Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Wiesz, jak Ci nie zależy żeby poczytać parę stron... To dlaczego mi ma zależeć żeby Ci to wyjaśniać ? Tym bardziej że wszystko zostało opisane.. Z takim lenistwem to nie wróżę szybkich zysków...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

xych pisze:ale ma ze 160 stron
Czytajcie a będzie wam dane - na Forex nie ma drogi na skróty - musisz to sobie uświadomić na samym początku.
xych pisze:Po prostu przekonaj mnie ze ten system jest dobry i działa. Z góry thx. Wink
Za tym może przemawiać to, że jest to metoda oparta na czystym wykresie - a takie wg mnie działają najlepiej.

:wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

se211
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: se211 »

Co do price action to wiem ze działa, na ile umiem to stosuję. Jednak lepiej się czuję jak moje decyzje są podparte jakimś sygnałem.

A co można sądzić o Woodie's CCI? Mam DVD pościągane, conieco pograłem (podstawowe formacje) i trochę mi to namieszało w umyśle. A zdania na forum skrajne (mnie nie zachwyciło ale ze sceptycznym nastawieniem do tego podchodzę....).

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

se211 pisze:A co można sądzić o Woodie's CCI?
Wrzuć jakąś popularniejszą średnią kroczącą do niej odpowiednie CCI i też możesz rysować ghosty i inne cuda.
Jestem ciekawy kiedy na tym CCI zaczną fibo rysować. :lol:

Bardzo polecam ten post redart. Gdyby nie dostał za niego wcześniej pochwały to sam bym mu dał.
Rozjaśnia trochę temat wskaźników od wskaźników że tak to ujmę. Ale żeby jeszcze jakieś na nich AT robić? 8)
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 749#138749
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Mam taki problem mam konto demo założone na fx pro meta trader 4 ale gdy ustalam sl lub tp musi to być aż o 50 pipsów od aktualnej ceny pary zarówno przed otwarciem tej pozycji tak jest jak i w trakcie kiedy chce ja zmodyfikować. Początkowo myslałem ze są to pkt a nie pipsy ale to są pipsy. Czy jest to wina ustawień w moim mt4 ?

Proszę o radę
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Mavratus pisze:Mam taki problem mam konto demo założone na fx pro meta trader 4 ale gdy ustalam sl lub tp musi to być aż o 50 pipsów od aktualnej ceny pary zarówno przed otwarciem tej pozycji tak jest jak i w trakcie kiedy chce ja zmodyfikować. Początkowo myslałem ze są to pkt a nie pipsy ale to są pipsy. Czy jest to wina ustawień w moim mt4 ?

Proszę o radę
Pamiętaj że jest kwotowanie do 5 miejsca po przecinku, owe 50 to nie 50 pipsów tylko 5.0 pipsa i u tego brokera jest to minimum
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Czyli jak rozumiem sprawa wyglada tak jesli cena pary EUR/USD to 1,29065 to przy buy sl musi minimalnie wynosic 1,28565 ?
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Nie, teraz odjąłeś 500 pkt... SL w tym wypadku to 1.29015. Czyli 50 "pips" według kwotowania FxPro. A ponieważ ich kwotowania są co 0,1 pipsa to w rzeczywistości daje nam to 5 pips....

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Mavratus pisze:Czyli jak rozumiem sprawa wyglada tak jesli cena pary EUR/USD to 1,29065 to przy buy sl musi minimalnie wynosic 1,28565 ?
Nie. 1.29015. Eur/Usd kwotowane jest z dokładnością 5 miejsc po przecinku, czyli 0.12345 a FxPro'wy 1 pips to te 0.00001 więc SL trzeba ustawić w odległości 0.000050.

edit:
(inaczej ujęte to co napisał Cyb :) )
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

1,29065 - 1.29015 = 0.000050 no tak tylko dlaczego to nie działa na moim mt4 moze nie wliczyłem czegoś jeszcze... po prostu nie chce mi otworzyc pozycji.

Dzięki za wytłumaczenie - dogłębne :)

ODPOWIEDZ