Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

No ja doczepie się jeszcze w ten long ale wyżej :) na nzd nie patrzyłem ostatnio. :) w tym miesiącu już wiele nie pogram bo brak czasu. Ale następny może tak na początku tydzień dwa coś więcej, no i przed wrześniem cisza będzie bo sporo na głowie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek
tutaj będe próbował doczepić się do longa na EJ

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Kto jest teraz ze ze mną na BUY USDCHF niech nie pęka bo to fajny trade na dłuższy termin a wahania w dół jakiegos meeega wielkiego nie przewiduje więc lepiej breakeven i cierpliwości. Co do EUR JPY to tak jak na screenach, nie wejdzie po tym poziomie to lepiej trzymać się z daleka, nie lubię wejść bez fibo z dłuższych okresów czasu.
Obrazek

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Jeśli chodzi o E/J to moim skromnym zdaniem, buy lepiej szukac w granicach Twojego czerwonego prostokąta, czyli okolice 111.55. Zastanawiam się czy tu nie dać buy limit. Pzdr.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

no tak na EJ itak troszkę spóźnione wejście i ciężko już przewidziec, ja zostane przy swoim ale niewielka ilość lotów zeby s/l wiele nie zjadł w razie czego, a jak będzie pracować ok to się dołoży po drodze. Za to czaje się już na sell na UJ ale jeszcze sporo w górę musi wybić. Załącze wykres wieczorem. Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

BUY UJ na 86.80 z s/l 50pkt czyli 86.30 tp 88.70 pierwsze, drugie zobaczymy. Na sell czaje się przy fajnym poziomie ale o wiele wyżej. A teraz mały buy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

UJ ładnie pracuje, EJ minął o 10 punktów wejście eh :/ .UJ na breakeven, czekam na wejście na USD CHF kolejne na BUY. Po obiedzie jakiś chart rozrysuje może : )
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

wchodzę na buy teraz na USD CHF 1,0478 cena s/l 50pkt t/p nieokreślone po 50pkt BE
Dodaje wykres:
Obrazek

P.S. Nie chce mi się kasować fibo do poszczególnych TF, także nie sugerujcie się wszystkimi poziomami na wykresie, bo niektóre dotyczą innych TF i zagrań poprzednich.

Na czystym wykresie Daily wejście jak widać na poziom fibo.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

S/L daje duże bo na dużych TF często fibo działa dobrze ale ogon świecy przebija poziom po czym ciało świecy pozostaje dokładnie nad nim. A że lubię fibki z dużych TF to i wahnięcie jest spore. Powoli będę się przestawiaj na s/l 100 przy mniejszym locie. Ogólne założenie dla próby to 0,03 lota przy 500zł, tylko jeszcze brokera muszę wybrać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

No i zobaczymy czy poziom wytrzyma czy kicha. W najbliższym czasie sporo o dolarze a ja nadal się upieram że USD się umacnia powoli.
Obrazek

ODPOWIEDZ