Biznesy oparte na FX

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

beginner pisze:
bigben pisze:A tak się zapytam pół żartem pół serio czy miałbyś odwagę sprzedawać takie "sygnały" w Izraelu lub ewentualnie na portalu "racjonalista.pl" ;D ?
Kilka stron wcześniej napisałem, że raczej ten kierunek mnie chwilowo nie interesuje... Zdania przez kilka stron nie zmieniłem.

Czemu w Izraelu? Kupują tam?
Rzad Izraela w przeciwieństwie do prawie każdego rządu polskiego raczej chroni swoich obywateli przed cwaniakami, naciągaczami czy wrecz oszustami z zagranicy. Sądze że takim smiałkiem natychmiast zaintersowałyby się służby specjalne wrażego kraju. I druga sprawa - rząd Izraela nigdy nie wydaje innym panśtwom swoich obywateli, nawet zbrodniarzy co oczywiscie jest skandalem międzynarodowym.

A skutkuje to tym m.in. ż p. Moshe może bezczelnie straszyć sądem jednego z forumowiczow a sam czuje się bezpieczny bo wie że nawet jesli ktos z jego byłych klientow który czuł się poszkodowany i wygra sprawę przeciwko niemu w polskim sądzie to włos mu z głowy nie spadnie bo jego macierzysty rząd go nie wyda polskiemu wymiarowi sprawiedlowości.
Ostatnio zmieniony 02 sie 2010, 22:03 przez bigben, łącznie zmieniany 2 razy.

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

bigben pisze:Ale skutkuje to tym m.in. ż p. Moshe może bezczelnie straszyć sądem jednego z forumowiczow a sam czuje się bezpieczny bo wie że nawet jesli ktos z jego byłych klientow który czuł się poszkodowany i wygra sprawę przeciwko niemu w polskim sądzie to włos mu z głowy nie spadnie bo jego macierzysty rząd go nie wyda polskiemu wymiarowi sprawiedlowości.
Swoją opinię na temat produktu, może bardziej o sposobie sprzedaży, Mathiasa przedstawiłem dość jasno w jego wątku. Nie mam nic do dodania.

A co ma rząd Izreala do tematu... mówię, upał.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

beginner pisze:
bigben pisze:Ale skutkuje to tym m.in. ż p. Moshe może bezczelnie straszyć sądem jednego z forumowiczow a sam czuje się bezpieczny bo wie że nawet jesli ktos z jego byłych klientow który czuł się poszkodowany i wygra sprawę przeciwko niemu w polskim sądzie to włos mu z głowy nie spadnie bo jego macierzysty rząd go nie wyda polskiemu wymiarowi sprawiedlowości.
Swoją opinię na temat produktu, może bardziej o sposobie sprzedaży, Mathiasa przedstawiłem dość jasno w jego wątku. Nie mam nic do dodania.

A co ma rząd Izreala do tematu... mówię, upał.
Nie twierdze że współpracujesz z p. Moshe/Mathiasem bo zapewne nie masz z nim nic wspólnego tylko że pośrednio go bronisz. Mam nadzieję że nie pojdziesz tą drogą nawet jeśli jest to legalne. Co ma rząd Izraela do tematu ? Nic dopoki nie bedziesz robił interesow w Izraelu. Sam pytałeś czemu w Izrealu - więc odpowiedziałem. EOT

beginner

bigben pisze:tylko że pośrednio go bronisz
K...WA jak go bronię? Serwisów sprzedających sygnały jest masa cała i jeszcze więcej. Niektóre współpracują z poważnymi instytucjami. Co w tym złego? NIC.

Temat Mathiasa mnie nie interesuje. Robi szum w necie, marketingowo jeśli chodzi o ten szum, jest moim zdaniem całkiem OK. Natomiast ta cała bajecznie bogata i uzdolniona analitycznie rodzina z Izraela mnie nie przekonuje. O wynikach nie wspominam, bo nie kupowałem.

Dodano po 7 godzinach 56 minutach:

Coś dla rozruszania głów idących schematem - sygnały, szkolenia, allegro itp...

Na przykład:

myfxbook
forexpeacearmy
itp.

Nikt nie psioczy, nikt nie zarzuca oszustwa a wiele osób korzysta....hmmm... może jednak da się...

futures
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: futures »

Weekend zbliża się dużymi krokami :) może sporządźmy listę, aby wiedzieć ile osób jest chętnych.

1) futures
2)...........?

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pitmaster »

Co za durny temat z sygnałami iszkoleniami .. kto od was to kupi ? Kim jesteście ?
Na rynku jest wiele darmowych sygnałów wydawanych przez banki. Wiele darmowych szkoleń prowadzonych przez renomowane instytucje!
Nikt nie bedzie kupował sygnałów od forumowych analityków :D

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Ja, jak mi kariera w bankowości inwestycyjnej nie wyjdzie, mogę wyspecjalizować się w opiece psychologicznej nad graczami forexowymi. Szkoda tylko, że większość to bankruci, ale może znajdzie się paru w temacie "mam już kupę pieniędzy, ale zamiast je wydawać siedzę dalej przed wykresami 15 godzin dziennie" :wink:

beginner

Pitmaster pisze:Co za durny temat z sygnałami iszkoleniami .. kto od was to kupi ? Kim jesteście ?
Na ostatnie pytanie odpowiem tak:

W skrócie, ludźmi, którzy przeczytali temat, zrozumieli posty i wtedy ewentualnie mogą wypowiedzieć swoje zdanie o czym jest dany temat ;)

Dodano po 18 minutach:
Noob pisze:Szkoda tylko, że większość to bankruci, ale może znajdzie się paru w temacie "mam już kupę pieniędzy, ale zamiast je wydawać siedzę dalej przed wykresami 15 godzin dziennie"
To jest, moim zdaniem, kolejna wartościowa uwaga dla tych, którzy planują swój FX-owy biznes. Co parę głów to nie jedna :)

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

no właśnie podstawowe pytanie jakie zada każdy Wasz potencjalny klient to:

Kim oni są i dlaczego mieli by mieć rację?,
jakie mają przygotowanie by dawać innym wskazówki? itd itd.

żeby cokolwiek zdziałać w jakimkolwiek biznesie trzeba po pierwsze być wiarygodnym i coś sobą reprezentować. to że ktoś bawi się w forex 5 lat niczego mi nie mówi jako potencjalnemu klientowi

beginner

Kim oni są i dlaczego mieli by mieć rację?,
jakie mają przygotowanie by dawać innym wskazówki? itd itd.

żeby cokolwiek zdziałać w jakimkolwiek biznesie trzeba po pierwsze być wiarygodnym i coś sobą reprezentować. to że ktoś bawi się w forex 5 lat niczego mi nie mówi jako potencjalnemu klientowi
Jak ktoś planuje biznes doradczo-inwestycyjny-sygnałowy to jest to podstawowe pytanie, pełna zgoda.

ODPOWIEDZ