Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Coś temat ostatnio zamarł czyżby brak wsparć i oporów na rynkach 
Silny niegdysiejszy opór może stać się silnym wsparciem wraz z figurą oraz 50 % fibo
Patrząc wstecz to ten poziom był już kiedyś dosyć mocnym wsparciem więc prawdopodobieństwo odbicia dosyć wysokie.
Jednak może lepiej zaczekać na jakąś formacje na mniejszym TF wejście limit z 30 SL może się okazać za ciasne patrząc na poprzednią penetracje poziomu.

Silny niegdysiejszy opór może stać się silnym wsparciem wraz z figurą oraz 50 % fibo
Patrząc wstecz to ten poziom był już kiedyś dosyć mocnym wsparciem więc prawdopodobieństwo odbicia dosyć wysokie.
Jednak może lepiej zaczekać na jakąś formacje na mniejszym TF wejście limit z 30 SL może się okazać za ciasne patrząc na poprzednią penetracje poziomu.

kinder26 Też na to czekam, w między czasie zagrałem shorta na ujku, zgodnie z zasadą PA, przełamania wsparcia, poczekałem na odbicie od strefy s/r i wszedłem w S, oczywiście prawidłowy target to więcej niż 27 pipsów
ale ja tu dopiero pierwsze kroki stawiam 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Podobnie myślimy też zagrałem szorta na UJsaku82pl pisze:kinder26 Też na to czekam, w między czasie zagrałem shorta na ujku, zgodnie z zasadą PA, przełamania wsparcia, poczekałem na odbicie od strefy s/r i wszedłem w S, oczywiście prawidłowy target to więcej niż 27 pipsówale ja tu dopiero pierwsze kroki stawiam

Dużo pipsów życzę

witam,
Czy sa moze jakies MT4 wskazniki ktore automatycznie rysuja linie wsparcia i oporu, na podsatawie np. analizy zigzaga z ostatnich X swiec?
Pracuje nad czyms takim do automatycznych potwierdzen formacji geometrycznych i nie chcialbym zaczynac od zera, moze ktos widzial cos podobnego?
dzieki,
kor4x
Czy sa moze jakies MT4 wskazniki ktore automatycznie rysuja linie wsparcia i oporu, na podsatawie np. analizy zigzaga z ostatnich X swiec?
Pracuje nad czyms takim do automatycznych potwierdzen formacji geometrycznych i nie chcialbym zaczynac od zera, moze ktos widzial cos podobnego?
dzieki,
kor4x
Coś było w ciekawych wskaznikach lub w tym temacie o PA (mohertrader wrzucił?) ale chyba nie było to oparte o zigzag.kor4x pisze:Czy sa moze jakies MT4 wskazniki ktore automatycznie rysuja linie wsparcia i oporu, na podsatawie np. analizy zigzaga z ostatnich X swiec?
Nic innego nie kojarze, chyba że zamienić te wskaźnikowe kropeczki wskazujące lokalne high/low z innych wskaźników na linie trendu.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)