Witam,w jaki sposób można sprawdzić swój system na danych historycznych? Chciałbym móc,pozaznaczać swoje wejścia na wykresie np: z zeszlego roku ale wkres ciągle mi przeskakuje do aktualnego czasu
Ahmed pisze:Witam,w jaki sposób można sprawdzić swój system na danych historycznych? Chciałbym móc,pozaznaczać swoje wejścia na wykresie np: z zeszlego roku ale wkres ciągle mi przeskakuje do aktualnego czasu
Czy chodzi Ci o symulowanie rynku na podstawie danych historycznych pod MT4?
Czy zawsze TP musi być większe od SL? Aktualnie próbuję grać na TP w okolicach 20pips i często się zdarza, że:
- nie wejdę w samym dołku, przez co kurs spada sobie jeszcze o ~10pips
- zdarzają się ostre szpile, które lubią wywalić SL
Pytanie to podyktowane jest doświadczeniem, gdzie wywaliło mi pozycje na SL, a kurs i tak poszedł w tę stronę w którą ustawiłem pozycję.
Aktualnie ustawiam TP na ~20pips i SL na ~30pips.
Czy to ma szansę się sprawdzić na dłuższą metę?
Jaka lipa - znowu wtopa. Miałem longa na EUR/USD i wyhaczył SL, po czym powędrował ładnie w górę. Mam wrażenie, że gdybym wcale nie dawał SL, tylko TP to był znacznie lepiej na tym wyszedł.
Chrisdot pisze:Jaka lipa - znowu wtopa. Miałem longa na EUR/USD i wyhaczył SL, po czym powędrował ładnie w górę. Mam wrażenie, że gdybym wcale nie dawał SL, tylko TP to był znacznie lepiej na tym wyszedł.
Do pierwszej wpadki, która by się skończyła wyzerowaniem konta.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein