Forex a własna działalność

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

fxadi pisze:Nawiasem mówiąc jeśli mam racje to czy istnieją o wiele prostsze rozwiązania
Rozmawiałem z finansitą z Londynu i niestety twierdzi że u nas dalej jest komuna.
Jeżeli chodzi priwate banking oraz inne poważne i profesjonalne usługi finansowe to z tego co zrozumiałem to pozostają tylko robić to przez raje podatkowe ponieważ w Polsce nie można z nikim poważnie rozmawiać,mało tego podobno istnieją dalej ograniczenia prawne więc obawiam się że nic nie wskórasz.Obym się mylił czego Tobie i sobie życzę.......

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

fxadi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxadi »

A nie wiesz czasami jak to u nich sie odbywa czy borykają sie z jakimiś problemami chcąc zarządzać w Anglii

zz
Maniak
Maniak

fxadi pisze:A nie wiesz czasami jak to u nich sie odbywa czy borykają sie z jakimiś problemami chcąc zarządzać w Anglii
Wszystko jest proste jak konstrukcja cepa...
spread beating - całkowicie zwolniony z podatku.
Inne inwestycje kapitałowe zwolnione z podatku do 10 100 funt rocznie.
Możliwości z priwate banking praktycznie niieograniczone..
Zarabiasz nawet jako pracownik kupę kasy,dają Tobie prawo decydowania o swoich pieniądzach a nie jak jest u nas że do wszystkiego zmuszają jak niewolników.Wracając do meritum Ty decydujesz co z tymi pieniędzmi robisz czy zarządzasz sam,czy np. nie masz predyspozycji to wynajmujesz pod konkrętną pracę której oczekujesz profesjonalne grupy inwestycyjne.Nie jest łatwo zdobyć wiedzę i licencję lecz na pewno łatwiej niż u nas i ta wiedza jest praktyczna.Pamiętam czasy że DI podchodzili do egzaminów parę razy,nawet z 5-8 razy i niby wiedza olbrzymia a przyszło co do czego to nie ma z kim w Polsce poważnie rozmawiać więc po co to komu ? t.Prostą konsekwenja tego debilizmu są piersze emerytury z OFE po 23 zł,a tak zachwalanego trzeciego i czwartego filara gdzie kasa jest super zarządzana emerytury wynoszą 9 zł....
W sumie wariatkowo...
W UK jak jesteś dobry to nawet pracę bez licencji dostaniesz lecz w takim przypadku pracujesz pod kontrolą,lub inaczej osoba z licencją bierze za Ciebie odpowiedzialność.

Pozdrawiam.

Dodano po 10 minutach:

Ps. zresztą przeczytaj pierszy post tego tematu cytuję

///Czyli jesli nie dzialacie jako np. sp. kapitalowa o wielkich obrotach Smile Very Happy inwestujecie na wł. rach. w ramach prowadzonej działalnosci i jest to tylko dział. pomocnicza czy inwestycje to i tak moze sie okazac, ze prowadzicie dzial. maklerska w szczegolnosci jesli inwestujecie w sposob ciagly i osobiscie.

ktos skomentowal to bardzo trafnie:
W USA kwalifikuja to jako "Polish joke", w Polsce - jako ponura rzeczywistosc..///

Teraz już chyba nie masz wątpliwości w jak debilnym kraju żyjesz?
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zz
Maniak
Maniak

Wiesz fxadi traktuję zawód pilota czy trenera ekstraklasy podobnie jak pracę tradera realnego na własny czy czy cudzy rachunek,więc sorry za to porównanie,niemniej tak to widzę realnie

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,titl ... omosc.html

Wnioski postaraj wyciągnąć sam.Ja tylko daję materiały porównawcze.

Pozdrawiam.

Dodano po 25 minutach:

Lub inaczej.Może to jest za duży skrót myślowy z mojej strony.Chodziło mi o to że jeżeli chcesz działać realnie w Polsce to tylko jak ten klub,lub przez raje podatkowe,lub olać to wszystko i robić to dla siebie jako osoba fizyczna.Innej możliwości nie widzę.......

fxadi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxadi »

ZZ to bylo rewelacyjne porównanie prawie sie popłakałem ze śmiechu " polska rzeczywistość" no ale niestety to cała unia zaczęła tak robić i trzeba szukać innych rozwiązań ... :)

zz
Maniak
Maniak

ZZ to bylo rewelacyjne porównanie prawie sie popłakałem ze śmiechu " polska rzeczywistość" no ale niestety to cała unia zaczęła tak robić i trzeba szukać innych rozwiązań .
Na poważnie co mogę Tobie radzić to poczytaj
Firma w Delaware, poszukiwanie infromacji.
Myślę że jak jesteś średniozamożny to może jakieś sensowne rozwiązanie tam znajdziesz.

Pozdrawiam.

zz
Maniak
Maniak

W związku z tym że niestety czarny scenariusz zaczyna się realizować i zaczyna się bardzo ostra jazda przeciwko nam a my nie mamy praktycznie żadnych możliwości samoobrony myślę o profesjonalnych usługach finansowych.
http://emerytury.wp.pl/kat,7531,title,Z ... omosc.html

Proponuję aby ten temat mocno zintensyfikowaći i rozszerzyć o zagadniena prawne,bankowość inwestycyjną oraz wszelką praktyczną wiedzę w tym zakresie.

Pozdrawiam.

riskman2
Bywalec
Bywalec

w tym temacie Pan Dyrektor z KNF mówi, że...

Nieprzeczytany post autor: riskman2 »

jeśli się tylko "dzierganiem" na własny rachunek chcesz zajmować to jest ok i możesz.
jak na czyjeś zlecenie to już trzeba mieć zezwolenie.

polecam stronę www.tvncnbc.pl

w belce szukaj wpisz: zezwolenie na inwestycje

(to był program business lunch z dzisiaj)

pzdr
R

Awatar użytkownika
Ace
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ace »

Dokładnie:

http://www.tvncnbc.pl/zezwolenie-na-inw ... ,klip.html#

Z tego co zrozumiałem:
- przedsiębiorca (Działalność Gospodarcza) może inwestować tylko na własny rachunek z własnych pieniędzy, nie dla osób trzecich...

Awatar użytkownika
Ace
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ace »

Jeszcze jeden link...

http://www.tvncnbc.pl/podatek-od-zyskow ... ,klip.html#
Teraz to już nie rozumiem. Człowiek mówi, żeby wpisać sobie działalność inwestycyjną do PKD... tylko które? i czy wtedy nie trzeba mieć licencji?

ODPOWIEDZ