Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Chrisdot pisze:A dawanie SL 2x większego od TP da radę?
poczytaj sobie :
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=2088
tam jest odpowiedz na twoje pytanie
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Ahmed pisze:Chciałbym móc,pozaznaczać swoje wejścia na wykresie np: z zeszlego roku ale wkres ciągle mi przeskakuje do aktualnego czasu
Wyłącz auto przesuwanie i nie będzie przeskakiwał.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Prośba o łopatologiczne wytłumaczenia :)
Mam konto DEMO w PLN. Kupuję na przez Eur/Usd za 0.1 lota. Kwota po przeliczeniu na złotówki dla każdego pipsa to na dziś 3,11zł. Skąd bierze się tak kwota? z tego że USD do PLN dziś wynosi 3.11.?
Jeżeli tak i powiedzmy trzymam swój trade przez dzień i ugrałbym 100 pipsów natomiast przez dzień spadłby USD do PLN na 3.00 to oznacza to że straciłbym dodatkowo 11zł?

Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi.
(Czy wszystkich parach w których występuje USD grając za PLN wartość pipsa zależy od aktualnego stosunku USD/PLN?)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

czerwinek pisze:Prośba o łopatologiczne wytłumaczenia :)
Mam konto DEMO w PLN. Kupuję na przez Eur/Usd za 0.1 lota. Kwota po przeliczeniu na złotówki dla każdego pipsa to na dziś 3,11zł. Skąd bierze się tak kwota? z tego że USD do PLN dziś wynosi 3.11.?
Jeżeli tak i powiedzmy trzymam swój trade przez dzień i ugrałbym 100 pipsów natomiast przez dzień spadłby USD do PLN na 3.00 to oznacza to że straciłbym dodatkowo 11zł?

Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi.
(Czy wszystkich parach w których występuje USD grając za PLN wartość pipsa zależy od aktualnego stosunku USD/PLN?)
wszystko na temat
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=9306
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Witam,czy można w jakiś sposób wyłaczyć/włączyć takie rzeczy jak separator okresow,siatka linia ask ,żeby metatrader domyślnie pamietal ustawienia i żebym nie musiał tego zmieniac za każdym razem gdy otworze nowy wykres?

Dzięki

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ustaw sobie jakiś wykres tak jak chcesz żeby wyglądał. Następnie zapisz to jako szablon o nazwie default. W ten sposób nowe wykresy będą się otwierały tak jak ustawiłeś ten szablon.

Benny Blanco

Nieprzeczytany post autor: Benny Blanco »

cześć, to pierwszy post więc wypada to napisać, mam takie bardzo podstawowe pytanie na które odpowiedzi nie znalazłem w żadnej dotychczas przeczytanej publikacji, mianowicie interesuje mnie w jakiej minimalnej odległości od ceny kupna / sprzedaży może być ustawiony poziom SL? pytam ponieważ nie raz próbowałem ustawić go zaraz pod linią kupna w przypadku otwarcia pozycji długiej i wyskakiwał mi komunikat o błędnym ustawieniu poziomu S/L, z góry dziękuje za odpowiedź

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Benny Blanco pisze:mnie w jakiej minimalnej odległości od ceny kupna / sprzedaży może być ustawiony poziom SL? pytam ponieważ nie raz próbowałem ustawić go zaraz pod linią kupna w przypadku otwarcia pozycji długiej i wyskakiwał mi komunikat o błędnym ustawieniu poziomu S/L
Odległość ta jest ustalana przez każdego brokera indywidualnie. U jednych taki limit występuje, u innych nie. Na jednej parze może wynosić X pipsów od ceny rynkowej, na drugiej Y pipsów. Na stronie danego brokera bądź w regulaminie powinny być zamieszczone specyfikacje instrumentów finansowych i powinny być podane te limity (o ile występują). Szukaj pod nazwą "limit stop level".
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

hm to zależy od brokera :) u jednych 5p u innych 10p z tego co wiem to u kilku można ustawić SL nawet na 0.1p :)
:)

se211
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: se211 »

Kiedyś na forum natknąłem się na wzmiankę dodatku do MT umożliwiającego "trening" np. w weekend. Konkretnie - bo nie wiem jak to opisać i co więcej jak znaleźć ;)- na podstawie historii można było sobie odtworzyć daną sesję i pograć jak na demie. Jak to wyszukać?

ODPOWIEDZ