Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
mrpioter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrpioter »

firma44 pisze:
Sytuacja, którą opisujesz na screen'ie nie spełnia warunków zaistnienia ZLR, nawet gdyby wskazana przez Ciebie linia doszła i przecięła ZL.
jezeli przeciela bylo by Tony Trade albo GB100 Long - efekt bylby ten sam, zapuszeczenie Longa

firma44
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: firma44 »

W tym konkretnym przypadku już kilka świeczek wcześniej nie było mowy o ZLR. Nie został spełniony jeden z podstawowych warunków. Całość akcji CCI musi się rozgrywać w przedziale od 100 do -100. I nie ma tu już znaczenia co zrobi TCCI, na pewno nie będzie to ZLR.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Dlaczego nie było sygnału do ZLR? Dlatego że praktycznie CCI nie wyszło poza Line 100 ? Patrzę właśnie na polish CCI i to chyba jedyna róznica, dobrze to czytam? Czekacie na zamkniecie świeczki aż CCi pokaże dokładnie kierunek ?

Dodano po 1 minutach:

ubiegłeś mnie z odpowiedzią :-)

Awatar użytkownika
mrpioter
Stały bywalec
Stały bywalec

firma44 pisze:W tym konkretnym przypadku już kilka świeczek wcześniej nie było mowy o ZLR. Nie został spełniony jeden z podstawowych warunków. Całość akcji CCI musi się rozgrywać w przedziale od 100 do -100. I nie ma tu już znaczenia co zrobi TCCI, na pewno nie będzie to ZLR.
Czy problem jest tutaj?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

firma44
Bywalec
Bywalec

Żeby zaistniało ZLR, CCI musi spaść poniżej 100 (w przypadku LONGA). Tak jak dla mnie to najlepiej by było, żeby nie spadło poniżej zera (idealne odbicie). TCCI powinno spaść niżej i mocno zawrócić. Sytuacji z obrazka do szkoleniowych (idealnych) bym nie zaliczył. Nie pokazałeś całości i nie wiem jak zachowało się TCCI, ale wydaje mi się (sądząc po kształcie CCI), że nie jest wystarczająco "ostre", słabo się odbiło.

Awatar użytkownika
mrpioter
Stały bywalec
Stały bywalec

firma44 pisze:CCI musi spaść poniżej 100
przecież CCi spadło poniżej 100 Line
TCCI ma tutaj jakieś znaczenie? w "instrukcji" nie bylo o tym mowy

W sumie nie odpowiadaj na moje pytania przeanalizuje jeszcze raz wszytko i zobacze błędy, bo widze ze po prostu mam luki w wiedzy teoretycznej

firma44
Bywalec
Bywalec

mrpioter pisze: TCCI ma tutaj jakieś znaczenie?
Oczywiście, że ma. Bardzo duże. To część systemu, a system bez któregokolwiek elementu składowego przestaje być systemem. TCCI jest szybkim wskaźnikiem, bardzo dynamicznym. Szybciej od CCI reaguje na zmiany ceny. Można by rzec, że wyprzedza CCI, podpowiada co i z jaką dynamiką może się wydarzyć. W przypadku ZLR to TCCI daje pierwszy sygnał, że może ono wystąpić.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Fajna dyskusja podoba mi się .Zastanówmy co się stanie jak wieloryb Shanu pokona niebieska linie i wyskoczy z wody nad lustro ZL .
Zabije trejd spadkowy :!: :!: :!:
Jaka tendencja nastąpi na TF M5 :lol:
CCI i TCCi ślizga się po TL wzrostowym
Przeanalizujcie TLB
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=240
To jest mix formacji częsty w takich sytuacjach to Famir-S się nie wypełnił,pora zatem na Famira -L który może odpalić ZLR -LONG.W dłuższej przestrzeni czasu CCI i TCCI może odbić się od ZL,a potem od TL wzrostowego bo CCI i TCCI jest zgodne.Nie chce wyprzedzać faktów,ale jeśli pójdzie tak jak myślę to nastąpi ślizg po ostatnim barze czyli najmocniejszy sygnał w systemie woodie do zajęcia pozycji na LONG jako element końcowy nieudanego Famira -S
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
mrpioter
Stały bywalec
Stały bywalec

To chyba nie są TLB?

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

mrpioter pisze:To chyba nie są TLB?
TL(Trend LIne) się przesuwa jest to dopuszczalne trzeba sprawdzać jak się układa CCI i TCCi względem TL jeśli się po nich zsuwa to jest to TL a jeśli się odbije to jest TLB czyli Trend Line Break
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

ODPOWIEDZ