Palmtop

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

rh-fx pisze:Czy czegoś nie rozumiem ?
w MT4 odpalasz dwa identyczne wykresy (ta sama para walutowa i ten sam TF) na jednym umieszczasz EA remote, a na drugi EA luktoma
Ignac pisze:czy istnieje coś podobnego na winde mobilną
WinMo ma MT4 Mobile:
http://www.metaquotes.net/en/metatrader4/mobile_trading

Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

astra pisze:WinMo ma MT4 Mobile:
Z tego co zorozumiałem soft na androida, do którego podesłałeś linka działa na zupełnie innej zasadzie niż mt4 mobile, o którym oczywiście wiem, że istnieje ;)
Z tego co rozumiem, soft na androida wyświetla na telefonie dokładnie to co siedzi na desktopie, łącznie ze wskaźnikami, które z tego co wiem na mt4 mobile są mocno ograniczone.

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

aaa juz wiem o co Ci chodzi. Chcesz na komórce z WinMo mieć widok MT4 ze wskaźnikami- to ja nie znam takiego softu, na WinMo. Ale możesz spróbować połączyć się przez RDP do desktopu/VPS (link do pliku dałem na poprzedniej stronie)- efekt końcowy powinien być podobny: będziesz widział na komórce MT4 z desktopa, łącznie ze wszystkimi wskaźnikami.

Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

Remote desktop próbowałem dawno temu i kompletnie byłem niezadowolony (prędkość, ilość danych przesyłanych) ale w sumie spróbuję tego jeszcze raz, komorki sa silniejsze, internet szybszy, powinno być lepiej. Dzięki.

Awatar użytkownika
vegajk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vegajk »

Ktoś używa może HTC Snap ? 528 MHz , RAM: 192 MB,Windows Mobile® 6.1 Standard, bateria 1500 mAh . Nie przepadam za dotykowymi dlatego też taki wybór. Może ktos cos wiecej powiedziec lub utwerdzic mnie w przekonaniu ze MT4 będzie bezproblemowo na nim smigac :wink:

Awatar użytkownika
mystix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mystix »

Ignac pisze:Remote desktop próbowałem dawno temu i kompletnie byłem niezadowolony (prędkość, ilość danych przesyłanych) ale w sumie spróbuję tego jeszcze raz, komorki sa silniejsze, internet szybszy, powinno być lepiej. Dzięki.
u mnie na htc hd2 smiga az milo, jestem w pracy odpalam rd i mam wszycho ;)

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Witam ponownie Koledzy i znowu proszę o radę.

HTC HD2 już przetestowałem i właśnie dzisiaj sprzedałem na allegro, kompletnie nie dla mnie "zabawka".

Trejdowanie na fonie już mam za sobą - nie sprawdza się :D. Można najwyżej zamknąć pozycję, przesunąć stopa czy coś takiego ale analizować raczej nie.

Teraz szukam telefonu który :
- pozwoli szybko surfować po necie
- będzie działa jako modem z lapkiem (na bluetootha)
- najlepiej będzie z WinMobile żeby można było przeglądać pliki Worda itp.

Ewentualnie myślę nad zestawem : fon + palmtop do tych plików wordowskich itp ale wtedy z koleii fon musiałby działać jako modem i do palma i do lapka - a to już za dużo sprzętu.

Może jakieś Blackberry?
Nawet nie wiem od czego zacząć i na jakim innym forum pytać o to.

Z góry dziękuję za rady.
Pozdr.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
mystix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mystix »

dlatego napisalem ze warto odpalic remote desktop i miec pulpit swojego lapka na fonie bo aplikacja mt4 jest uboga. I nie wiem co Ci wiecej w nim nie pasowalo, pozdro

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

mystix okazało się, że nie jestem fanem ekranów dotykowych.
Poczytałem o BB i nie kumam do końca tego BIS - czy muszę to mieć czy nie. Straszą na forum tym, że potrafi zacząć ściągać dane przez WP i wtedy niezłe koszta nabija na rachunku.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

ocb

Nieprzeczytany post autor: ocb »

Jankes pisze:Poczytałem o BB i nie kumam do końca tego BIS - czy muszę to mieć czy nie
Bis jest chyba w orange, jest to usluga tylko dla BB, placi sie chyba coś koło 25 zł extra do rachunku miesięcznego i za tą cene mamy cały czas dostęp do internetu

ODPOWIEDZ