Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

wreszcie uruchomiłem wersję MetaTradera na PDA (miałem problemy), i w związku z tym mam pytanie: czy w którejś wersji, istnieje możliwość edycji otwartych zleceń, tak jak przesunięcie TP oraz SL?
Muszę się upewnić :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

imperator_wszechswiata pisze:wreszcie uruchomiłem wersję MetaTradera na PDA (miałem problemy), i w związku z tym mam pytanie: czy w którejś wersji, istnieje możliwość edycji otwartych zleceń, tak jak przesunięcie TP oraz SL?
Pewnie, przytrzymujesz palucha lub rysik na danej pozycji i modyfikujesz normalnie jak w MT4.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

raposo jaką masz wersję smartphone czy pocket pc ? ja na tej ostatniej działam i niby można zmienić SL w bieżącej pozycji, ale nie ma żadnego przycisku potwierdzającego np. ok i dane się nie zapisują... jest taka druga ikona od lewej z otwartymi pozycjami (analogicznie dwa razy kliknąć na zlecenie w zakładce "Trade", tak jak piszesz) !?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jaką mam wersję? PDA z Windows Mobile 6.1.
W zakładce Trade gdzie widnieją otwarte pozycje przytrzymuję rysik i rozwija się okno z możliwością edycji parametrów, po czym je zatwierdzam i ulegają one zmianie ;). Tak samo jak na MT4.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Artur_waw
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Artur_waw »

Witam,
ja mam nurtujące mnie pytanie:
- Czy można przetrzymywać otwarte pozycje (waluty,złoto,ropa,gaz), przez kilka dni czy raczej nie praktykuje się takich rozwiązań?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Artur_waw pisze:- Czy można przetrzymywać otwarte pozycje (waluty,złoto,ropa,gaz), przez kilka dni czy raczej nie praktykuje się takich rozwiązań?
Pytanie typu:
Czy można jeździć samochodem w dalsze trasy czy też tylko krótkie odcinki po mieście? ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

xych
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: xych »

Kilka pytań

Czym się różni pozycja short od long???

Oprócz czasu trwania, jeśli wystawię shorta i zamknę po 2 min to będzie taki sam efekt jakbym zamknął longa po 2 min, czym to się różni. Inaczej się coś nalicza??

Co to są L-ki, jakaś waluta chyba?

Jak w Oandzie chcę transakcję utworzyć to mogę ustawić TP/SL/TS oraz Lower/Upper bound -co to jest ten bound i jak to działa???
Szukaj trendów, ale nie licz na nie.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Pozycja Long - inaczej pozycja długa to pozycja na której dokonałeś zakupu waluty bazowej za walutę kwotowaną. Waluta bazowa to pierwsza wymieniona w parze walutowej, kwotowana to druga.

Przykład: W parze EUR/USD walutą bazową jest EUR a walutą kwotowaną jest USD. Zakup pary EUR/USD będzie oznaczał kupno EUR za USD. Kiedy chcesz zamknąć pozycję długą musisz sprzedać to co kupiłeś.

Pozycja krótka to sytuacja odwrotna (ang. short)

L-ki chyba chodzi Ci o Stop Loss i Take Profit w skórcie S/L i T/P. - nie jest to waluta... tylko opcja na platformie która pozwala na ustawienie poziomu akceptowalnych strat (S/L) lub w przypadku T/P - take profit czyli "zabranie" zysku z rynku
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Mavratus pisze:L-ki chyba chodzi Ci o Stop Loss i Take Profit w skórcie S/L i T/P.
L-ki to w forumowym slangu Long. S-ki = shorty.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

xych
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: xych »

A już rozumiem taki patent :P

Dziś rano myślałem że rozumiem jak działają S/L T/P i T/S . Jak wystawię S/L i T/P to po osiągnięciu pewnej granicy aukcja zostaje zamknięta, a jak ustawie TS to będzie szła tylko w gorę/dół a jak wartość waluty będzie się cofać to też T/S nie przepuści i zamknie aukcje. No więc wymyśliłem sobie żeby ustawić TS na 10 chyba i S/L na 5 i wtedy zdarzyła się dziwna sytuacja, waluta przeszła przez linię S/L i aukcja nie została zamknięta, bo TS był ustawiony inny, a więc czy T/S dezaktywuje linie S/L i T/P, a jeśli nie to co się właściwie dziś stało, błąd programu?? wrzucam plik.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ