woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
38
15%
Nie
152
59%
Zamierzam
69
27%

Liczba głosów: 259

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Cugan

Doceniam Twój wkład w rozwój tego systemu, moim zdaniem dość ciekawego zresztą, ale wmawianie ludziom, że ten system jest 100% to po prostu nie prawda. Tego typu systemy istnieją tylko w teorii i niedotyczą one spekulacji. Moim zdaniem na statmencie, gdzie miałeś 100% transakcji na plus SL był położony bardzo daleko, albo po prostu czekałeś aż wyjdziesz na plus. Nie miał bym nic przeciwko, ale to robi wodę z mózgu początkującym i już na starcie wprowadza ich w błąd. Przemyśl to.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Pablo90
Mam po prostu ubaw !!I
Nie możesz pojąć tego co jest możliwe ale w Twoim doświadczeniu nie.
Musisz zweryfikować poglądy ,ale nigdy tego nie zrobisz jak nie sprawdzisz.
Nie masz wyjścia będzie Cię to męczyć z dnia na dzień,bo już wiesz ,że takie coś jest .
Problem czy to prawda -to Twój problem nie mój - pamiętaj!!
Metody są dowolne
:arrow: http://pl.wikipedia.org/wiki/Sprawdzanie
wybór należy do Ciebie.
Szukasz przyczyn jak to możliwe.
Może ściema,ale jak byś zerknął na post z rysunkiem (str.27) Skromne zagranie na Famir Short.JPG, lub pod ten link
:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 265#222265 wynik treningu zagrania Shanu.GIF
to byś nie szukał jaki mam SL ,czy go stawiam ,czy nie.
Czy WE lub WY było prawidłowe,czy przedwczesne? Wystarczy przeczytać wątek,a nie zajmować się duperelami Możliwe , nie możliwe - gwiżdże na to, co o tym sądzisz, jak nie spróbowałeś tego, to jest to tylko Twoje czcze gdybanie.Co by było, gdyby było...to nie program "Kawa czy herbata" :lol:
Konkluzja
To co w rozumie (czyt. pale) innych się nie mieści, w użytkownika woodie się mieści!!!
8)
Ostatnio zmieniony 27 sie 2010, 22:24 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

bogaskilop
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bogaskilop »

Peterr pisze:20 % w jeden dzień to po 2 miechach pewnie przejdzie na emeryturę :roll:
a czemu uważasz ze jest to nie możliwe? podaj mi realne przykłady poparte jakimi kolwiek przykładami a ja ci udowodnie że sie mylisz.

Widze że odrazu przełączyło sie spojrzenie nowicjusza który zakłada że zysk musi być "equal" każdego dnia ROTFL.

a teraz sobie poprostu policz najzwyklej w świecie :

zakladamy że gość ma mały kapital początkowy przyjmijmy dla prostego liczenia że jest to 100 PLN dźwignia 1:500 1:200 ile musi zrobic traidow i na ile pipsów żeby osiagnać tez 20 % = 20 PLN ??

przyjmijmy ze 1 pip 0.31 PLN ( bo nie chce mi się liczyć ledwo patrze w monitor)
20PLN / 0.31 PLN = 65 pip

czy to aż tak wiele na cały dzień ??

sonictune
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonictune »

bogaskilop pisze: a czemu uważasz ze jest to nie możliwe?
A myślisz , że czemu instytucje finansowe największą ekspozycję mają w obligacjach , bonach skarbowych etc. :?:
Nie zapominaj o tym , że ponadprzeciętna stopa zwrotu zawsze jest obarczona ponadprzeciętnym ryzykiem . Jeżeli cały czas wystawiasz się na wysokie ryzyko , to kiedyś poniesiesz ponadprzeciętną stratę - nawet jeżeli Ci dobrze szło . Nikt by się nie pałował z obligacjami czy akcjami spółek dywidendowych , jakby był przekonany , ze wystarczy pograć Woodiem na sporym lewarze .

Jakkolwiek hipoteza rynków kapitałowych nie jest idealna i nie wyjaśnia wszystkiego , to to może Ci trochę rozjaśni http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipoteza_rynku_efektywnego

A z Pablo90 się zgodzę , że nie ma sysa ze 100% skutecznością . Jestem pewien , że Woodie gdzieś o tym ostrzega , że sys jest bardzo skuteczny , lecz zdarzają mu się słabsze chwile , ale nie do wszystkich do dociera , albo nie wszyscy chcą , żeby to do nich dotarło .

Przepraszam za OT , ale niektóre informacje tu przedstawione mogłyby negatywnie wpłynąć na nowicjuszy przeglądających ten wątek .
Nec hercules contra plures .

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

sonictune pisze:nie ma sysa ze 100% skutecznością . Jestem pewien , że Woodie gdzieś o tym ostrzega , że sys jest bardzo skuteczny , lecz zdarzają mu się słabsze chwile , ale nie do wszystkich do dociera , albo nie wszyscy chcą , żeby to do nich dotarło .
Owszem :!:
cugan pisze:ZASADY (wyjęte z opisu polish_cci - jako ściągawka)
1) Nie używamy wykresu ceny do definiowania trendu.
2) Nie używamy średnich do definiowania trendu.
3) Nie używamy wykresów o większym czasie (np z M5 na M30) do definiowania trendu.
4) Używamy tylko CCI.
5) Transakcje powinny brane tylko z trendem.
6) Należy unikać formacji zmiany trendu i skupić się tylko na formacjach z trendem.
Dlatego dziś po 10.,już byłem poza rynkiem :lol:
Sys jest 100%,reszta to rola furmana,jak go użyje :!: :!:
Cały czas to poskreślam :!: :!:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

cugan pisze:reszta to rola furmana,jak go użyje Exclamation Exclamation
Cały czas to poskreślam Exclamation Exclamation
to samo tyczy sie strategii zero line, never loose again ... itd itd, MACD.....kwestia "furmana", jak ta strategie uzyje. Nie ma systemu 100%.to jest pojecie abstrakcyjne. np. MACD tez jest systemem 100 % jak sie gra na historii,,,, a w realu roznie to bywa.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

sgorn pisze:to samo tyczy sie strategii zero line, never loose again ... itd itd, MACD.....kwestia "furmana", jak ta strategie uzyje. Nie ma systemu 100%. nie ma takiej opcji. zgodzisz sie ?
Zero Line nie znam bo się tym nie interesowałem, jeśli to rozpatrywać w ujęciu woodie solo to jest zawodne .MACD i RSI względem woodie to tez porażka.
Sygnały tych ostatnich są znacznie opóźnione.Woodie wyprzedza wszystkie wskaźnik a to z tej racji ze pokazuje na TF M5 tętno rynku w układzie cykli jeśli ktoś zacznie to czytać ten puls to będzie wiedział co się stanie dużo wcześniej niż pokaże mu RSI czy MACD daje to czas na WY z pozycji lub WE w pozycję.jest to banalnie proste wystarczy tylko nauczyć czytać to co pokazuje woodie.Totalna przewaga woodie na systemami innymi to to (str 16) MANUALA

Technical Analysis with trend lines on price action is “typically“ slower than the CCI. As a study, do chart comparison and see how the CCI is usually one bar ahead of Trend Lines drawn on Price Action.
AT (analiza techniczna ) z linii trendu lub z ceny działa "zazwyczaj" wolniej niż CCI. W badaniach porównawczych wykresów ,CCI jest zwykle jeden bar przed linia trendu (Trend Linie) i ceną.
To jest sedno sprawy czyli quinta essentia kto to pojmie i wykorzysta skutecznie,zawsze wygra :!: :!:
Ostatnio zmieniony 28 sie 2010, 01:28 przez cugan, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

cugan pisze:Zero Line nie znam bo si etym nie interesowałem jeśli to rozpatrywać w ujęciu woodie solo to jest zawodne
czyli do dupy system? nie da rady zarabiac na tym? :)
cugan pisze:jeśli ktoś zacznie to czytać ten puls to będzie wiedział co się stanie dużo wcześniej niż pokaże mu RSI
Ty sluchaj to mamy Grallaa? czaimy przed czasem co i jak?
cugan pisze:est to banalnie proste wystarczy tylko nauczyć czytać to co pokazuje woodie.Totalna przewaga woodie na systemami innymi to to
z calym szacunkiem do Twojej osoby, jest mozliwe bys pokazal jak grasz na demie ale w czasie rzeczywstym? np konto na myfxbook? wrzuce tez swoje konto i sprobujemy przez miesiac, co o tym sadzis? bede gral ZL. dawaj , zalozmy watek,zobaczymy jak to jest. mysle ze dasz rade mnie zniszczyc bardzo szybko ..strategia 100% pewna .
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

sgorn pisze:z calym szacunkiem do Twojej osoby, jest mozliwe bys pokazal jak grasz na demie ale w czasie rzeczywstym?
Fajny pomysł -ale aż miesiąc trochę długo.Pomyśle o tym!
Powiem, tak jest to możliwe za jakieś 3 m-ce kiedy,biznesy mi siądą ,więc będę bardziej czasowy.Tak walczę z doskoku.W miedzy czasie uporządkuje wiedzę o woodiem i podciągnę wątek Tyle,że jak to wypali i okaże się po mojemu to resztę wątków na forum trzeba będzie zamknąć.Zważ na to. 8)

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

cugan pisze:Nie musisz konfrontować po prostu zagraj tym system i sprawdź .Przeczytaj manuala polish cci a przekonasz się w pierwszy dzień
ok skoro nie chcesz pokazac ludziom w realu jak to sie gra Woodiem to ok . nie naciskam, nie ma problemu. Odwalasz kawal swietnej roboty na forum ale mysle ze to tylko teoria.... popraw jak zle mysle. mimo tego zycze sukcesow, jak znajdziesz czas na małą konfrontacje w postaci journala to chetnie zapraszam !!
pozdro
Sebastian

ODPOWIEDZ