EFIX POLSKA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
37
22%
Poza paroma minusami są ok
33
20%
Przeciętny
50
30%
Mają wiele wad
17
10%
Stanowczo odradzam
31
18%

Liczba głosów: 168

Awatar użytkownika
kws
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kws »

na te i wiele innych pytań znajdziesz odpowiedź poznając platformę na demie. Spróbuj może z miesiąc to przekonasz się albo zmienisz po prostu na MT4, to indywidualne podejście.
Hope for the best, plan for the worst.

jun_dymek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jun_dymek »

Na demie już się bawię od jakiegoś czasu. Tylko nieuchronnie zbliża się decyzja o przejściu na real i stąd moje pytania.
Zauważyłem jeszcze, że MT4 (AM) inaczej rysuje świece niż dealbook (efix). Czy ktoś sprawdzał, która platforma wierniej odwzorowuje rynek?

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

Witam!
Ustawiając na platformie DB360 zlecenie główne oczekujace i zależne np. na 2 loty da się w jednym zleceniu ustawic 2 TP Limit-Dziecko np. po jednym locie na różnych poziomach czy trzeba robić 2 oddzielne zlecenia?
Pozdrawiam

jun_dymek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jun_dymek »

Czy dealbook zapamiętuje Wam poprawnie układ okien? Za każdym razem po włączeniu programu muszę przesuwać wszystkie wykresy i inne okienka tak jak sobie wcześniej poukładałem (oczywiście przed wyjściem "zapisuję" bieżący układ).

P.S. Konto demo.

pa&da
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pa&da »

jun_dymek pisze:Czy dealbook zapamiętuje Wam poprawnie układ okien? Za każdym razem po włączeniu programu muszę przesuwać wszystkie wykresy i inne okienka tak jak sobie wcześniej poukładałem (oczywiście przed wyjściem "zapisuję" bieżący układ).

P.S. Konto demo.
ja nie mam problemu z tym - konto real, przy otwarciu dostaje ostatnio zapisany uklad,

mam pytanie odnosnie spread'u np.
chce zlozyc zlecenie oczekujace i potrzebuje wiedziec jaki mamy dokladnie spread na konkretnej parze , gdzie moge sprawdzic?

pozdrawiam

pa&da
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pa&da »

witam

co do ostatniego pytania to znalazlem odpowiedz na srtonie efix'a jest tam tabela ze spreadem a drugi sposob [ tak sobie mysle] to sprawdzic przy rozwijanej zakladce- najezdzamy na wykres prawym klik i mamy roznice pomiedzy kupnem a sprzedaza- jedna cena jest podawana bez spread'a.

pozdrawiam

Dodano po 23 godzinach 56 minutach:

witam

chodzi mi po glowie kupno telefonu, dzieki ktoremu bede mogl zarzadzac pozycja- prosze o jakies konkretne modele telefonow. na co mam zwrocic uwage przy wyborze?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Pytanie o telefon to nie w tym dziale :).

Taka ciekawostka, czat na stronie www.gftuk.com jest już również po polsku :).
Nowa platforma natomiast ma wyjść dopiero w sierpniu lub nawet wrześniu, także prace się przedłużają, bo miał być to koniec lipca.

Awatar użytkownika
kws
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kws »

a efix dzisiaj wprowadzilo pipsy do 5 miejsca po przecinku :)
Hope for the best, plan for the worst.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Jeszcze trochę i będzie odświeżony DealBook, miał być razem ze zmianą dokładności kwotowań, ale coś im nie poszło ;-).

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Ciekawe czy w aktualizacji będzie można zawierać kilka transakcji na rynku FX na tej samej walucie, wspominali że coś takiego może się pojawi , oraz możliwość zawierania SL i TP dla każdej z pozycji osobna, mam konto live również na mt4 i jeśli chodzi o egzekucję zleceń , ustawianie SL , TS , do DB jest lata świetlne do przodu :-)

ODPOWIEDZ