Forex a własna działalność

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

wiec chyba jeszcze nie ma nowego PKD.
Mysle ze nawet w listopadzie nie bedzie :?

GUS ma swoja logike :roll:

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Czy dobrze rozumiem? Mogę sobie założyć jednoosobową firmę, której dochodami są spekulacje na rynku Forex i kontraktów i z tego tytułu mieć jakieś ulgi, mniejsze podatki etc. oraz nie muszę mieć na to żadnych pozwoleń?
Trade what you see, NOT what you hear or think

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Czy dobrze rozumiem? Mogę sobie założyć jednoosobową firmę, której dochodami są spekulacje na rynku Forex i kontraktów i z tego tytułu mieć jakieś ulgi, mniejsze podatki etc. oraz nie muszę mieć na to żadnych pozwoleń?
Zalozyc mozesz, ale tak "dobrze" bedziesz mial (IMO) jak wejdze w zycie nowelizacja (listopad) ... ja juz tak mam, ale poki co wykonuje dzialalnosc dodatkowa...

Ponafto: jak sie naprawde ma na tym zarabiac to trzeba byc na liniowce, nonsensem jest szybko wpasc w 3 prog podatkowy... :lol:

Kosztow znowy tak duzo nie ma: dobry samochod, komputery, literatura, dostep do netu, szkolenia... raczej bez rewelacji ... no i nie ma z czym "vatu" kompensowac ... dobrze miec przy okazji innne "vatowe" przychody...

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Czyli nie różowo, ale znośnie... warto się nad tym zastanowić (oczywiście mówiłem, że po nowelizacji). No liniówka to oczywistość.
Trade what you see, NOT what you hear or think

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

Baton pisze:Kosztow znowy tak duzo nie ma: dobry samochod, komputery, literatura, dostep do netu, szkolenia... raczej bez rewelacji ... no i nie ma z czym "vatu" kompensowac ... dobrze miec przy okazji innne "vatowe" przychody...
jesli bedzie nowelizacja tak jak ja przedstawiono to moze to byc swietny dodatek do DG zwiazanej z nieruchomosciami i budownictwem (szczegolnie ze teraz mamy boom gospodarczy w tym sektorze) wtedy o "vatowe" przychody nietrudno :)

Awatar użytkownika
psztymuclus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: psztymuclus »

No i jak się sprawy mają, obowiązuje już ta nowelizacja?
Ktoś ma jakieś newsy na ten temat?
Kto cały dzień pracuje, nie ma czasu zarabiać pieniędzy

Awatar użytkownika
LesioS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LesioS »

Czy działalność "65.23.Z Pośrednictwo finansowe pozostałe, gdzie indziej niesklasyfikowane" już nie będzie wymagała licencji? I czy może być jedynym źródłem dochodu?
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...

SeN
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: SeN »

Czy ktoś wie jakie są losy tej ustawy i czy coś zmieniło się w stosunku do projektu?

Bajus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bajus »

Podbijam pytanie LesioS bo nikt na nie dotychczas nie odpowiedział.
LesioS pisze:Czy działalność "65.23.Z Pośrednictwo finansowe pozostałe, gdzie indziej niesklasyfikowane" już nie będzie wymagała licencji? I czy może być jedynym źródłem dochodu?
Za kompetentne odpowiedzi z góry dziękuję

ODPOWIEDZ