Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Ignac pisze:
saku82pl pisze:no ale widac co jest inaczej lub będąc bardziej precyzyjnym NIE TAK???
Ty pytasz co jest nie tak wiedząc co jest nie tak czy to takie pytanie w stylu tro "do you see it?" (które skądinąd jest wkur....ce z lekka) ;)
ja widzę różnicę i chciałem zobaczyć czy ktoś jeszcze też, bo po niektórych wejsciach kolegów wyglądało to jak granie każdego momo bez patrzenia na to co po lewej, to tyle
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

Opieranie się jedynie o momo/zl moim zdaniem to droga donikąd. Ta cała zabawa jest troszkę bardziej skomplikowana. Price action/formacje odpowiednio użyte mogą tutaj na przykład podbić skuteczność o jakieś 15-20%.

Awatar użytkownika
Vulpes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vulpes »

analiza po fakcie...dobrze to rozumiem?

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

pewnie niektorzy juz siedza w tym shorcie :) ja jeszcze czekam

Dodano po 4 minutach:

wszedłem w S po 2310, SL na 2321 TP na 2282, wcześnie zerbałem 5 p na shorcie z oporu 2214 - raptem 5p ale taką mam strategie na skalpy :D

Dodano po 9 minutach:

trzeba było grac ejka, już bym miał TP :) hehe

Dodano po 9 minutach:

zamknalem na +18 bo dane za chwile
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: diver3 »

Witam wszystkich, dzis pomny wczorajszych doswiadczen i dyszacy checia zemsty "przyczailem" sie na geja z nadzieja wyrwania mu z gardla moich wczorajszych pipsow :) . Efekt w zalaczniku. Jako ze sygnal byl wygenerowany li wylacznie z mojego sysa, prosze o komentarze 0-liniowcow, czy waszym zdaniem spelnia to wymogi sysa ZL?

pozdr.
Rób to co lubisz, a nie będziesz musiał pracować ani jednego dnia w życiu.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

wejscie wporzo, cena najpierw wyzerowala tych co weszli w longa na tym momo up, wiec bylo bezpiecznie zeby szukac shorta, no i 80 pipsow twoje :) gratki
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Ignac
Gaduła
Gaduła

To wejście divera ma kilka bardzo istotnych elementów, na które warto zwrócić uwagę: pierwsza sprawa to momo dzienne, w którego obszarze znajdowała się cena (momo oczywiście na szorta), druga sprawa to price action na 5m, zwróćcie uwagę na złamanie sekwencji wzrostowej hh,hl. Oczywiście było tam wyzerowanie longów ale też chodzi o to, że na końcu wyzerowało pierwsze szorty i dopiero wtedy nastąpił szybki ruch na południe. Każdy z tych punktów polecam brać pod uwagę przed każdą transakcją.

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: diver3 »

Na dzisiaj juz koniec, kabel dolecial do tego co mial doleciec. Tym razem SL wytrzymal probe czasu;). Jak zwykle mile widziane komentarze odnosnie ZL, czyli spelnilo warunki , czy nie ?

pozdr
Rób to co lubisz, a nie będziesz musiał pracować ani jednego dnia w życiu.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

nie ma czego komentować :) dobre wejście, jeszcze lepsze pipsy...

Ignac
Gaduła
Gaduła

Ten kabel to był pewniak na 95% aczkolwiek jak Ty wchodziłeś w longa już miałem zabezpieczenie na b/e... nie mieli prawa niżej spaść hehe. Tak czy inaczej, kolejny raz wejście zgodne z daily, h4, h1, price action mocny pattern no i wybzykane sl w górę i w dół. Nic dodać, nic ująć.

ODPOWIEDZ