Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
se211
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: se211 »

A i mam takie pytanie jak właściwie się przelicza pips .....

http://www.admiralmarkets.pl/trader/calc/

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

xych pisze:ale jak ktoś pisze że np dziś zarobił 100 pips to ile to jest % kapitału???
Zależy od wolumenu transakcji, ilości kapitału i wartości pipsa (pary walutowej).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

xych
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: xych »

Która waluta najbardziej skacze z majorów? Gdzieś wyczytałem że lepsze niż Eur/USD jest USD/JPY lub Eur/JPY w każdym razie szukam pary walutowej z dużymi skokami zarówno w górę jak i w dół oraz niskim spreadem.
Szukaj trendów, ale nie licz na nie.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Generalnie EurUsd jest w miarę spokojną parą. Jak chcesz popatrzeć na parę szaloną to spójrz na GbpJpy....

xych
Bywalec
Bywalec

Dzięki za szybką odpowiedź :)
A też czasem na forum widzę że niektórzy testują swoje taktyki na skokach waluty z przeszłości żeby sprawdzić czy się taktyka sprawdza. Jest jakiś program w którym mogę obstawić np. pozycję kilka dni tygodni wcześniej i sprawdzić czy bym na tym zyskał???

Dodano po 18 minutach:

Im większy spread tym większe skoki pary walutowej???

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nie. Na Gj jest większy spread bo jest tam o wiele mniejszy obrót. Główne zainteresowanie skupia się na EU GU UJ EJ... Dlatego tam spread będzie mniejszy...

xych
Bywalec
Bywalec

Ok to jeszcze proszę o odpowiedź na temat tego programu, bo strasznie mi się nudzi bez Forexu, a du jutra jeszcze kilkanaście godzin zostało :(

se211
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: se211 »

Czy strategie typu Imran Sait nadal działają? Jak nie to za co warto się zabrać obecnie? (pary z JPY)

Testowałem jakiś czas IS oraz inne np. oparte na MTF i dość często w momencie gdy dostaję sygnał na zajęcie pozycji jest już za późno i łapię SL. Woodie's CCI wygląda jak sekta (o forum i szkolenia mi chodzi;]).

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ja mogę polecić price action. Działało, działa i z dużym prawdopodobieństwem będzie działało jeszcze długo...

xych
Bywalec
Bywalec

a mógłbyś w kilku zdaniach podsumować ten system, bo niby jest wątek na forum, ale ma ze 160 stron :shock: i strasznie porozrzucane informacje tam są więc proszę o wyjaśnienie w 1 poście o co w tym chodzi. Po prostu przekonaj mnie ze ten system jest dobry i działa. Z góry thx. :wink:

ODPOWIEDZ