można zrobić t/p na kanadyjczyku przed zamknięciem giełdy teraz i zaczekać na wejście kolejne w przyszłym tygodniu., za to sell na aud/usd dalej dobrym pomysłem tylko 100pkt s/l nadal.
O albo coś innego mi wpadło w oko, jest bardzo mocny resistance na 1,0580, proponuje tam zrobić sell na jakieś 100t/p z 50 punktami s/l.
daje dwa oczekujące:
USD CAD sell 1,0580 t/p 1,0480 i s/l 1,0630
AUD USD sell 0,8780 z t/p 0,7500 i s/l 0,8830
Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji
przewidzieć ciężko niestety, ale w razie czego będziemy zamykać na odbiciach, stąd duże s/l ostatnio proponuje. Taki Aud/usd przed spadkiem ze 4 razy zrobił góra dół ok 100punktów. Na USD/CAD proponowałem tym co pytali zamykać właśnie pod tym sell limitem i go ustawić tak żeby po weekendzie ewentualnie wskoczył. Miesięczny wykres zaczyna wzrostowo wyglądać. Ja proponuje sprzedać 1,0560-1,0580 w tych okolicach ze stop loss 100pkt i tp na 1,0460 -1,0430 i wtedy oczekujące buy na 1,0430 też z s/l 1,0360 ( na 1,0380 z mojego wykresu widzę mocny poziom), jeśli go złamie to będę czekał aż dojdzie do dołu tego kanału który wcześniej rozrysowałem i tam będę szukał buy. Ale wydaje mi się że AUD USD i USD CAD wyglądają dosyć obiecująco. Pozdrawiam : )
Co do analiz to robię do wielu par, przeglądam które w miarę obiecujące, fajnie jeśli kilka par ma odbijać przy fibkach czy też specyficznych poziomach w tym samym czasie, S/L to zwykle Pivot 50 , kilka poprzednich szczytów lub dołków, ale teraz staram się wrzucać duże stop loss, bo znajomym taka gra wychodzi na dobre po prostu. Co do pytań to:
1. Pivot 50 daily, współgranie z wykresem USD CAD, szczyty które były przed próbą pójść w górę *tak wypośrodkowałem*, i pasuje mieć spory zapas gdyby świeca miała zrobić ogon i pozamykać trochę pozycji ludziom. Osobiście dałbym stop na 0,08800 żeby się nie przejmować ale taki jak na wykresie uważam za w miarę bezpieczny, ponieważ na USD CAD powinno być wtedy także niezłe odbicie, co w miarę daje jakie takie przewidywanie co do dolara.
2. Wolę mieć dużo pozycji gdybym miał zamknąć np połowę a połową ryzykować dalszy ruch w górę, no i jest ten komfort że nie oglądasz znów początku od minusa otwierając nową pozycję wyżej tylko trzymasz już działającą na plusie a stop losa jest tyle ile zarobiła + to co zarobiła druga połówka. Tak samo gdy ryzykujesz na jakimś dodatkowym koncie lucky trade
czyli obstawiasz na dużym lewarze bardzo duże pozycje z małą możliwością ruchu, to obcinasz powoli jeśli margin boli
, niestety u mnie na AM daaawno nie poszło po myśli : ).
P.S ciesze się jak się jakaś analiza przyda komuś, ja robię na zlecenie znajomych to nie widze powodu dlaczego mam nie wrzucić jeśli komuś może podejdą.
P.S 2
wykres AUD ostatni jest z AM właśnie
i jest tam dowalone 0,15lota przy 100zł
także loteria
, ale ogólna analiza ok. Wystarczy że każdy sam będzie pilnował wielkości lotów i breakeven i myśle że będzie ok.
1. Pivot 50 daily, współgranie z wykresem USD CAD, szczyty które były przed próbą pójść w górę *tak wypośrodkowałem*, i pasuje mieć spory zapas gdyby świeca miała zrobić ogon i pozamykać trochę pozycji ludziom. Osobiście dałbym stop na 0,08800 żeby się nie przejmować ale taki jak na wykresie uważam za w miarę bezpieczny, ponieważ na USD CAD powinno być wtedy także niezłe odbicie, co w miarę daje jakie takie przewidywanie co do dolara.
2. Wolę mieć dużo pozycji gdybym miał zamknąć np połowę a połową ryzykować dalszy ruch w górę, no i jest ten komfort że nie oglądasz znów początku od minusa otwierając nową pozycję wyżej tylko trzymasz już działającą na plusie a stop losa jest tyle ile zarobiła + to co zarobiła druga połówka. Tak samo gdy ryzykujesz na jakimś dodatkowym koncie lucky trade

P.S ciesze się jak się jakaś analiza przyda komuś, ja robię na zlecenie znajomych to nie widze powodu dlaczego mam nie wrzucić jeśli komuś może podejdą.

P.S 2