Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
mrpioter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrpioter »

Widzisz jak w kilku prostych slowach potrafisz wszystko wyjasnic :o
jetzt ich alle versteche!

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

mrpioter
Otworzyłem MT4 dziś i co widzę ciąg dalszy.Jak widać Shanu ( to bydle zabiło nie jeden trejd ) wyskoczył nad lustro ZL i co dalej,dalej pomoże nam woodie
cugan pisze:“The closer the actual trend-line break is to the zero line the better.” - Woodie
("Im bliżej aktualna trend-line break jest do linii zero, tym lepiej."- Woodie)
:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=240
:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=260
Zapowiada to raczej kontynuację wzrostów i formacji ZLR-Long lub Famira -L
EKG dr Firouz Amirparviz w ujęciu woodiego jest można by rzec "zawałowe, liczę,że Ci co zajęli pozycje na S po LUCE nie dostaną "zawału" :!:
Woodie Patttern sugerował Ghosta ,a czym jest Ghost to formacja przeciwtrendowa (counter-trend ) w wydaniu woodie dla tego przypadku to oRGR
Szukając potwierdzeń
a) prognoza DailyFX,
b) bieżąca obstawa.
c) SSI

Ad.c)
SSI Details:Friday, 27 Aug 2010 19:02 GMT
EURUSD - The ratio of long to short positions in the EURUSD stands at -1.11 as nearly 53% of traders are short. Yesterday, the ratio was at -1.21 as 55% of open positions were short. In detail, long positions are 5.9% higher than yesterday and 0.8% stronger since last week. Short positions are 3.1% lower than yesterday and 0.9% weaker since last week. Open interest is 1.0% stronger than yesterday and 1.8% above its monthly average. The SSI is a contrarian indicator and signals more EURUSD gains.

Wnioski same się nasuwają,czy analiza woodie jest słuszna, czy nie pozostaje tylko weryfikacja w czasie
Shanu powinien ---:?: --zrobić nam jednego fikołka nad lustrem ZL odbijając się od niego .Pytanie, czy jeszcze raz zanurkuje ,czy wskoczy o razu do basenu na wyższym piętrze :?:
Obawiam się,że wariant drugi jest bardziej prawdopodobny ,gdyż zadziała nowe TLB
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
mrpioter
Stały bywalec
Stały bywalec

analiza bardzo ciekawa, chciałem dodać coś od siebie, ale nie ma sensu powielać, ponieważ mam taką samą koncepcję. Niebawem zobaczymy czy wszystko wypali

Awatar użytkownika
Piforix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Piforix »

No to może jeszcze punkt widzenia tradycyjnego gracza :D
Możliwe zaliczenie wsparcia 1,2705 czy coś a co dalej :? no na h4 widzę spadki.
Ale niech woodie gada :lol:

Bo ja się zwykle mylę :lol:
-----------------------------------------------------------
Obecnie gram i udaję że się na tym znam :)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Piforix
Zerknij na to :!:
Klasyczne podejście do tematu w długim terminie
:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=25807
Pionowe kreski to cykle Fibo co prawda nie dotyczy to woodie ale szukamy potwierdzeń .Nie ma bola LONG jak byk tylko zajmować pozycje ,będzie cofka do granicy kanału i tyle jako wypełnienie Ghosta na D1 i kolejna petrada w górę.TCCI to co chcą inwestorzy ,CCI to rzeczywistość
Rzeczywistość jest zgodna z oczekiwaniami. :lol:
Goście na S wala na Break ,goście na L wala na Momentum widać to z obstawy post wyżej.S chcą zająć dobra pozycje do spadków a L zamknąć pozycje to jest potwierdzenie.Jedni popuszczą drudzy pociągną.Wywala edka min na 1,35 resztę zrobi boczniak muszą wylecieć z okręgu
:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=25807
aby nastąpiły spadki.Ruch w początkowej fazie powinien wyglądać jak "łapanie spadającego noża" ale powinien być wzrostowy
Ostatnio zmieniony 29 sie 2010, 22:41 przez cugan, łącznie zmieniany 3 razy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
korba1000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: korba1000 »

ja sie nie znam ale wydaje mi się, że idą wzrosty;)
"Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Generalnie trejd standard wynosi 140 pipoli.gdyby zakładać ze wybije 1,2830 to cofka powinna dla równowagi świec wynieść 1,283 -140 pipoli to daje poziom 1,2690 a być może 1,2687 czyli 100 pipek powyzej dołka ostatniego .Okrągła cyferka 8)

Mamy odbicie od Zero Line i Long powinien wypalić

Awatar użytkownika
Piforix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Piforix »

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=25807

Za ostry kont wzrostów pójdzie tym kanałem ale schodek niżej.

Moje ewentualności :D na rysunku. Ale na tym nie gram ostatnio bawię się w partyzanta na M5. :d
-----------------------------------------------------------
Obecnie gram i udaję że się na tym znam :)

Awatar użytkownika
mrpioter
Stały bywalec
Stały bywalec

Pojawił się problem, którego nie rozumiem - elegancko tworzył się ZLR SHORT a CCI po zajęciu pozycji zrobiło psikusa i odwróciło się na BUY, jak to rozpoznać, żeby nie wpaść w pułapkę?

Awatar użytkownika
kamasoni
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kamasoni »

to jest chyba FAMIR - i chyba rozwwiązaniem jest zamknięcie pozycji SELL i otwarcie BUy - Woodie pisze, że formacje zmiany trendu są trudne i wymagają doświadczenia.

ODPOWIEDZ