Rebbelion Multi Indicator

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
ForexMaker
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ForexMaker »

Witam Szanowne grono Traderów :lol:

Chciałem się dowiedzieć czy ktoś z was używa tego systemu i ma na jego temat jakąś opinię na + lub na -

pokrótce napiszę że Sys opiera się na 4 głównych wskaznikach oraz dodatkowych które upewniają nas co do wejścia w pozycję.Sys pokazuje procentową siłę trendu ,wyznacza poziom wejścia zazwyczaj kilka pipów od ostatniej świecy ale ten poziom jak i SL można ustawić samemu

Poniżej screen z systemu

Czekam na wasze opinie 8)

Dodano po 1 godzinach 17 minutach:

Dodam od siebie że sam używam tego systemu i jak na razie nie znam innego systemu który by dawał tak konkretne sygnał, Interwał H1 jest wręcz stworzony dla tego systemu, a na H4 i Daily są wprost bezbłędne wskazania co do wejścia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

eeee opisz troche to potestujemy :D
:)

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

ForexMaker dołącz wskaźniki i szablon, opis systemu i jeśli masz to link do źródła.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
ForexMaker
Stały bywalec
Stały bywalec

Poniżej link do dokładnego opisu systemu jak i możliwości kupna go chyba że ktoś będzie chciał go nabyć taniej to służę pomocą ;)

..

czekam na wasze opinie

Zmoderowano
Proszę bez reklamy.
MrYogi

Awatar użytkownika
kws
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kws »

no tak za drobną opłatą możliwość sciągnięcia ogólnodostępnych indyków? :)
Hope for the best, plan for the worst.

Awatar użytkownika
ForexMaker
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie znalazłem tego systemu żeby był "ogólnodostępny" Niestety parę groszy trzeba zapłacić jako że link do systemu został usunięty opiszę go poniżej....

Historia jego powstania jest dość prosta. Kierowani chęcią zwiększenia skuteczności inwestowania a tym samym zysków stworzyliśmy indykator, który analizuje za nas wskaźniki: ADX, CCI, RSI, MaCD, SAR, Bears, Bulls, różnicę w sile poszczególnych par walutowych, oraz przecięcie wskaźników EMA, przecięcie oraz kierunek na wskaźniku RSI.

Dodatkowo, indykator analizuje kierunek trendu na interwałach H1, H4, oraz Daily. Wskaźnik FR Multi Indicator wyznacza świecę, która spełnia cztery podstawowe wymagania (Sekcja 1), oraz określa poziom jaki musi osiągnąć cena by wejście było bezpieczniejsze (na zdjęciach przedstawionych poniżej poziom ten jest bardzo wysoki, można go ustawić na dowolną ilość pipsów). Wskaźnik określa również poziom Stop Loss o zdefiniowanym przez nas wcześniej zakresie ( na zdjęciach jest to 500 pipsów, należy dostosować do wielkości własnego rachunku).

Indykator będący podstawą systemu jednoznacznie określa wskazania wymienionych wskaźników, dając sygnał do kupna lub sprzedaży. Wskaźnik może monitorować jednocześnie 14 par walutowych, wskazania wyświetlają się na jednym wykresie. Gdy wartość wskazania wyniesie 100, lub zbliża się do tej wartości, a wszystkie wskaźniki będą dawały sygnał w tę samą stronę, otwieramy pozycję.

W ten sposób filtrujemy podstawowe sygnały z Sekcji 1 i możemy wejść w momencie, gdy dodatkowe wskaźniki pozwolą nam upewnić się o sile danego trendu.

Skuteczność to 9 wygranych transakcji na 10 otworzonych. Średnio z 11 par w ciągu jednego dnia dostajemy 3-4 idealne sygnały.

Przejdźmy do bardziej szczegółowego opisu narzędzia stanowiącego serce systemu.

Wskaźnik składa się z 4 sekcji:

Sekcja 1 - Wskaźniki podstawowe
- kierunek trendu
- przecięcie EMA 4 i EMA 5
- kierunek na wskaźniku QQE Advanced
- przecięcie na wskaźniku QQE Advanced

Sekcja 2 - Wskaźniki dodatkowe
- miernik siły poszczególnych walut w parze (Currency Strength Meter)
- kierunek trendu na interwałach H1, H4, Daily, oraz istnienia trendu wg. wsk. ADX
- 8 wskaźników: MA1, MA 2, MA 3, MaCD, CCI, ADX, Bulls, Bears
- wskaźnik Price Action ( pokazuje rodzaj ostatnich świec na interwale M30, M15, M5 oraz M1)

Sekcja 3 - Rekomendowany poziom wejścia i Stop Loss
Wartość odstępu tych poziomów ustawiamy sami. Poziom wejścia możemy ustawić na kilka/kilkanaście pipsów od poziomu high/low świecy, która wygenerowała sygnał. Sugerowany poziom Stop Loss również jest wartością stałą, możemy natomiast wykorzystać inne metody określenia SL, opisane w materiałach dołączonych do systemu.

Sekcja 4- Informacje ogólne
- poziom spreadu
- ilość czasu do zamknięcia świecy
- wartość jednego ticku

Wskaźnik monitorujący

Dodatkowym elementem jest wskaźnik, który monitoruje wskazania wszystkich analizowanych przez nas par walutowych. Innymi słowy, po uruchomieniu wykresów i załadowaniu wskaźnika FR Multi Indicator nie musimy przełączać się pomiędzy wykresami, wystarczy, że otworzymy wskaźnik monitorujący i na jednym ekranie możemy wyświetlić do 14 par. Wskazania widoczne na ekranie wyznaczą moment, gdy wszystkie warunki dla pomyślnej transakcji zostaną spełnione.

Thor89
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Thor89 »

System wygląda rewelacyjnie!!!

Ten cudowny niebieski kolor idealnie komponuje się z głębią czerwieni. Jestem pewien, że autor jest artystą bo żaden normalny człowiek nie stworzył by czegoś tak wspaniałego. Ja osobiście chętnie bym go kupił i powiesił na ścianie, ale twórczość takich lotów pewnie kosztuje miliony :( Może za kilka lat... :wink:

... i na poważnie...

Mam takie skojarzenie, że sprzedawanie systemów to coś jak akwizycja. Zbiera się/kupuje śmieci, które czasami się łączy, i próbuje sprzedawać. Akwizytorzy cały czas są aktywni, więc widocznie ciągle znajdują się naiwni którzy kupują stary mikser, reklamowany jako wspaniały robot kuchenny, za wielokrotność jego właściwej ceny.

Awatar użytkownika
ForexMaker
Stały bywalec
Stały bywalec

Thor89 po części cię rozumiem też bym tak zareagował na tego typu produkt gdybym sam go nie przetestował....

Ten system jest naprawdę skuteczny sam go używam i jestem w pełni zadowolony, kilka osób z forum też go ma i skutecznie używa wiem bo mam z nimi pełny kontakt gg/skype więc nie jest to tylko moja opinia

Chciałbym poznać opinie tych którzy faktycznie mają coś konkretnego do powiedzenia na temat tego systemu co jest ok a co wogóle nieprzydatne

A po co mi to wiedzieć ? po to że wielu z was nawet się nie zainteresuje tym systemem tylko od razu twierdzi że to chłam nic niewarty a osoby które go zakupiły są pełne zachwytu ,a chciałbym z takimi właśnie osobami pokonwersować w tym wątku oraz zachęcić "niewierzących" w wypróbowanie tej metody trejdowania

Thor89
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Thor89 »

Każdy system jest skuteczny. Pewne bardzo mądre zdanie przewija się przez chyba wszystkie fora giełdowe na całym świecie a ludzie i tak dalej zwalają odpowiedzialność za swój sukces/porażkę na system, powtórzymy je tu:

"To nie system zarabia a trader"

I jeśli rzeczywiście ludzie zarabiają na tym twoim systemie to nie dlatego, że jest wyjątkowy a dlatego że odpowiednio działają (działanie wedle zasad za które się zapłaciło jest o wiele prostsze). Odpowiedni MM i RR nawet z teoretycznie najgorszego systemu (takie który statystycznie może dawać prawidłowe sygnały wejścia poniżej 50%) może zrobić system zyskowny. Jeśli ktoś mówi, że zna systemu które dają, powiedzmy, 20 % błędnych sygnałów to ów człowiek jest w posiadaniu Grala. Statystyki i prawdopodobieństwa nie da się oszukać. Napisałem to w ogólności bez wdawania się w szczegóły, bo wiadomo ktoś może powiedzieć np. Mam system który na 10 transakcji tylko dwa razy dobrze mi powiedział gdzie wejść. Wiemy, że nie o to mi chodziło.

Co do twojego systemu, to ja też mogę stworzyć coś takiego:

Mam super system, jest wspaniały, prawie nigdy się nie myli oto screen:

Obrazek

Cena: 80 000 Euro (nie sprzedaje go dla zysku bo przecież sam zarabiam dzięki niemu miliony, ta drobna kwota ma znaczenie jedynie symboliczne).

---------

I nie pisze tu tego wszystkiego jako potencjalny klient, czy desperat który szuka jakichś nieistniejących rozwiązań. Już z tego wyrosłem (wyrosłem jako uczestnik rynku) , znalazłem co miałem znaleźć i zrozumiałem co miałem zrozumieć. Natomiast moja "sarkastyczna uwaga" miała charakter, trzeba powiedzieć szczerze, kpiny, że w ogóle ktoś ma czelność sprzedawać system, złożony z ogólnodostępnych wskaźników (jak słusznie zauważył kolega dwa posty wyżej) których to pewnie działania sam twórca do końca nie rozumie. Jeszcze gdyby to była autorska praca(autorskie wskaźniki) to byłby mały plusik za wysiłek. A tak to zwykła "akwizycja", czyli sprzedam ci rower w kartonie po Ferrari.

Jeszcze wracając do pierwszego zdania, w wielu innych dziedzinach życia jest podobnie, zwłaszcza jeśli chodzi o "środowisko amatorskie poważnych przedsięwzięć"*. Na przykład piłkarz B klasy powie, że nie trafił do bramki bo ma złe buty. Piłkarz Pierwszej ligi powie, że nie trafił do bramki bo źle kopnął piłkę. To jest ta subtelna różnica w myśleniu.

* Mam nadzieję, że przenośnia została zrozumiała. Dzisiaj coś mam wenę pisarską :)

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Thor89 pisze:Mam nadzieję, że przenośnia została zrozumiała. Dzisiaj coś mam wenę pisarską
Mi się podobało :lol:
Biorę ten system!! Ale nie dam mniej niż 100 000 euro. :mrgreen:
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

ODPOWIEDZ