Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Ignac pisze:jeszcze szczerze mówiąc nie stoję po żadnej ze stron czy ch jest takie bezpieczne czy też może nie. Jeszcze nie wiem, więc dlatego też pytam.
Ignac nie ma problemu.Jeżeli nie Masz zaufania do Szwajcarskich banków FX to wymieniłem jeszcze chyba z dziesięć innych banków więc wybór jest duży......
Mnie tylko chodziło o to żeby Tobie uświadomić że jest różnica miedzy platformą FX którą np. my obaj założymy np. dzisiaj i dzisiaj zakupimy oprogramowanie do niej a jutro zarejestrujemy ją na wyspach Gula Gula i reklamujemy się na świecie ...że wiesz... bilionowe obroty.. a jakimkolwiek bankiem czy Biurem Maklerskim....
Co do pozostałych Twoich wątpliwości są skuteczne sposoby aby się przed tym zabezpieczyć i to zabezpieczyć w 100% lecz wymaga to pełnego profesjonalizmu 24/h............

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Czy ktoś też miał nocną przerwę w notowaniach ? Mam coś takiego jak na screenie na wszystkich parach walutowych ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Cyb pisze:Czy ktoś też miał nocną przerwę w notowaniach ?
Wystąpił u nich błąd techniczny. Dostałem informację, że niedługo ma zostać naprawiony.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Super wiadomosc, jeszce zeby dodali cos ala NT i juz by bylo w ogole miodzio :).
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

Martunia
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Martunia »

Jaka jest najniższa wartość transakcji w Dukascopy? Jednym słowem czy są mikroloty?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Najniższa wartość to 0,001. Przy czym jest to odpowiednik 0,01 kont brokerów mt4 ( u dukasa 1 lot to milion stąd przesunięcie o 1 miejsce po przecinku ).

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

Wydaje mi się, że jest to jednak 0,01 mln co odpowiada 0,1 lota w MT4, czyli ma miniloty, ale nie ma mikrolotów. Przynajmniej u mnie nie da się takiej pozycji (0,01 lota [mt4]) zająć...

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

To źle Ci się wydaje. Jest tak jak napisałem. Nawet na stronie dukasa jest to opisane :

The minimal acceptable order size is 1000 units of the primary currency. There is no maximum lot size limitation, except available liquidity and marginal requirements.

1000 Unitów to 0,001 ( 0,01 w mt4 ).

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

freeman pisze:Przynajmniej u mnie nie da się takiej pozycji (0,01 lota [mt4]) zająć...
MT4 jest tylko w fazie testów i tylko na demo, więc niewykluczone, że faktycznie mikrolotów na nim nie ma. Natomiast na jForex można otworzyć pozycję wielkości 0,001 mln, ale trzeba te trzecie miejsca po przecinku wpisywać ręcznie.

Awatar użytkownika
Wiertara
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wiertara »

Witam!
Mam parę pytań odnośnie rachunku LIVE na DUKASIE:

- uwierzytelnianie odbywa się za pomocą wyłącznie loginu i hasła, czy także np. poprzez sprawdzenie IP?

- jakiego łącza należy użyć, żeby nie było lagów (1, 2, 8 Mbit); używacie standardowych ofert np. z Tepsy - Neostrada, czy czegoś bardziej wyszukanego?

- pytam o lagi, ponieważ chodzi mi o mniej więcej takie granie:

skalpowanie po 15 pipsów,
1mln/deal,
Risk/Reward 1/1.5
max loss/deal 1%
deale otwierane i zamykane przeważnie "z palca"; chodzi o to żeby śmigało i się nie przycinało:-)

Czy Dukas jest w stanie spełnić moje oczekiwania? Z tego co tu czytam to widze że tak, jednak głównie martwi mnie jakość połączenia. Pytam tutaj, gdyż nie znalazłem oddzielnego tematu dotyczącego tej materii.

Z góry dziękuję za ewentualne przybliżenie tematu,
pozdrawiam,
Wiertara

ODPOWIEDZ