woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
38
15%
Nie
152
59%
Zamierzam
69
27%

Liczba głosów: 259

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

onlymet pisze: Używam platformy VT Trader i jak do tej pory znalazłem tylko CCI. SIDEWINDER oraz Chop Zone Indicator i samego panelu nie mogę znaleźć. Jeśli ktoś wie gdzie mogę znaleźć owe wskaźniki to proszę o podanie linka.
Może tu: http://woodiescciclub.com/forum/viewforum.php?f=17

...................CCI Patterns - Formacje kontynuacji trendu (część 4)
Kolejną formacją która zostanie omówiona to wg.
cugan pisze:Rodzaje takich formacji:
1) Odrzuć Zero-line (ZLR)
2) Trend Line Break (TLB)
3) Tony Trade (TT)
4). GB100 (GB)
Ad.3..................................Tony Trade (TT) (poczekaj,nie rezygnuj )
To trzeci z modeli handlu Woodie CCI -zgodnego z trendem Jest to najnowszy model Woodies.
Nazywany często Tony Holden ( przytrzymaj) lub TONYUK.
To formacja wyjątkowa wskazująca doskonale, że podstawowym wskaźnikiem tempa i dynamiki rynku dla tej formacji jest CCI.
Formacja ta od inwestora wymaga agresywnej gry.

Warunki zaistnienia formacji ( zob,rys.TT-Long i TT-Short)
1) występuje o bardzo słabym ruchu w górę lub w dół rynku, tak że CCI nie nie jest w stanie dotrzeć do +100 /-100 Line,
pomimo dość silnego i dynamicznego wcześniej trendu,
2) pojawienie się Trend Line Break (TLB) w kierunku wcześniejszego trendu,
3) przejście CCI przez Zero Line (ZL) po uprzednim Trend Line Break (TLB),
4) ruch rynku po realizacji pkt.3) jest gwałtowny i niezwykle dynamiczny,( zob.TT - przykład.JPG)

Warunki do wejścia w pozycję do handlu w formacji TT ( zob,rys.TT-Long i TT-Short)
1) CCI powinien być ustalony trend (co najmniej 6 barów lub więcej),
2) CCI tworzy minimum 4 bary po drugiej stronie Zero Line (ZL) (w przeciwieństwie do tendencji),ale NIE WIĘCEJ, niż 9 barów,
3) POJEDYŃCZY BAR z drugiej strony Zero Line (ZL) NIE POWINIEN przekraczać 100-Line,
4) pojawienie się TLB i przejście CCI przez ZL
5) TLB inicjuje gwałtowne ruchy rynku i narzuca agresywną grę.

Ta formacja uwielbia ......

................inwestorów z jajami, lubiących mocne i ostre wejścia !!!

Nic dziwnego ,że takich lubią kobiety!!

Jeśli masz miękka d.... i słabe depo nie graj !!!
Nie ryzykuj zostaw, to lepszym od siebie!!! :mrgreen:

W formacji TT - wskazówki
1 ) nie wykorzystujemy LSMA
2 ) nie używamy SIDEWINDER (SI)
3 ) nie jest potrzebny CHOP ZONE INDICATOR (CZI)

---ciąg dalszy nastąpi w stosownym czasie 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
norbu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: norbu »

witam

ucze sie systemu woodiego od paru miesiecy, musze przyznac, ze na poczatku budzil u mnie skrajne emocje, od fascynacji po zniechecenie... system wymaga pewnego "wczucia sie", nie jest automatyczny, kazdy rynek, kazda para walutowa rzadzi sie swoimi prawami, dlatego bardzo poczatkujacy powinni zaczac od jednej pary walutowej i jednego schematu, najlepiej ZLR, tak radzi WOODI.

Angielskojezycznym proponuje posluchac WOODIEGO jak moderuje na zywo, jest przewaznie w srody w czasie sesji amerykanskiej na radio WOODI
http://www.woodiescciclub.com/start.htm

wykresy na zywo

http://talkslive.com/woodies/generic/viewdesktop.htm
http://talkslive.com/desertsoft/viewdesktop.htm

a tu jest ostatnia angielska wersja manuala
WOODI CCI MANUAL

Co do nowej formacji Tony Trade, która zaprezentowal cugan to ponizej jest bardzo dobry przyklad,
zrzut z USDJPY TF 5MIN z 12.08 . TONY TRADE Long, wejscie 85,36 wyjscie 85,61.

Obrazek

Cugan musze przyznac, ze masz zaciecie i odwalasz kawal dobrej roboty 8)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

...................CCI Patterns - Formacje kontynuacji trendu (część 5)
Kolejną formacją która zostanie omówiona to wg.
cugan pisze:Rodzaje takich formacji:
1) Odrzuć Zero-line (ZLR)
2) Trend Line Break (TLB)
3) Tony Trade (TT)
4)GB100 (GB)
Ad.4..................................GB100 (GB) (zagraj wzorcowo)
To czwarty z modeli handlu Woodie CCI -zgodnego z trendem.
Ta formacja to odmiana ZLR kiedy CCI przekroczyło 100 Line i powróciło do poprzedniego trendu

Warunki zaistnienia formacji ( zob,rys.GB100)
1) występuje przy stabilnym trendzie w formacjach ZLR
2) CCI musi mieć ustalony trend (co najmniej 6 barów lub więcej),
3) CCI przemieszcza się po drugiej stronie Zero Line (ZL) względem ustalonej tendencji i przecina 100 Line
4) CCI nie powinno tworzyć więcej niż 6 bar,
5) TLB powinno okładać się zgodnie z trendem i skośnie ( jak spust w pistolecie) przechodzić przez 100 Line
6) CHOP ZONE INDICATOR (CZI) ma być zgodne z pierwotnym trendem:

--LONG - NIEBIESKI ( zob.GB100 LONG)
--SHORT - BRĄZOWY (zob. GB100 SHORT)

W formacji GB100 - wskazówki
1 ) nie wykorzystujemy LSMA

Ta formacja da Ci zyski.......

..............wystarczy tylko zagrać wzorcowo!!!

Poniżej zamieściłem przykłady klasycznych modeli choć przyznam nie łatwe są do odnalezienia.

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Długo się zastanawiałem co dalej ,czy wątek komuś służy i czy jest sens powielać, to co jest podane pdf.,
norbu pisze:tu jest ostatnia angielska wersja manuala
WOODI CCI MANUAL
ale jak dostałem e-maila od użytkownika forum z zapytaniem czy używam woodie ,czy zwątpiłem, czy zrezygnowałem odpowiedz brzmi :
w rzeczy jasnej --używam -- i to jak-- a oto owoce tego użytku

:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=60T a

Skoro dostaję takie e-maile (post na PW.JPG) to jest to napęd do kontynuacji tematu.
Microbi pisze:od jakiegoś czasu nieświadomie okazuje się stosuje formacje GB 100 :-)

Dzięki tzn. że watek ma przesłanki edukacyjne i uświadamiające ,że coś robimy dobrze lub źle i nie wiemy dlaczego - to tak jak z odkrywaniem Ameryki na nowo :lol:

Formacje przeciwtrendowe - juz wkrótce !!
Ostatnio zmieniony 22 sie 2010, 22:36 przez cugan, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Pozwolę sobie dorzucić coś od siebie o woodim. Mam nadzieję że się przyda. Otóż zauważyłem, że jeśli na CCi zarysuje się trójkąt to CCI wyskakuje z tego trójkąta zanim zrobi to cena. Podaję dzisiejszy przykład chociaż w niego nie wchodziłem bo trend ostatnich godzin był rosnący i trochę się bałem.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Zastanawiałem się, czy tak jak Woodie w swoim Manuału zabrać się za temat wejść w pozycje, czy też omówić temat formacji do końca. Wejścia w pozycje to temat podobny dla wszystkich formacji ,jednak umiejętność rozpoznania formacji i użycia jej walorów to moim zdaniem ważniejszą sprawa i bardziej priorytetowa. Bo co z wchodzenia w pozycje, jak wystarczy, że czegoś się nie zna i można umoczyć. Im więcej wiesz tym lepiej. Formacje trendowe i przeciw trendowe (counter-trend ) występują na przemian i aby wykorzystać umiejętność wchodzenia w pozycje najpierw te formacje należy poznać !!!

..............................CCI Patterns - Formacje przeciw-trendowe (counter-trend )
............................................................(niezgodne z trendem) (część 1)

Rodzaje formacji przeciw-trentowych (counter-trend)

1) Famir Trade
2) Vegas Trade
3) Ghost Trade

Ad.1................................Famir Trade dawniej "Shamu" (wieloryb zabójca)

Pierwsza tego rodzaju formacją jest FAMIR dawniej znany jako "Shamu".
Ten model stworzył dr Firouz Amirparviz (znany jako Famir ), kardiolog/przedsiębiorca, którzy w oparciu o zachowanie wielorybów Shamu stworzył swój ulubiony model handlu wyglądający jak EKG. Model został nazwany "Shamu", bo wygląda podobnie jak show Shamu.- pokaz wielorybów zabójców wyskakujących z wody.

Formację Famir można uznać za wzór ZLR, które nie od razu na następuje lecz po kolejnym barze zamykającym trend.
Podobnie jak w strukturze ZLR, Famir najlepiej sprawuje się w granicach + 50/-50 granicy ZL.
Dla początkującego jest to trudne, szczególnie kiedy on nie nie zna struktury handlu i nie ma doświadczenia życiowego na rynku.
Przystępując do używania woodie może stać się ofiarą tej formacji ,a słaba znajomość zagadnienia nieuchronnie może doprowadzić do strat..Początkujący użytkownik woodie, zwykle zaczyna swoją edukacje od nauki ZLR,,która w przypadku tej formacji wymaga odwrócenia zajętej pozycji.Trzymanie się kurczowo formacji ZLR, w tym przypadku może być bardzo frustrujące, jeśli formacja Famir wystąpi tuż po jego wkroczeniu do handlu.Nie robiąc tym sam dobrego wrażenia na użytkowniku,czyni go ofiarą handlu i naraża go czasami na bardzo duże straty. Uzasadnione staje się,więc to co powyzej napisałem.
cugan pisze:wystarczy ,że czegoś się nie zna i można umoczyć.
Warunki zaistnienia formacji ( zob,rys.Famir LONG_SHORT)
1) nieudany ZLR, odwrotny do powstającej formacji,
2) powinna występować między +50 Line / -50 Line
3) LSMA przy zajmowaniu pozycji powinno być:
..---LONG -zielone,
..---SHORT- czerwone,
4) kompletny kształt ZYGZAKA - (haki powrotne -są odwrotne) zachodzi na 20 sek. od baru przez,który przebiega spustowe TL
...( zob.GB 100.jpg http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=250 )

Warunki do wejścia w pozycję do handlu w formacji FAMIR TRADE

No more than 4 or 5 bars works best and I won't take a Famir it LSMA is not agreement.....Woodie
(Nie więcej niż na 4 lub 5 barów jest najlepiej wejść w Famira bo LSMA jest niezgodne ..... Woodie)

W formacji FAMIR TRADE - wskazówki
1 ) bezwzględnie handlujemy zgodnie z LSMA
3 ) nie jest potrzebny CHOP ZONE INDICATOR (CZI)

Skromne zagranie na Famir Short.JPG -wejścia przy pierwszym Shamu -
przedwczesne, pozostałe na czerwonych barach.Ponownie wszystkie transakcje 100 % na plus .

Ostatnio zmieniony 26 sie 2010, 22:47 przez cugan, łącznie zmieniany 34 razy.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

........Cele w tym wątku są konkretne i wymagania wysokie .

1) zrób to co ja lub lepiej (zob.rys.To jesteś w stanie zrobić),
2) zrób to lepiej niż ja ( zob.rys. Musisz to zrobić lepiej)

.....................Cele zostały postawione - przystąp do realizacji planu!!!

Chcesz być kimś,czy patałachem, który przegrał swoją przyszłość na FOREX :!: :!:
Przejrzyj zestawienia i do roboty. 8)
Zapewniam Cię możesz być lepszy , ja to osiągam lekkim bykiem (LB) ,dlaczego więc, masz nie zrobić tego TY
cugan pisze:Bez celu nie ma po co tu być - zarabiamy kasę żeby::
- łatwiej Nam się żyło,
- spełniać własne zachcianki i innych,
- realizować własne cele,
- pomagać innym ,kiedy zaistnieje taka potrzeba,
- czuć się w życiu pewnie
.
Pamiętaj :!: że:
cugan pisze:..................woodie to kombajn do zarabiania kasy..........
a Twoje cele bezwzględne ,które masz sobie wbić do łepetyny -to:

skuteczne wymiatanie kapuchy i uzyskanie pewności inwestycyjnej!

Konkluzja
Rysunek To jesteś w stanie zrobić udowadnia ze system jest 100%, to tylko kwestia furmana ,który ten kombajn obsługuje.
Nie wierz ludziom,którzy Ci mówią, że to nie prawda, bo oni więcej stracili, niż zarobili i nadal tracą. :lol:

Szkolenia na furmana woodie -- bezpłatne -czytamy wątek i się szkolimy :!:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
PS. Trening z zagraniem Shanu
:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 265#222265
7-my dzień tygodnia.JPG ja cały czas gram ,gram kiedy mam na to ochotę,a moją skuteczność masz w zestawieniach.
Podmieniłem rysunek aby nanieść nowe moje poranne wyczyny.
To już tyle na dzisiaj,dalej nie gram.
Odpoczynek ,obowiązki i inne duperele wzywają.

Zrób to lepiej niż ja !!!.........Potrafisz to zrobić!!!

Awatar użytkownika
mrpioter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrpioter »

norbu pisze:
Angielskojezycznym proponuje posluchac WOODIEGO jak moderuje na zywo, jest przewaznie w srody w czasie sesji amerykanskiej na radio WOODI
http://www.woodiescciclub.com/start.htm

wykresy na zywo

http://talkslive.com/woodies/generic/viewdesktop.htm
http://talkslive.com/desertsoft/viewdesktop.htm
Osoba ktora na zywo bawi sie tymi wykresami podaje momenty wejscia w pozycje bo nie bardzo rozumiem, na jakich parach walutowych obslugiwane sa te wykresy bo chyba slepy jestem i nie widze

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

cugan pisze:udowadnia ze system jest 100%, to tylko kwestia furmana ,który ten kombajn obsługuje.
Każdy system bez SL jest 100%. Do pierwszej stratnej pozycji...

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Pablo90 pisze:Każdy system bez SL jest 100%. Do pierwszej stratnej pozycji...
Przykro mi, ale ja używam SL wg zasad woodie ( oto jedna z nich)
:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=170
kupidyn napisał:

1. Watch your chart for a Woodie CCI pattern.
2. Wait. Watch. Keep waiting. Keep watching. Do not watch prices. Do not think.
3. When you see a Woodie CCI entry signal then react! and enter the trade with a hard stop.
4. Wait. Watch. Keep waiting. Keep watching. Do not watch prices. Do not think.
5. When you see a Woodie CCI exit signal then react! and exit the trade.
6. Go to Step 1.

zważywszy,że nie wszyscy znają angielski, pozwoliłem sobie na niezbyt fachową interpretację tłumaczenia:
1. Patrz na swój wykres wzorca CCI Woodie.
2. Poczekaj, nie śpiesz się.Czekaj cierpliwie. Bądź czujny. Nie oglądaj cen. Nie zastanawiaj się .
3. Gdy pojawi się Woodie sygnał wejścia CCI zareaguj ! Zacznij handlować z użyciem twardego stopu !!!
4. Poczekaj,nie śpiesz się. Czekaj cierpliwie. Bądź czujny . Nie oglądaj cen. Nie zastanawiaj się.
5. Gdy pojawi się Woodie sygnał wyjścia CCI zareaguj ! Przestań handlować !!!
6. Wróć do kroku 1.
Cool
Pablo90
Ja nikogo nie zniechęcam i nie zmuszam ,tylko zachęcam .Twoja postawa wynika z Twoich doświadczeń moja opinia byłaby podobna,gdybym tego nie sprawdził .
Spróbuj, sprawdź próba nie strzelba,a poniżej opinia jednego z użytkowników woodie z dnia dzisiejszego (personalia i treści nie istotne usunięte i zamieszczone za zgodą autora postu) :!: :lol:
20 % w jeden dzień to po 2 miechach pewnie przejdzie na emeryturę Rolling Eyes
To chyba problem autora postu nie Twój.Zamieściłbym więcej postów ,ale muszę uzyskać zgodę autorów ,ale po co to mam czynić.jak komuś nie pasi są inne wątki i strategie - wybór bogaty -zapewne wyniki są nie gorsze. Dynamikę przyrostu zysków widać w moich zestawieniach (dwa posty wyżej) mnie to nie dziwi, a Ciebie tak - to dowód ze zbierasz głos w zagadnieniu, którego nie znasz lub nie poznałeś.. :lol:
Ostatnio zmieniony 27 sie 2010, 20:27 przez cugan, łącznie zmieniany 3 razy.

ODPOWIEDZ