Palmtop

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
MasterOfBlaster
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MasterOfBlaster »

Songok za tą kasę możesz nabyć Samsung i200 jest to najtańszy znany mi sprzęt na którym można odpalić MT4 mobile
Limuzyna 450tys! Helikopter 1,2 mln! Posiadłość pod Toruniem 15 mln!
Pełne miłości spojrzenia uległych polityków bezcenne!
Są rzeczy , których kupić nie można, za całą resztę zapłać pieniędzmi od wiernych radiosłuchaczy.

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riker »

Mam problem kupilem HTC Touch HD zainstalowalem na nim admiral mobile ale nie moge się połączyć z moim kontem na AM niby jest invalid acaount

nowe konta domowe bez problemu sie tworzy i wszystko chodzi
martwi mnie to ze po wprowadzeniu logimu i hasla konta live mi sie nie chce zalogować i nie wiem jak ten problem rozwiązać
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

Awatar użytkownika
Vulpes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vulpes »

ja mam pytanie, trochę z boku tematu ale szkoda nowego tematu tylko po to.

czy gra ktos na forexie na netbooku? bo planuje sobie cos kupic, netbook jak na studia idealny ale wlasnie boje sie ze na tak malym ekranie obsluga Metatradera bedzie nieprzyjemna, wszstko bedzie scisniete...wiec moze ma ktos doswiadczenia netbooka + mt ? :wink:
Obrazek
Obrazek

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Jankes pisze:Już wiem :
HTC HD 2 ma funkcje zdalnego pulpitu oraz Mobilne MT4 będzie chodziło.
Teraz pozostało skosić trochę pipów i nabyć takie cudo.
Polecam, sam obecnie z niego korzystam i sprawuje sie ekstra. Co prawda MT4 testowalem jedynie na demo, ale wielkosc wyswietlacza w tym telefonie daje duze mozliwosci. Raz mialem problem z MT4 ze przestal odswiezac ekran, ale wystarczylo wylogowac i zalogowac ponownie i chodzilo juz dobrze. Jedynie czasem stresujace jest ustawienie parametrow, ale MT4 jest na szczescie zabezpieczone podwojnym potwierdzeniem transakcji wiec mozna na szybko jeszcze zweryfikowac blad.
Swoja droga FxPro nie pobiera zadnych oplat za korzystanie z MT4 w wersji mobile.
Szczerze mowiac to ze wzgledu na wielkosc wyswietlacza w HTC HD2 (4,3") jest obecnie najciekawsza opcja, no i 1GHz procek nie powoduje lagow na oprogramowaniu.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2010, 20:24 przez MajorGC, łącznie zmieniany 1 raz.

klif
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klif »

Z Metatraderem nie ma tragedii, cztery wykresy + otwarte pozycje i da się pracować. Na Dealbooka lub VT Tradera brałbym pod uwagę coś z rozdzielczością 1366x768.

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

klif pisze:Z Metatraderem nie ma tragedii, cztery wykresy + otwarte pozycje i da się pracować. Na Dealbooka lub VT Tradera brałbym pod uwagę coś z rozdzielczością 1366x768.
Pracowac to chyba sie nie da ale do podgladu oczywiscie.Na moim palmie tylko 3,5 cala ale mam go zawsze przy sobie i kontroluje co aktualnie sie dzieje.Zwlaszcza jak mam otwarte zlecenia lub oczekujace..

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Vulpes pisze:czy gra ktos na forexie na netbooku?
Ja osobiście korzystam tylko z netbooka Dell Inspiron Mini 1011. Zaspokaja on moje potrzeby, a jeśli chodzi o metatrader to też jest ok, bo gram na czystym wykresie i nie uważam, żebym miał ściśnięty wykres. Rozdzielczość max 1024x600. Poza tym zawsze jest fullscreen - F11. Do takiej rozdzielczości jednak trzeba się przyzwyczaić. Teraz jak patrzę na monitor drugiego kompa to wydaje mi się przestrzeń nie do ogarnięcia :D

Awatar użytkownika
Vulpes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vulpes »

wiec to kwestia przyzwyczajenia przede wszystkim? to dobrze ;]
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Etherlord
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Etherlord »

klif pisze:Z Metatraderem nie ma tragedii, cztery wykresy + otwarte pozycje i da się pracować. Na Dealbooka lub VT Tradera brałbym pod uwagę coś z rozdzielczością 1366x768.
Zawsze mozna tablet 11-12 cali panorame i odwrocic pulpit wtedy w pionie mam 1366:] to samo monitory np ja mam 21 cali z pivotem i wykresy rewelka sie oglada majac monitor w pionie.
Lepiej przegapić zysk niż stratę

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riker »

Może mi ktoś pomóc

Męcze się już drugi dzień z połączeniem przez telefon HTC HD z moją platformą w AM. Internet tel pobiera z WFI
Stronki internetowe chodzą,
Tworząc konto demo z telefonu też wszystko chodzi i działa.

Problem jest w tym, że za każdym razem po wpisaniu danych login i haslo mojego konta real wyskakuje komunikat invalid acount

W opcjach mt4 mobile w ustawieniach serwera jest jeszcze opcja proxy może to by pomogło tylko jakie proxy wpisać i dotego sa typy SOCKS5 , SOCKS4 i HTTP tego nie uzywalem nie wiem co i jak

Dodam że zainstalowałem i sprawdzałem na dwóch wersjach mt4 mobile z tej strony http://www.admiralmarkets.pl/trader/download/

Instalator Pocket PC (instalacja bezpośrednia)
Instalator Smartphone (instalacja bezpośrednia)
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

ODPOWIEDZ