woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
38
15%
Nie
152
59%
Zamierzam
69
27%

Liczba głosów: 259

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

sgorn pisze:Odwalasz kawal swietnej roboty na forum ale mysle ze to tylko teoria....
Zważ na to ,że ja technicznie używam systemu nie cały kwartał, pozwól mi, nabrać ogłady i dystansu do nabywanej wiedzy ,a pora na wszystko przyjdzie i podniosę rękawicę w odpowiednim czasie,.Nie martw się.Czy coś udowodnię,czy nie to już inna para kaloszy, Druga sprawa, od wielu innych okoliczności to zależy.Finał-konkluzja będzie taka jak mniemam,że łatwiej mi przychodzi czytanie rynku woodie, niż innym.Czy jestem lepszy od Ciebie, nie sądzę?! Myślę i podejrzewam, że gorszy, tyle że używam skuteczniejszego systemu(opartego na innej filozofii rynku) i na tym polega różnica.Moim celem nie jest udowadnianie komuś(niedowiarkom, dogmatykom) lub czemuś ( cel wzniosły- zawody na forum) ,że coś jest lepsze od czegoś, a jedynie pokazanie innej drogi do sukcesu tym którzy jej szukają,Przyczyna jest prosta -"aby nie doświadczyli tego,czego ja doświadczyłem" lub bagaż doświadczeń ich,był nieco lżejszy niż mój.Po to aby:
cugan pisze:słowo FOREX ,będzie dla Ciebie ością w gardle i trudno C będzie przełknąć ślinę ,jak nie zrobisz nic ,aby zmienić swoją psychikę i nastawienie,ale to Twój problem
Ten wątek ma kilka walorów jednocześnie:
1) odbudowa psychiczna,
2) samodyscyplina i przestrzeganie tego czego wymaga woodie,
3) poczucie pewności inwestycyjnej,
4) wykorzystanie skuteczności systemu do realizacji celów ( odrabianie strat, mnożenie zysków).
Pomniecie lub zlekceważenie tych punktów na drodze edukacyjnej to:
sonictune pisze:Jestem pewien , że Woodie gdzieś o tym ostrzega , że sys jest bardzo skuteczny , lecz zdarzają mu się słabsze chwile , ale nie do wszystkich do dociera , albo nie wszyscy chcą , żeby to do nich dotarło .
jak sonictune porusza , to nieuchronny moment na wtopę.
Bowiem pewność inwestycyjna,pazerność to zwiększone ryzyko i droga donikąd.
I powraca jak mantra i trzeba o tym pamiętać:
grandepaco pisze: ALE CÓŻ CHCIWOŚĆ I BRAK JESZCZE DOŚWIADCZENIA spowodowaly pierwsze moje wyzerowanie konta.

Dla przestrogi dla innych podam blędy które popełniłem:
-samozachwyt i pewność że zawsze będzie tak świetnie
-wydawanie jeszcze nie zarobionych pieniędzy
-pruba szybszych wejść w pozycję bez potwierdzonego jeszcze sygnału
-pruby przesuwania SL w nadzieji że się odwróci
-szukanie potwierdzenia w systemie dla swoich źle otwartych pozycji
-i w końcu panika-odwracanie pozycji i dalsze powiększanie strat
choć inni czasami puszczą trochę "pary z ust"
daromanchester pisze:Ja mam za sobą etap z kombajnami do robienia kasy.Wiem gdzie ta droga prowadzi, dziękuje nie skorzystam.
To "święte słowa" wielu wie,ale nie mówi, wielu wie,ale nie szuka lub znalazło to, co im daję satysfakcję w życiu.
Na pewno ta lekcja nie jednemu się przyda i jest sensowna dla wątku woodie.
Dlatego tytułowa sentencja wątku ma swoiste przesłanie: niewiarygodnie obszerny zbiór zasad,które należy przestrzegać aby odnieść sukces!!!
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Panowie!!
Do czego zmierzacie coś mi udowodnić chcecie co jesteście w stanie po jednym trejdzie .Moja rola jest trudniejsza bo to ja muszę udowodnić to co w mniemaniu innych jest nie wykonalne.Na razie pracuje nad tym i wyniki są w zestawieniach.Jako dowód mojej pracy nad systemem Wystarczy ,że przedstawicie swoje wyniki z tygodnia i tyle,a wnioski same się nasuną.Prosta rzecz ile trejów musiałbym wykonać aby to udowodnić i mieć skuteczność 100% -1000 ,2000,5000 może 100000 ale i tak by padło pytanie na pewno coś zaciemnia ,albo trzyma daleko SL, albo zamyka jak ma plus albo ma duże depo i ciągle albo ... .Pokażcie na swoich systemach swoja skuteczność to pogadamy i będzie o czym.Poza tym do gadek o niczym jest watek Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc
Macie młodych ludzi za ciemniaków co nie umieją czytać i wyciągać wnioski -bez jaj.
mrpioter pisze:Wstawisz opis kolejnej formacji?
Pod konie tygodnia :!: :!:
Ostatnio zmieniony 28 sie 2010, 12:05 przez cugan, łącznie zmieniany 2 razy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Wyniki z pewnoscia sa dobre, wazne, ze system zarabia, przeciwnikom chodzi tylko o to, ze twierdzenie o 100% skutecznosci mzoe byc nie do konca prawdzwie - glownie jesli chodzi o mlodych traderow. Cugan ma swoj staz jako trader, z pewnoscia widzi rynek lepiej niz ktos kto dopiero zaczyna z nim swoje boje i oto glownie chodzi, zeby potem nie bylo placzu, wyzerowanych depo i pretensji, ze mialo byc 100%, a skonczylo sie MC. Moim zdaniem w dluzszym okresie 100% skutecznosci nie da sie osiagnac, bo nie mozna przewidziec co zrobi cena (a przeciez zarowno lagujace jak i wyprzedzajace wskazniki opieraja sie wlasnie o nia), byc moze jakies dane fundamentalne walna w kurs, wybuchnie wojna itp. Straty to czesc systemu jak bardzo profitowy by on nie byl, wazne tylko, zeby zyski je przewazszaly i to wszystko.
Ale skoro taka jest idea zalozyciela watku to ja mu kibicuje i zycze szczescia w doprowadzeniu do optysmitycznego finalu przedsiewziecia :) fajnie by bylo miec 100% trafien i zero nerwa :).
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

cugan mógłbyś opisać działanie tego szablonu? bądz dać jakiegoś linka do opisu ? o co w tym chodzi
pozdro
Przykro mi,ale nie mogę na tą chwilę nic Ci podesłać sensownego. oprócz tego co znajdziesz w Googlach

Specjalny prezent dla Panów Muszkieterów

To po to ,żeby wasze usta zanikły i przestały gdybać bez sensu oraz zaśmiecać wątek na temat,o którym nie macie " zielonego" pojęcia -
-bo,ani nie przeczytaliście wątku,ani nie przetestowaliście systemu.
Post zamieszczony za zgoda autora i bez personaliów- do wglądu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2010, 02:19 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.

polk81
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polk81 »

sledze watek od początku i bardziej przeglądam się temu co robi Woodi - to ciekawe podejście do rynku i niezła skuteczność - oczywiście duży szacunek dla Cugana bo ciągnie temat od samego początku i przekłada temat na prosty język.
i myślę ze warto wspomnieć o tym ze forum jest po to abyśmy dyskutowali o każdym możliwym podejściu do trejdowania

a czy jeden ma 100% a drugi 90% takie życie - jeden przeleci przed policja a drugi stoi i płaci i nie ma zlituj
pozdrowienia dla wszystkich

Awatar użytkownika
Piforix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Piforix »

Proszę nie zniechęcać mi tu głównego autora wądku.

Obserwuję ten wątek i chcę się czegoś nowego nauczyć.

Po co rozważać takie pierdoły o 100% skuteczności przecież to jest cecha indywidualna.

Człowiek człowiekowi nie równy jeden jest fachowcem a drugi nieudacznikiem i zazwyczaj ci drudzy mają problemy ze skutecznością.

Początkujący i tak muszą dostać baty zazwyczaj na własne życzenie ale to sprawa każdego.

Kto chce coś dla siebie w celu poprawienia swej strategi, którą się przecież doskonali najczęściej obrywając po paluchach, to jest to dobre miejsce.

Troskliwi zawsze mogą założyć fundację na rzecz poszkodowanych przez Forex.

I niech ktoś posprząta te nic nie wnoszące gadanie bo ciężko tu oddzielić plewy od ziarna :lol:
-----------------------------------------------------------
Obecnie gram i udaję że się na tym znam :)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

kruger pisze:Cugan, powiedz mi czy planujesz jakoś zebrać to wszystko co napisałeś w jedną całość, czy ja mogę to zrobić w wolnej chwili?
Świetny pomysł!!
Powiem tak jak masz na to ochotę to możesz to zrobić.,aczkolwiek nie śpiesz się zbytnio ponieważ całość materiału planuje wykorzystać przez okres około pól roku.
Wstępny plan cyklu:
1) zakończenie formacji przeciw trendowych,
2) formacje specjalne nietypowe,wyjątkowe,
3) wejścia w pozycje na formacjach
4) wyjścia z pozycji na formacjach
5) elementy mikro strategii -jak odrabiać straty ,jak mnożyć zyski,aspekty techniczne użycia panelu
W dalszej części pomyślę już o innych strategiach z użyciem woodie.
Myślę ze jak wykonam ten mikro plan w pkt.1-4 można by stworzyć skrypt ściągawkę do szybkiego użytku ,aby nie kopać kilogramów stron
Pozdrawiam!!
PS. Tempo pokazywania się moich odcinków jest takie, a nie inne (celowe), albowiem daje to czas na trening poznanej formacji, jak również na oswojenie się z elementem poznanym ,a jak również wiąże się to z ograniczonymi możliwościami czasowymi ,jakie muszę przeznaczyć ,aby coś napisać tak aby było to czytelne.dla użytkownika

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Na prośbę czytelnika wątku
Piforix pisze:I niech ktoś posprząta te nic nie wnoszące gadanie bo ciężko tu oddzielić plewy od ziarna
Uprzejmie proszę, bo jest to wątek tematyczny :!: :!:
cugan pisze:-------------Zanim coś wpiszesz przeczytaj!!!---------------
Jeśli ktoś ma coś ciekawego o systemie Woodie's , lub znalazł coś co może się przydać do pogłębienia wiedzy ,niech wrzuci tu link lub coś napisze nie zaśmiecajmy wątku zbytecznymi sprawami , nabijającymi strony i utrudniającymi znalezienie cokolwiek
Wszelkie spostrzeżenia co do systemu straty zyski czym spowodowane też są tu potrzebne Wrzucajmy tylko to ,co da Nam lub innym szanse znalezienia właściwej drogi do sukcesu.
Specjalnie dla wszystkich co chcą podyskutować o woodie's utworzyłem wątek w dyskusjach czasowych
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 779#210779
a dodatkowo Mod MrYogi przeniósłszy watek dyskusyjny do
Forum Forex Strona Główna n Forex - systemy i strategie
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=12346
Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc.
Zapraszam tam do gorącej dyskusji Exclamation Exclamation Exclamation
Dziękuję :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
mrpioter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrpioter »

MaciejT pisze:Witam!

Bardzo proszę o wytłumaczenie - JAK ZAINSTALOWAĆ PANEL W MT 4 -
"KROK PO KROKU"

DZIĘKI !
MaciejT od tego typu pytań jest wątek
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=12346
jak zaczynałem też nie chcialo mi się grzebać w szukaniu tego wskaźnika, więc proszę bardzo
Program Files-- MT4- experts - indictors
Program Files-- MT4-templates

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Pozwoliłem sobie na grę w średnim terminie z użyciem woodie w oparciu prognozę sporządzona na D1 .Kontrola nad zleceniami była wyłacznie mobilna.Efekt kolejne 100% zleceń na plus.To było typowe zagranie na duży SL wg twierdzenia
Pablo90 pisze:miałeś 100% transakcji na plus SL był położony bardzo daleko
w tym przypadku owszem oraz założeniu
cugan pisze:Wedle zgrania na D1 i prognozy na D1 obowiązujący SL jest w zakresie 80-140 pipsów .Tak sugeruje Forex Killer.Inne ustawienie może zostać wybite
przy postawionych prognozach i formacjach które muszą się wypełnić wedle zasady tworzenia formacji woodie
:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=25809
tu błędne założenie przedwczesne
:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=25860
tu założenie właściwe.
Cały opis Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc. (str.11 i 12)
:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=100
Niestety taka transakcja wymaga sporego kapitału
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2010, 19:32 przez cugan, łącznie zmieniany 5 razy.

ODPOWIEDZ