GFT

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
ryc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ryc »

Fifo w wersji gft (dealbook360 i web) działa tak ze mozesz miec tylko po jednej pozycji na poszczególnych instrumentach. Przyklad: kupuje 0,1 lota eu. Mam otwarta jedną pozycję. Potem piramiduję dokupując kolejnego 0,1 lota. W tym momencie w gft nadal mam jedną pozycję o wolumenie 0,2 lota i uśrednionej cenie zakupu. Skoro mozesz mieć tylko jedną pozycję to naturalnie ze nie mozesz miec pozycji przeciwstawnych. W gft jest to wykluczone.
Co do pytania jamesfishera to nie mam calkowitej pewnosci, ale myślę że gdy braknie środków pozycja zostanie zamknięta przez brokera najprawdopodobniej w całości ( fifo nie zadziala, tylko przepisy o zamykaniu pozycji bez nalezytego pokrycia).

Czy tak samo jest dla platformy z MT4?

Osek22
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Osek22 »

Rozumiem ze EFIX i CoolForex to firmy posredniczace w zakladaniu rachunku i ewentualnie swiadczace pomoc w jezyku polskim, tak? Czy sa jakiekolwiek inne zalety korzystania z ich oferty?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Osek22 pisze:ewentualnie swiadczace pomoc w jezyku polskim, tak? Czy sa jakiekolwiek inne zalety korzystania z ich oferty?
Jeżeli będą z ..dwa normalne banki w polsce to już nie będzie...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

ZZ Ty dalej swoje, tak, GFT to firma wprowadzająca i oferuje pomoc w języku polskim, co do GFT jak do nich zadzwonisz i nie znasz angielskiego to też oddzwonią do Ciebie i ktoś się skontaktuje w języku polskim. Co do samego Efixa są w porządku i nie mam zastrzeżeń. Jeśli idzie o tego brokera jak najbardziej polecam.

Osek22
Bywalec
Bywalec

Czy GTF to MM czy ECN? Wydawalo mi sie, ze ECN ale po rozmowie z przedstawicielem firmy zwatpilem. Powiedzial mi wprost, ze sa Market Makers.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Osek22 pisze:Czy GTF to MM czy ECN?
Są MM, dla zamożnych klientów mają ECN lecz go nie reklamują...

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Grając u nich na MM,. w zasadzie poza spreedem nie odczujesz różnicy w grze, zlecenia wchodzą szybko jak u ECN, nie ma ograniczeń co do stawiania SL czy TS, nawet jest opcja gwarantowany SL jak grasz na dłuższe terminy, oczywiście nie za darmo. Kwotowanie mają 5 cyfrowe.

Osek22
Bywalec
Bywalec

ZZ... cos facet wspominal o rachunku gdzie min depo to 6500 GBP, pewnie tu sie zaczyna ECN, ale moge sie mylic (ciezko sie rozmawia z azjatami).

Microbi... o gwarantowanego SL nie zapytalem, ale dobrze ze napomniales. Jutro ma dzwonic jeszcze raz ta sama osoba zeby przedsawic mi DB360. Wlasnie ja zainstalowalem i po zejsciu z MT4 ciezko sie przyzwyczaic. Tam wszystko bylo intuicyjne (ustawianie SL i TP, historia transakcji itp). Bardziej mi przypadla juz do gustu platforma FxPro no i oni sa ECN.

Co masz na mysli z kwotowaniem?

Pzdr

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Microbi jak u nich ze skalpowaniem bo na necie znalazlem wiele zlych opinii , powoli przymierzam sie do otwarcia reala i wlasnie ich oferta najbardziej mi odpowiada . Mimo ze gram bardziej dluzsze trejdy to jednak czasami jak mam dobry setup chcialbym poskalpowac , beda problemy ?
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Ja u nich skalpowałem i od czasu do czasu dalej to robię , nie widzę problemu. Ale co do skalpu, mają większy spreed więc weź to pod uwagę. Otwierasz konto z DB czy MT4 ?

ODPOWIEDZ