Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

HEX pisze:
quapi pisze: Jedyne co znalazłem pod tą nazwą to:
http://www.addicting-arcade.com/forex-simulation.html
hehe od razu przegrałem połowę ;]
poprawka źle popatrzałem zrealizowałem zysk +500 :lol: rządze 8)

lol a ja + 3000 zysku, ta gra to banał, szkoda że na spadki grać nie można ale fajna rozrywka :)

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

Witam ponownie

dziś NLA dał kilka czystych sygnałów, aż miło było patrzeć (chociaż przy tak silnym trendzie żadna sztuka), mam jednak problem z wychodzeniem z transakcji, może podzielicie się swoimi strategiami zamykania pozycji? Macie sztywne TP czy używacie trailing stop, na podstawie obserwacji rynku czy jeszcze inaczej?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Dark_kNight pisze:dziś NLA dał kilka czystych sygnałów
Ja jakoś ich nie widzę - czy możesz wrzucić screeny ? Wtedy skonfrontujemy swoje spojrzenie na tą strategię.

A co do TP - to ja zmierzam do ustawiania TP aby R wynosiło przynajmniej 3 i stawiam TP na podstawie s/r z wyższych TF. Zmierzam też do pozbycia się BE.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

opisy w screenie

jeżeli widzicie, że gdzieś popełniam błąd to też dajcie znać, wczoraj był taki dzień że gdziekolwiek by nie dać longa, z odpowiednio szerokim SL wychodziło się na swoje...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

Kanał wzrostowy , H1 zielone , osiągnąłeś zysk , po co się jeszcze pytasz czy dobrze , niech inni zaczną się lepiej pytać ciebie . Co nie którzy to lubią sobie popajacować a potem się okaże że do pięt ci nie dorastają . I tylko zabłądzisz . Ale co tam ja już nic nie komentuje :D

Oddal sobie ten wykres i zobacz jak to się układało , był impuls , pierwsze dwa wejścia załadowałeś w konsoli = odpoczynku , ale ok , przecież sam widzisz że tendencja była wzrostowa , zauważ co się stało z pozycją jak przewalili opór , zaczął się kolejny impuls . Wnioski są wyraźne . Zysk jest . Banan pewnie też , Gratuluje , dziś też piękny dzień . Pozdrawiam .
Price Action

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

klonmarcin pisze:Ja jakoś ich nie widzę
Zwracam honor - nie patrzyłem na e/j dlatego pisałem, że nie widzę dobrych sygnałów.
A tak poza tym to dla mnie tylko ta pierwsza sytuacja jest trochę zbyt ryzykowna - widzimy nowe niższe szczyt i dołek - choć to nie jest zapisane w tej strategii.

Pozostałe dwa wejścia - wręcz idealne - tylko dlaczego tak mało pipsów ? Max poszło na 90p po trzecim sygnale. Mogłeś stawiać TP 114.10 - pięknie widoczny opór na H1, (H4 - AM) a także na D1.
A tak to trochę zmarnowany sygnał - oczywiście inną kwestią jest to czy byłbyś w stanie wytrzymać pozycję do tego targetu.

pozdrawiam i życzę powodzenia.

ps. dzikus jak tam Twoja gra??

8)
No pain - No gain

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

dzikus pisze:Kanał wzrostowy , H1 zielone , osiągnąłeś zysk , po co się jeszcze pytasz czy dobrze , niech inni zaczną się lepiej pytać ciebie
Mój kolega zainstalował MT4, kupował sprzedawał co mu się podobało wg jego widzi misie, i miał lepszy zysk niż ja przez całe życie ;) Ale jakoś nie powierzyłbym mu swoich pieniędzy ;) Więc pytam czy to przypadek, czy było ok

marcin, no właśnie to jest mój problem - za szybko wychodzę, dlatego pytałem o Wasze metody. Obmyśliłem że będę zamykał połowę pozycji żeby zabezpieczyć ewentualne SL, a reszta do najbliższego oporu, zobaczę co z tego wyjdzie, chociaż żal zamykać gdy widać że dobrze idzie ;)

Dodano po 4 godzinach 25 minutach:

tak jakby sygnał do short na eurjpy

Dodano po 1 godzinach 12 minutach:

hm, max ok 10 pipsów do wzięcia :/ Niestety TP miałem nieco niżej - 112,80, i nie sięgło, a teraz SL :(:(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dark_kNight pisze:tak jakby sygnał do short na eurjpy
I właśnie w takiej sytuacji jak zaznaczyłeś ja bym nie wchodził - zobacz mamy niebieskie kropki wyżej niż poprzedni poziom ( czyli nowy wyższy dołek) i to jest oznaka odwrotu trendu na up.

I jak widać ładnie poszło na long - tylko, że NLA tego nie pokazało.

8)
No pain - No gain

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

No fakt...

Dzisiaj o 8.00 też idealna sytuacja - tyle, że EMA były chyba lekko w górę, więc nad sell bym się wahał, o ile byłbym przy kompie ;P

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

ps. dzikus jak tam Twoja gra??
Wiem jak to zabrzmi ale gram to co widzę , skuteczność na symulatorze koło 70% na realu około 50% RR mniej więcej 1:2 , 1:3 , dywiza życiowa "elastic fantastic" . Ale żeby nie było tak kolorowo , właśnie EU i EJ ładują mnie w dupe

Pozdrawiam .
Price Action

ODPOWIEDZ