Zważ na to ,że ja technicznie używam systemu nie cały kwartał, pozwól mi, nabrać ogłady i dystansu do nabywanej wiedzy ,a pora na wszystko przyjdzie i podniosę rękawicę w odpowiednim czasie,.Nie martw się.Czy coś udowodnię,czy nie to już inna para kaloszy, Druga sprawa, od wielu innych okoliczności to zależy.Finał-konkluzja będzie taka jak mniemam,że łatwiej mi przychodzi czytanie rynku woodie, niż innym.Czy jestem lepszy od Ciebie, nie sądzę?! Myślę i podejrzewam, że gorszy, tyle że używam skuteczniejszego systemu(opartego na innej filozofii rynku) i na tym polega różnica.Moim celem nie jest udowadnianie komuś(niedowiarkom, dogmatykom) lub czemuś ( cel wzniosły- zawody na forum) ,że coś jest lepsze od czegoś, a jedynie pokazanie innej drogi do sukcesu tym którzy jej szukają,Przyczyna jest prosta -"aby nie doświadczyli tego,czego ja doświadczyłem" lub bagaż doświadczeń ich,był nieco lżejszy niż mój.Po to aby:sgorn pisze:Odwalasz kawal swietnej roboty na forum ale mysle ze to tylko teoria....
Ten wątek ma kilka walorów jednocześnie:cugan pisze:słowo FOREX ,będzie dla Ciebie ością w gardle i trudno C będzie przełknąć ślinę ,jak nie zrobisz nic ,aby zmienić swoją psychikę i nastawienie,ale to Twój problem
1) odbudowa psychiczna,
2) samodyscyplina i przestrzeganie tego czego wymaga woodie,
3) poczucie pewności inwestycyjnej,
4) wykorzystanie skuteczności systemu do realizacji celów ( odrabianie strat, mnożenie zysków).
Pomniecie lub zlekceważenie tych punktów na drodze edukacyjnej to:
jak sonictune porusza , to nieuchronny moment na wtopę.sonictune pisze:Jestem pewien , że Woodie gdzieś o tym ostrzega , że sys jest bardzo skuteczny , lecz zdarzają mu się słabsze chwile , ale nie do wszystkich do dociera , albo nie wszyscy chcą , żeby to do nich dotarło .
Bowiem pewność inwestycyjna,pazerność to zwiększone ryzyko i droga donikąd.
I powraca jak mantra i trzeba o tym pamiętać:
choć inni czasami puszczą trochę "pary z ust"grandepaco pisze: ALE CÓŻ CHCIWOŚĆ I BRAK JESZCZE DOŚWIADCZENIA spowodowaly pierwsze moje wyzerowanie konta.
Dla przestrogi dla innych podam blędy które popełniłem:
-samozachwyt i pewność że zawsze będzie tak świetnie
-wydawanie jeszcze nie zarobionych pieniędzy
-pruba szybszych wejść w pozycję bez potwierdzonego jeszcze sygnału
-pruby przesuwania SL w nadzieji że się odwróci
-szukanie potwierdzenia w systemie dla swoich źle otwartych pozycji
-i w końcu panika-odwracanie pozycji i dalsze powiększanie strat
To "święte słowa" wielu wie,ale nie mówi, wielu wie,ale nie szuka lub znalazło to, co im daję satysfakcję w życiu.daromanchester pisze:Ja mam za sobą etap z kombajnami do robienia kasy.Wiem gdzie ta droga prowadzi, dziękuje nie skorzystam.
Na pewno ta lekcja nie jednemu się przyda i jest sensowna dla wątku woodie.
Dlatego tytułowa sentencja wątku ma swoiste przesłanie: niewiarygodnie obszerny zbiór zasad,które należy przestrzegać aby odnieść sukces!!!