Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

statystyki po fakcie?? co to oznacza? grales te trejdy czy nie? demo czy real? jesli grales i real to co sie stało ze tu jestes?

Awatar użytkownika
dandos2
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dandos2 »

saku82pl pisze:jesli grales i real to co sie stało ze tu jestes?
nie rozumiem co to ma do rzeczy

po fakcie czyli sprawdzane w dniu dzisiejszym prosta historia
i dwa screeny do popatrzenia i oceny sytuacji przez kolegów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

heh, to musisz bardziej dokładnie dobierać słowa, bo zaraz się posypią takie pytania/opinie jak Volupes np.
brzmiało to tak jakbys zgarnal te pipsy, kumasz?? tak samo jak sie pytalem o tego SL=100, myslalem ze ty tak grasz po prostu,
nie ma tematu, powodzenia

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

6 styczen jak dla mnie niezly setup cena odrazu wali w gore i nie cofa sie, mozna bylo szybo przestawic na be a i tak bylby zysk, zauwaz kilka swiec pozniej utworzylo sie kolejne momo na wzrosty gdzie mozna bylo zrobic piramidke, ja bym w to wchodzil,

na drugim screenie jest momo o znacznych rozmiarach, jezeli zastosujesz sl ponizej open momo moze wyjsc on brdzo szeroki, dla mnie takie dlugie momo sprawiaja pewne trudnosci z okresleniem momentu wejscia

Awatar użytkownika
Vulpes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vulpes »

na drugim screenie tez miales momo ale na wyzszym tfie...widac to na twoim custom candle, i tam cena poszła według planu...

a screen 1..ja bym sie wahał...choc utworzył sie ładny młot to jednak zaraz po niim była spadajaca gwiazda, tak jak i przed nim...ale jak widac oplaciloby sie wejscie

a co do tych wejsc ze stycznia- mam rozumiec, ze ich nie grales- nawet na demko, tylko na sucho na historii sprawdziles "co by bylo gdyby"? pytam bo zrozumialem, ze ty te trejdy normalnie skosiłeś własnoręcznie :P

PS: fajnie ze sie wątek rozruszał :D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
dandos2
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dandos2 »

saku82pl pisze:tak samo jak sie pytalem o tego SL=100, myslalem ze ty tak grasz po prostu
wszystko ok ale uważasz że 100 pips Sl to dużo gdy zyski kosisz też po 100pips
fakt że sprawa stopów jest do dopracowania to były założenia początkowe ale myślę że wspólnymi siłami możemy stworzyć coś ciekawego adekwatnie stop loss-ów bo jak wchodzić to każdy z nas potrafi .

Dodano po 31 minutach:
Vulpes pisze:a screen 1..ja bym sie wahał...choc utworzył sie ładny młot to jednak zaraz po niim była spadajaca gwiazda, tak jak i przed nim...ale jak widac oplaciloby sie wejscie
nie zwracam uwagi na formacje a może dobrze by było
nie grałem a teraz sprawdzam własnoręcznie zasady i wrzucam screeny do konsultacji co kto by zrobił bo dobrze jest znać opinie ludzi którzy już grają i wiedzą co z czym się je np. teraz pierwszy obrazek jest ciekawy bo mamy 2x momo i pytanie czy po utworzeniu drugiego momo zamykamy pozycję z longa ?

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

dandos2 pisze:saku82pl napisał:
tak samo jak sie pytalem o tego SL=100, myslalem ze ty tak grasz po prostu

wszystko ok ale uważasz że 100 pips Sl to dużo gdy zyski kosisz też po 100pips
co z tego co napisales wczesniej pierwszy TP chesz realizowac juz po 40p, nie wiem w jakiej proporcji, zalozmy ze 1/2, to nastepne 60 wezmiesz polowa pozycji, a SL zawsze pelne, tak wiec RR takie mocno średnie, poza tym ja nie jestem zwolennikiem sztywnych SL, wg mnie w ZL SL musi się opierać o AT, pozdro

Dodano po 23 minutach:

dandos2 twoje screeny

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

SL w takim trade 100 pips nie ma sensu. Jak przewali Ci świece i zmieni kierunek to i tak chwyci Ci sl. Potrwa to tylko dłużej

Kolejna rzecz to o której sporo osób zapomina to to, że ZL line oraz MZ area to nie miejsce w którym kładziemy trade - to miejsce w którym coś powinno się wydarzyć, np szukamy sygnału dla naszego reversala. In fact wrzucanie trade na takich miejscach nie raz można nazwać łapaniem spadającego noża = more risky. Zgodnie z jakąś tam zasadą ale more risky.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Shadi pisze:Kolejna rzecz to o której sporo osób zapomina to to, że ZL line oraz MZ area to nie miejsce w którym kładziemy trade - to miejsce w którym coś powinno się wydarzyć
juz to sugerowałem kolegom, zobaczymy czy sobie wezmą tą zasadę do serca, jeśli nie to 100tu pipsowy SL będzie bezlistosny :D
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

GBPUSD bardzo ładny setup z wejściem long po 14860, bierze ktoś?

ODPOWIEDZ