GFT

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Ja u nich skalpowałem i od czasu do czasu dalej to robię , nie widzę problemu. Ale co do skalpu, mają większy spreed więc weź to pod uwagę. Otwierasz konto z DB czy MT4 ?
Dzieki za odpowiedz , chyba rozwiales moje watpliwosci . Myslalem ze mozna miec obie platformy , bede sie musial zdecydowac z tego co pamietam wczesniej gdzies pisales ze DB jest wiele lepszy wiec bardzo mozliwe ze taki bedzie moj wybor .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

DB jest lepszy , ma więcej instrumentów , ale ma wymagania jeśli idzie o jakość połączenia :-)

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Microbi pisze:ale ma wymagania jeśli idzie o jakość połączenia
Masz na mysli szybkosc internetu ? Jaka jest wystarczajaca ?

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Teraz mam 10 MB, jak zaczynałem przygodę z DB miałem 2 MB, styknie spokojnie, ale prędkość to nie wszystko, przy 10 MB - sprawdzałem testerem czy jest taka prędkość , DB potrafił czasami pokazać że jakość jest dostateczna :-)

Ważna informacja, GFT ma zapis w umowie że jak nie będziesz handlował powyżej 3 mc naliczą Ci opłatę za użytkowanie ich oprogramowania :-) wiem bo nie używałem ich platformy jakoś długo i naliczyli mi 150 zeta x3 miesiące . Jak zalogowałem się na konto pierwsza myśl była że ktoś się bawi na moim koncie. Po napisaniu prośby anulowali opłatę .

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Microbi pisze:Teraz mam 10 MB, jak zaczynałem przygodę z DB miałem 2 MB, styknie spokojnie, ale prędkość to nie wszystko, przy 10 MB - sprawdzałem testerem czy jest taka prędkość , DB potrafił czasami pokazać że jakość jest dostateczna
Troche nie dobrze bo lubie uzywac internetu mobilnego .
Microbi pisze:Ważna informacja, GFT ma zapis w umowie że jak nie będziesz handlował powyżej 3 mc naliczą Ci opłatę za użytkowanie ich oprogramowania
W sumie mnie nie dotyczy , kilka trejdow w tygodniu bedzie ale warto wiedziec .
Dzieki za rady .
Pozdr.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

rabit pisze:W sumie mnie nie dotyczy , kilka trejdow w tygodniu bedzie ale warto wiedziec .
mnie tez to nie dotyczyło, ale skoro teraz primary u mnie AM PRO to zonka zrobiłem jak prawie 500 zeta poszlo z rach :-)

Z mobilnym we wrocławiu nie miałem problemu, zawsze możesz wtedy przez www handlować.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Microbi pisze:mnie tez to nie dotyczyło
Pisalem ze mnie nie dotyczy bo nie zamierzam otwierac dodatkowych rachunkow ale gdybys o tym nie wspomnial to bym nie wiedzial , wiadomo czasem myslisz po co mi drugi rachunek a po jakims czasie znajduje sie powod . Swoja droga myslalem ze te 150 zl to za trzy miesiace a tu za miesiac :shock: Miales jakies pozycje otwarte ?
Microbi pisze:Z mobilnym we wrocławiu nie miałem problemu
Z Wrocka nie jestem ale brzmi dobrze . :D

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

nie , nie miałem, jak bym miał to by nie naliczyli :-)

Awatar użytkownika
phungus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: phungus »

rabit pisze:
Microbi pisze:Teraz mam 10 MB, jak zaczynałem przygodę z DB miałem 2 MB, styknie spokojnie, ale prędkość to nie wszystko, przy 10 MB - sprawdzałem testerem czy jest taka prędkość , DB potrafił czasami pokazać że jakość jest dostateczna
Troche nie dobrze bo lubie uzywac internetu mobilnego .
Uwierz mi, że zdarzało mi się używać Aero2 (jeszcze w czasach 256kbps) i DB360 działał wyśmienicie. Pomijając fakt rozłączania A2, aczkolwiek to można obejść.

Pozdro,
ph.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Microbi ogolnie odnioslem wrarzenie ze polecasz gft ale dlaczego zmieniles broka ?

ODPOWIEDZ