poczytaj sobie :Chrisdot pisze:A dawanie SL 2x większego od TP da radę?
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=2088
tam jest odpowiedz na twoje pytanie
poczytaj sobie :Chrisdot pisze:A dawanie SL 2x większego od TP da radę?
wszystko na tematczerwinek pisze:Prośba o łopatologiczne wytłumaczenia
Mam konto DEMO w PLN. Kupuję na przez Eur/Usd za 0.1 lota. Kwota po przeliczeniu na złotówki dla każdego pipsa to na dziś 3,11zł. Skąd bierze się tak kwota? z tego że USD do PLN dziś wynosi 3.11.?
Jeżeli tak i powiedzmy trzymam swój trade przez dzień i ugrałbym 100 pipsów natomiast przez dzień spadłby USD do PLN na 3.00 to oznacza to że straciłbym dodatkowo 11zł?
Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi.
(Czy wszystkich parach w których występuje USD grając za PLN wartość pipsa zależy od aktualnego stosunku USD/PLN?)
Odległość ta jest ustalana przez każdego brokera indywidualnie. U jednych taki limit występuje, u innych nie. Na jednej parze może wynosić X pipsów od ceny rynkowej, na drugiej Y pipsów. Na stronie danego brokera bądź w regulaminie powinny być zamieszczone specyfikacje instrumentów finansowych i powinny być podane te limity (o ile występują). Szukaj pod nazwą "limit stop level".Benny Blanco pisze:mnie w jakiej minimalnej odległości od ceny kupna / sprzedaży może być ustawiony poziom SL? pytam ponieważ nie raz próbowałem ustawić go zaraz pod linią kupna w przypadku otwarcia pozycji długiej i wyskakiwał mi komunikat o błędnym ustawieniu poziomu S/L