :!:
Pamiętaj ,że żaden wskaźnik nigdy nie wygrał z emocjami a TCCI to emocje a CCI to to,co te emocje napędza razem równa się woodie
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: floristik »

hehehe
emocje nałóż sobie na wykres 2 CCI jeden 6 drugi 14 i będziesz miał to samo co na panelu Woodiego
żeby zaraz patrząc na dwa wskaźniki orgazmu dostawać :D
Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

floristik pisze:emocje nałóż sobie na wykres 2 CCI jeden 6 drugi 14 i będziesz miał to samo co na panelu Woodiego
żeby zaraz patrząc na dwa wskaźniki orgazmu dostawać Very Happy
Wiesz nie musisz tu zaglądnąć, jak Ci coś nie pasi .Nie masz nic do powiedzenia w temacie to sam załóż sobie dwie prezerwatywy najlepiej na głowę i hejka na Forex , wtedy możesz spróbować zagrać bez SL 8)
Nie każdemu przecież pisane, żeby grac systemem woodies ,masz kilkanaście bardziej dochodowych na forum do koloru do wyboru,ale skoro tu zaglądasz to Twoje wojaże są watpliwe ,bo nie szukałbym niczego, jeśli to co używam jest dochodowe bo i po co. :lol:
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2010, 19:08 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Patrzac na wskazniki, nie chce nadinterpretowac czegos wiec moze oczywista odpowiedz na pytanie:

Czy ponizej w zalaczonym wykresie miejsce zaznaczone jest sygnalem do wejscia w L, czy jest to poprostu przypadek.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: floristik »

kolego
nie jest to tylko twoje forum
i nie musisz być zaraz ordynarny w swoich odpowiedziach

z tego co w wolnych chwilach sobie czytam to raczej ty tu preferujesz grę bez SL

ale ok jak już tak drążymy temat
to wskaz mi kolego miejsce w kodzie indykatora CCI
które odpowiedzialne jest za "emocje"
a potem różnice miedzy TCCI a CCI (za wyjątkiem okresów oczywiście)
pozdrawiam
Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

MajorGC pisze:sygnalem do wejscia w L,
Owszem tak wyglada, ale masz tu mixa formacje z trendem HTLB i formacje przeciwtrendowe Vegas i Ghost łamiące się ZLR Long z sygnałami na czerwono LSMA .TCCI zacina w dół to świadectwo o zmianie tendencji .W tej sytuacji bym nie wchodził,ale pozostał ze zleceniem otwartym wcześniej do wyjaśnienia możne huknie HFE.Generalnie ustawiałbym się na S po przebiciu TL i stycznej Ghosta lub po silnym sygnale.O wejsciach na formacjach napiszę w wątku za jakiś miesiąc. Reszta na rysunku
floristik pisze:ale ok jak już tak drążymy temat
to wskaz mi kolego miejsce w kodzie indykatora CCI
które odpowiedzialne jest za "emocje"
a potem różnice miedzy TCCI a CCI (za wyjątkiem okresów oczywiście)
pozdrawiam
Ja nic Ci kolego nie będę wskazywał masz wątek to czytaj i wyciągaj wnioski, a nie to sam zajmij się analiza kodu dla mnie to nie istotne.Zwróć się do kolegów z działu Programowanie
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... m.php?f=14
może coś Ci podpowiedzą Masz neta to szukaj kodu,ja nie jestem programistą, żeby tym się zajmować.
floristik pisze:kolego
nie jest to tylko twoje forum
i nie musisz być zaraz ordynarny w swoich odpowiedziach
Zacząłeś ordynarne podjazdy już w głównym wątku potem w poście poprzednim
floristik pisze:patrząc na dwa wskaźniki orgazmu dostawać
to co teraz kontynuacja..Uprzedzam następny post pójdzie ze zgłoszeniem do MOD, jako nic nie wnoszący i nie na temat.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
c_e_r_v_u_s
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: c_e_r_v_u_s »

Czytając o woodim, patrząc na wyniki cugana, mam wrażenie że większość "zgryźliwych" graczy ma garść zazdrości co do jego odczytywania rynku.

Nie wiem czy gra na Demo czy real. Jezeli jest to prawdziwa kasa to tylko pogratulować wyników !!! A także wejść i wyjść z rynku !!!
Widać "kapuje" TCCI i CCI itp. a niektórzy chcą mu wmówić, że nic nie potrafi, że to nie tak itd.

Pokażcie waszą strategie, wyniki i z was się "ponabijamy" że to nie tak, inaczej niż mysliście !!!

:lol: czasem smiać mi się chce :lol:

pozdro
...podążaj za swoją ciekawością

ODPOWIEDZ