Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
agusin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: agusin »

Ciekawe dlaczego moj ostatni post zostal usuniety ????

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Pograłem trochę NLA i uważam, że jest to bardzo dobra strategia dla wszystkich którzy zaczynają przygodę z forexem.
Uczy podstawowej zasady gry z trendem i daje bardzo czytelne sygnały na wejście, co dla początkujących jest najważniejszym elementem.

Poniżej moje podsumowanie, wskaźniki i szablon.

Wielkie podziękowanie dla HEXa za przedstawienie tej metody
Życzę wszystkim dużej satysfakcji podczas korzystania z tej strategii.

pozdrawiam,
TeXs

ps.
gdyby ktoś znalazł coś w opisie co mimo wszystko należałoby poprawić to poproszę o informację zwrotną.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2010, 08:03 przez TeXs, łącznie zmieniany 6 razy.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Jako, że zostałem poproszony o komentarz do opisu TeX'a - także piszę:

Ogólnie jest to bardzo ładny opis i ja do tej pory nie rozumie dlaczego tutaj jest aż ponad 120 stron opisu jak można to zrobić w paru zdaniach.

Jedyne co mi tutaj trochę nie pasuje to warunek na wejście - dokładnie chodzi o oddalenie od kanału EMA - nigdzie nie jest opisane w jakiej odległości od kanału powinny być kropki - pierwsza kropka aby móc wejść w trejd - na screnach podane są przykładowe wejścia w które np. ja bym w niektóre z nich nie wszedł z powodu właśnie zbyt dużego oddalenia od kanału.

Ja przyjmuję zasadę max 10p kropka od kanału - jeśli jest więcej to nie wchodzę.

Na screenach jest także fałszywy sygnał, który należało by opisać - bo takie sytuację zdarzają się - i to najczęściej jeśli poprzedza je silny spadek/wzrost.

To tyle moich uwag - ale tak poza tym to naprawdę kupa dobrej roboty i należy się pochwała. :)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

Wskażnik CustomCandle zaczyna rysować kropki, generalnie przy 2 można spróbować wejść-coś tu nie gra :?

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

klonmarcin pisze: Jedyne co mi tutaj trochę nie pasuje to warunek na wejście - dokładnie chodzi o oddalenie od kanału EMA - nigdzie nie jest opisane w jakiej odległości od kanału powinny być kropki - pierwsza kropka aby móc wejść w trejd - na screnach podane są przykładowe wejścia w które np. ja bym w niektóre z nich nie wszedł z powodu właśnie zbyt dużego oddalenia od kanału.

Ja przyjmuję zasadę max 10p kropka od kanału - jeśli jest więcej to nie wchodzę.
Marcin
dziękuję za powyższą wypowiedź

Co do odległości od kanału to powiem szczerze, że fajnie by było popracować na danych historycznych aby to dokładnie określić, Dla przykładu na mojej ulubionej parze (EJek) standardowa odległość od kanału to zazwyczaj 20-40 punktów.

Co do fałszywego wejścia to wrzuć screena na forum, podyskutujemy a ja zmodyfikuję to w moim opisie w ver.2
besot pisze:Wskażnik CustomCandle zaczyna rysować kropki, generalnie przy 2 można spróbować wejść-coś tu nie gra :?
Besot,
naturalnie TRO_Dynamic_Fibs_SR - dzięki (poprawiłem)

Update 12.08:
Delikatnie zmodyfikowałem poprzedni opis (kosmetyka)
Ostatnio zmieniony 12 sie 2010, 08:04 przez TeXs, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

besot pisze:Wskażnik CustomCandle zaczyna rysować kropki, generalnie przy 2 można spróbować wejść-coś tu nie gra Confused
To taki mały błędzik w druku. :)

Co do screena - wrzucę jutro. :)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
mrpioter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrpioter »

TeXs pisze:Pograłem trochę NLA i uważam, że jest to bardzo dobra strategia dla wszystkich którzy zaczynają przygodę z forexem.
Uczy podstawowej zasady gry z trendem i daje bardzo czytelne sygnały na wejście, co dla początkujących jest najważniejszym elementem.

Poniżej moje podsumowanie, wskaźniki i szablon.

Wielkie podziękowanie dla HEXa za przedstawienie tej metody
Życzę wszystkim dużej satysfakcji podczas korzystania z tej strategii.

pozdrawiam,
TeXs

ps.
gdyby ktoś znalazł coś w opisie co mimo wszystko należałoby poprawić to poproszę o informację zwrotną.
Proponuję przykleić tą instrukcję na początek wątku bo się zagubi wśród tych 100 stron wywodów.
Gratuluję konkretnego opisu strategii

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

A ja wnoszę o dodatkową pochwałę dla @TeXs'a , bo taka robota nie może na jednej się skończyć.
More practice, more luck!

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Ykee pisze:A ja wnoszę o dodatkową pochwałę dla @TeXs'a , bo taka robota nie może na jednej się skończyć.
Ta, dałbym od razu 7.

TeXs - fajnie że zrobił - wiele osób może w końcu przestanie marudzić jednak nie popadajmy w skrajność :)

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

Shadi pisze:nie popadajmy w skrajność
...e tam, czasem można sobie pofolgować :D
More practice, more luck!

ODPOWIEDZ