GFT

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
jun_dymek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jun_dymek »

Mnie dealbook wkurza strasznie z historią zleceń - w mt4 historia jest bardzo fajnie pokazana - od razu widać co było z zyskiem a co ze stratą, widać też sl i tp od razu. W dealbooku, żeby się czegoś dowiedzieć to niestety kartka i kalkulator, chyba, że da się te dane jakoś przefiltrować w programie, ale nie doszedłem do tego. Na brokera jak na razie złego słowa nie powiem, ale chyba wolałbym jednak mt4.

ryc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ryc »

Gram na GFT jak maja niski spred chocby teraz na eu 1.2pips. Zauwazyem ze oferuja go w okolicach 10:30-11:45 i 17:00-18:30. Bywa tez 1.0 lub 1.8. Troche krotki okres ale zawsze cos.
Pytanie: Dlaczego w tych godzinach spred jest nizszy? Moze ktos podzieli sie jakimis szczegolami?

ps.
Dealbook zdecydowanie do poprawki, zlecenia czasami wchodza nawet po minucie (a w tym czasie nigdzie ich nie widac), Trzeba pamietac co sie kliknelo. Najgorsze ze nie mozna anulowac. Czy to ich sposob na zarabianie?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

ryc pisze:Dealbook zdecydowanie do poprawki, zlecenia czasami wchodza nawet po minucie (a w tym czasie nigdzie ich nie widac), Trzeba pamietac co sie kliknelo. Najgorsze ze nie mozna anulowac. Czy to ich sposob na zarabianie?
Tak,platforma jest koszmarna.Pamiętajcie że trzeba mocnego Kompa wtedy jest lepiej .Ja nie miałem problemów gram średnio terminowo oraz najistotniejsze są dla mnie zabezpieczenia i gwarancje i z tego powodu uważam że broker jest dobry.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

U mnie platforma jest ok, zlecenia wchodzą od razu, wszystko widać, anulować zlecenia mogę bo niby dlaczego nie? Mam konto jeszcze u broka z MT4 i DB o niebo lepszy.

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neer »

GFT odpalił MT4
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...

maarkus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: maarkus »

witam
Czy mógłby ktoś mi napisać jak wgrać dodatkowe wskazniki oraz moze ktos z was zna ciekawe startegie na Dealbooka do przetestowania i jak je wpisac?
pozdrawiam

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Zastanawiam się nad otwarciem konta u GFT (wybiorę MT4 zamiast DealBook). Jaka jest obecnie opinia o tym brokerze. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

jamesfisher pisze:Zastanawiam się nad otwarciem konta u GFT (wybiorę MT4 zamiast DealBook). Jaka jest obecnie opinia o tym brokerze. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Co do samego GFT myślę że jest ok, ale tam masz FIFO - co może nie każdemu odpowiadać.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

Co do samego GFT myślę że jest ok, ale tam masz FIFO - co może nie każdemu odpowiadać.

hmm FIFO - first in first out, jednak jak to rozumieć w odniesieniu do brokera bo nie do końca rozumiem ? czy to ma jakiś związek z kolejką realizowanych zleceń ?

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

unkle/.seed pisze:

hmm FIFO - first in first out, jednak jak to rozumieć w odniesieniu do brokera bo nie do końca rozumiem ? czy to ma jakiś związek z kolejką realizowanych zleceń ?
Czyli przy wyczerpywaniu się stanu konta broker najpierw zacznie zamykać najstarsze otwarte pozycje (jeśli się mylę proszę o poprawkę :) )

ODPOWIEDZ