Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

1szy to pipware minichart, w google wpiszesz i znajdziesz, drugi to FF calnedar, google i znowu znajdziesz ;)
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

Coś temat ostatnio zamarł czyżby brak wsparć i oporów na rynkach :)
Silny niegdysiejszy opór może stać się silnym wsparciem wraz z figurą oraz 50 % fibo

Patrząc wstecz to ten poziom był już kiedyś dosyć mocnym wsparciem więc prawdopodobieństwo odbicia dosyć wysokie.
Jednak może lepiej zaczekać na jakąś formacje na mniejszym TF wejście limit z 30 SL może się okazać za ciasne patrząc na poprzednią penetracje poziomu.

Obrazek

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

kinder26 Też na to czekam, w między czasie zagrałem shorta na ujku, zgodnie z zasadą PA, przełamania wsparcia, poczekałem na odbicie od strefy s/r i wszedłem w S, oczywiście prawidłowy target to więcej niż 27 pipsów :D ale ja tu dopiero pierwsze kroki stawiam :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

saku82pl pisze:kinder26 Też na to czekam, w między czasie zagrałem shorta na ujku, zgodnie z zasadą PA, przełamania wsparcia, poczekałem na odbicie od strefy s/r i wszedłem w S, oczywiście prawidłowy target to więcej niż 27 pipsów :D ale ja tu dopiero pierwsze kroki stawiam :)
Podobnie myślimy też zagrałem szorta na UJ :) Mocne wsparcie stało sie mocnym oporem wraz z figurą 87. Proponowany target to okolice 85 :)
Dużo pipsów życzę :D

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

kinder26 pisze:Mocne wsparcie stało sie mocnym oporem wraz z figurą 87
co to znaczy - figurą 87?? :oops:
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
4promile
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 4promile »

figura to inaczej 100 pipsów
pewnie chodzi im o coś z ceną przy 87 jenach za dolara

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

W nocy wszedłem w longa na kablu zdodnie z tym co pisałem wcześniej, no i ładnie do TP doszło, tp znowu nie duże ale trudno, będzie lepiej z upływem czasu mam nadzieje
i sytuacja na ejku i ujku aktualnie...

Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kor4x »

witam,
Czy sa moze jakies MT4 wskazniki ktore automatycznie rysuja linie wsparcia i oporu, na podsatawie np. analizy zigzaga z ostatnich X swiec?

Pracuje nad czyms takim do automatycznych potwierdzen formacji geometrycznych i nie chcialbym zaczynac od zera, moze ktos widzial cos podobnego?
dzieki,
kor4x

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

kor4x pisze:Czy sa moze jakies MT4 wskazniki ktore automatycznie rysuja linie wsparcia i oporu, na podsatawie np. analizy zigzaga z ostatnich X swiec?
Coś było w ciekawych wskaznikach lub w tym temacie o PA (mohertrader wrzucił?) ale chyba nie było to oparte o zigzag.
Nic innego nie kojarze, chyba że zamienić te wskaźnikowe kropeczki wskazujące lokalne high/low z innych wskaźników na linie trendu.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Chyba o tym mówicie

ODPOWIEDZ