nie wliczyłeś spreadu
buy po cenie ask
sell po bid
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
hmm, a spread się nie wlicza automatycznie?
Dziś właśnie znalazłem na stronie Oandy, pary walutowe i spread, po długich obserwacjach wykresu odkryłem ze jak kliknę "buy" lub "sell" to od razu mam "-" a dopiero potem wychodzi się na "+" i tak w przypadku EUR/USD ustawie T/P i S/L na 5 pipsów , to waluta musi skoczyć o 7 żeby zamknąć pozycje bo spread to 1.8 więc się sumuje i T/P S/L mi się automatycznie przestawiał z 5 na 7 w obie strony. Tak jak w linku ponizej, kupilem i ten trójkącik zamiast na wykresie jest ustawiony wyżej, czy to spread? (tylko jakoś krzywo mi się ustawił a S/L i T/P taki sam dałem). Jeśli tak to powinien być doliczany na początku, a nie przekraczać lini S/L.
Jak to zrobić żeby zawsze kupować:
"buy po cenie ask
sell po bid"
Ja poprostu klikam w wykres, a potem wybieram "buy" lub "sell"
Dziś właśnie znalazłem na stronie Oandy, pary walutowe i spread, po długich obserwacjach wykresu odkryłem ze jak kliknę "buy" lub "sell" to od razu mam "-" a dopiero potem wychodzi się na "+" i tak w przypadku EUR/USD ustawie T/P i S/L na 5 pipsów , to waluta musi skoczyć o 7 żeby zamknąć pozycje bo spread to 1.8 więc się sumuje i T/P S/L mi się automatycznie przestawiał z 5 na 7 w obie strony. Tak jak w linku ponizej, kupilem i ten trójkącik zamiast na wykresie jest ustawiony wyżej, czy to spread? (tylko jakoś krzywo mi się ustawił a S/L i T/P taki sam dałem). Jeśli tak to powinien być doliczany na początku, a nie przekraczać lini S/L.
Jak to zrobić żeby zawsze kupować:
"buy po cenie ask
sell po bid"
Ja poprostu klikam w wykres, a potem wybieram "buy" lub "sell"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wygląda na to, że ich soft jest do d... Testowałem ostatnio demo Oandy i zauważyłem to samo - czasami cena mija SL o więcej niż spread i zlecenie nie jest zamykane w programie. Dopiero po ponownym zalogowaniu widać, że jednak zostało zamknięte.xych pisze: No więc wymyśliłem sobie żeby ustawić TS na 10 chyba i S/L na 5 i wtedy zdarzyła się dziwna sytuacja, waluta przeszła przez linię S/L i aukcja nie została zamknięta,
miałem racje i spread wlicza się automatycznie.
mm75 zgadza się to jednak błąd programu, czasem tak się dzieje że jest error i po przekroczeniu S/l lub T/P pozycja nie zostaje zamknięta, jednak w rzeczywistości zamyka się i po log out / log in pozycja jest już zamknięta i nalicza nam lub odejmuje tylko tyle punktów co był ustawiony SL/TP więc jest ok lecz trochę to uciążliwe czasem.Nawet jak chce zamknąc pozycje ręcznie to wyskakuje błąd że zły ticket (numer transakcji) i wtedy tylko można się wylogować
Czy komuś też tak się działo i można to naprawić jakoś czy to taki stały error i najważniejsze czy na FXTrade też takie coś się dzieje???
mm75 zgadza się to jednak błąd programu, czasem tak się dzieje że jest error i po przekroczeniu S/l lub T/P pozycja nie zostaje zamknięta, jednak w rzeczywistości zamyka się i po log out / log in pozycja jest już zamknięta i nalicza nam lub odejmuje tylko tyle punktów co był ustawiony SL/TP więc jest ok lecz trochę to uciążliwe czasem.Nawet jak chce zamknąc pozycje ręcznie to wyskakuje błąd że zły ticket (numer transakcji) i wtedy tylko można się wylogować

A miałem przez weekend poćwiczyć sobie FX, ale teraz się zorientowałem że Forex działa tylko pn-pt.
Hmm stworzyłem sobie konto demo w zeszły poniedziałek w sumie sukcesów żadnych nie mam ale tak sobie wymyśliłem że w poniedziałek/wtorek wejdę z kwotą 100$ na FXTrade żeby sprawdzić jak to jest w realu bo wszyscy piszą że inaczej niż na demo, tzn. jeszcze szybciej się kase traci?
Dodano po 1 minutach:
A i mam takie pytanie jak właściwie się przelicza pips to w sumie aż tak bardzo potrzebne mi nie jest bo Oanda sama wszystko wylicza, ale jak ktoś pisze że np dziś zarobił 100 pips to ile to jest % kapitału???

Dodano po 1 minutach:
A i mam takie pytanie jak właściwie się przelicza pips to w sumie aż tak bardzo potrzebne mi nie jest bo Oanda sama wszystko wylicza, ale jak ktoś pisze że np dziś zarobił 100 pips to ile to jest % kapitału???
Szukaj trendów, ale nie licz na nie.