EFIX POLSKA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
37
22%
Poza paroma minusami są ok
33
20%
Przeciętny
50
30%
Mają wiele wad
17
10%
Stanowczo odradzam
31
18%

Liczba głosów: 168

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

erybnik pisze:Założyłem sobie drugie konto demo, bo pierwsze się skończyło, ale nie mogę się zalogować na platformę.

Wie ktoś może jak to obejść (limit jednego konta)?
http://www.gftforex.com/public/demo_fix.exe

erybnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: erybnik »

Damian77 pisze:
erybnik pisze:Założyłem sobie drugie konto demo, bo pierwsze się skończyło, ale nie mogę się zalogować na platformę.

Wie ktoś może jak to obejść (limit jednego konta)?
http://www.gftforex.com/public/demo_fix.exe
szacun, bo dobre kilka godzin straciłem na poszukiwaniu rozwiązania

jun_dymek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jun_dymek »

Witam ponownie

Coraz bardziej przekonuję się do dealbooka i samego efixa. Ilość pochwał tego brokera (pośrednika) znacząco przebija AM, którego również biorę pod uwagę.

Czy mógłby ktoś kto miał styczność z tymi brokerami scharakteryzować krótko wady i zalety obydwu? Z chęcią przeczytam również porównanie platform mt4 i dealbooka.

Awatar użytkownika
kws
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kws »

tu raczej nie znajdziesz osob ktore korzystały a AM ja jestem od początku w GFT (zobacz date dołaczenia) i nie robią jakichś problemów. Z błędnym URL czy innymi połaczeniami proponuje łatwo sprawdzić poprzez 'ping google.pl -t' jeśli jest ~10 do ~90 to jest ok jeśli powyżej to będzie długo łączyć albo wyrzuci właśnie błąd url, sama platforma ładuje się z 30sek. Gdy odpalam równolegle MT4 i dealbooka szybciej włącza mi się dealbook do tego dochodzi logowanie i w sumie może z minute do 1,5 max. Robie tak samo jak magictrader czyli używam mt4 do analizy a w dealbooku tylko zlecenia. Nie łapią SL, nie raz zdarzyło mi się mieć 2pipsy poniżej SLa i nie wycieło, tak przynajmniej mi się wydaje do kwot 50000zł nie będzie problemu. Czytałem też opinie traderów gdzie po 100.000$ mieli otwarte pozycje i im dziękowano jeśli odnosili zyski, pozycje wchodziły już nie z miejsca tylko po zatwierdzeniu przez broka. Wiadomo jak każdy MM, ten nie robi tego przynajmniej w sposób bezczelny gdzie komuś zamyka hamsko na minusie.
Hope for the best, plan for the worst.

pa&da
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pa&da »

witam

mam pytanie o alarmy;

jezeli ustawimy alarm i wybierzemy opcje powiadom sms's- czy ta usluga jest platna?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

nie, jest bezpłatna , to broker na wysokim poziomie.

pa&da
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pa&da »

Microbi pisze:nie, jest bezpłatna , to broker na wysokim poziomie.
dzieki za odpowiedz

jun_dymek
Bywalec
Bywalec

Czy ktoś potwierdza jeszcze problemy ze Stop Lossami? Czemu do analizy wszyscy wykorzystują mt4? Mi się obsługa wykresów w dealbooko podoba. Szczególnie, że mogę sobie ustawić na jednym ekranie np. cztery wykresy jednej pary z różnymi interwałami czasowymi.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

dlatego że większość wskaźników jest pod mt4 , co do SL to jakie problemy??? nie ma brokera w PL który może się równać do GFT, taka moja opinia.

jun_dymek
Bywalec
Bywalec

Jeszcze jedno pytanie. Czy w dealbooku da się ustawić wolumen?

ODPOWIEDZ