Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
-
kinder26
Coś temat ostatnio zamarł czyżby brak wsparć i oporów na rynkach 
Silny niegdysiejszy opór może stać się silnym wsparciem wraz z figurą oraz 50 % fibo
Patrząc wstecz to ten poziom był już kiedyś dosyć mocnym wsparciem więc prawdopodobieństwo odbicia dosyć wysokie.
Jednak może lepiej zaczekać na jakąś formacje na mniejszym TF wejście limit z 30 SL może się okazać za ciasne patrząc na poprzednią penetracje poziomu.

Silny niegdysiejszy opór może stać się silnym wsparciem wraz z figurą oraz 50 % fibo
Patrząc wstecz to ten poziom był już kiedyś dosyć mocnym wsparciem więc prawdopodobieństwo odbicia dosyć wysokie.
Jednak może lepiej zaczekać na jakąś formacje na mniejszym TF wejście limit z 30 SL może się okazać za ciasne patrząc na poprzednią penetracje poziomu.

kinder26 Też na to czekam, w między czasie zagrałem shorta na ujku, zgodnie z zasadą PA, przełamania wsparcia, poczekałem na odbicie od strefy s/r i wszedłem w S, oczywiście prawidłowy target to więcej niż 27 pipsów
ale ja tu dopiero pierwsze kroki stawiam 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
kinder26
Podobnie myślimy też zagrałem szorta na UJsaku82pl pisze:kinder26 Też na to czekam, w między czasie zagrałem shorta na ujku, zgodnie z zasadą PA, przełamania wsparcia, poczekałem na odbicie od strefy s/r i wszedłem w S, oczywiście prawidłowy target to więcej niż 27 pipsówale ja tu dopiero pierwsze kroki stawiam
Dużo pipsów życzę
witam,
Czy sa moze jakies MT4 wskazniki ktore automatycznie rysuja linie wsparcia i oporu, na podsatawie np. analizy zigzaga z ostatnich X swiec?
Pracuje nad czyms takim do automatycznych potwierdzen formacji geometrycznych i nie chcialbym zaczynac od zera, moze ktos widzial cos podobnego?
dzieki,
kor4x
Czy sa moze jakies MT4 wskazniki ktore automatycznie rysuja linie wsparcia i oporu, na podsatawie np. analizy zigzaga z ostatnich X swiec?
Pracuje nad czyms takim do automatycznych potwierdzen formacji geometrycznych i nie chcialbym zaczynac od zera, moze ktos widzial cos podobnego?
dzieki,
kor4x
Coś było w ciekawych wskaznikach lub w tym temacie o PA (mohertrader wrzucił?) ale chyba nie było to oparte o zigzag.kor4x pisze:Czy sa moze jakies MT4 wskazniki ktore automatycznie rysuja linie wsparcia i oporu, na podsatawie np. analizy zigzaga z ostatnich X swiec?
Nic innego nie kojarze, chyba że zamienić te wskaźnikowe kropeczki wskazujące lokalne high/low z innych wskaźników na linie trendu.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)